Ο ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ δωρεάν στο You Tube

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ανακοινώνει ότι το

ΟΛΥΜΠΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ»

ΜΕΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οργανισμός  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)

O Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου, Ολιβιέ Ντεκότ αναφέρει πως: «Έως ότου αρχίσει η νέα καλλιτεχνική περίοδος, την οποία παρουσιάσαμε και σας καλούμε να την ανακαλύψετε στο oly.gr σάς καλούμε να μείνετε μαζί μας μέσα από το κανάλι μας στο YouTube. Το περιεχόμενό του ανανεώνεται, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αφήνουμε το δικό μας στίγμα με πολλές από τις μαγικές παραγωγές που έχουμε διοργανώσει τα τελευταία χρόνια».

 

Ο ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ

Θεόφραστος Σακελλαρίδης

Οπερέτα σε τρεις πράξεις

Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων

«Ο Βαπτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η πιο δημοφιλής ελληνική οπερέτα, αγαπήθηκε από γενιές και γενιές Ελλήνων για την υπέροχη μουσική της και την ξεκαρδιστική της υπόθεση.

Ο Γιώργος Πέτρου σκηνοθέτησε στο Θέατρο Ολύμπια και διεύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων. Μαζί του, ένα επιτελείο σπουδαίων λυρικών τραγουδιστών και ηθοποιών ζωντάνεψε το αριστούργημα του Σακελλαρίδη, σε μια διαχρονική παραγωγή που συνδυάζει τη σύγχρονη αισθητική με στοιχεία Art déco της ελληνικής Belle Époque.

«O Βαπτιστικός», που σύμφωνα με τον ίδιο τον δημιουργό του «μυρίζει Ελλάδα», παρουσιάζεται στην αυθεντική εκδοχή της ιστορικής πρεμιέρας του 1918, σε ενορχήστρωση του ίδιου του συνθέτη, που φέρνει το έργο κοντά στους ήχους των J. Offenbach, F. Lehár και J. Strauss II. Βαλς, πόλκες, τανγκό, μαζούρκες και πολύ αγαπημένες μελωδίες με άρωμα ελληνικό συνθέτουν έναν πολύχρωμο μουσικό κόσμο που αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του νέου ελληνικού πολιτισμού.

Μουσική διεύθυνση / Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου

Σκηνικά / Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Χορογραφίες: Δήμητρα Αντωνάκη

Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Βοηθός μαέστρος: Νίκος Λαάρης

Βοηθός σκηνοθέτης: Κωνσταντίνα Ψωμά

Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας

Βοηθοί Σκηνογράφου / Ενδυματολόγου: Μαρίζα Σουλιώτη, Μυρτώ Κοσμοπούλου

 

Βιβίκα: Άννα Στυλιανάκη

Κική: Μαρισία Παπαλεξίου

Χαρμίδης: Δημήτρης Πακσόγλου

Ζαχαρούλης: Χάρης Ανδριανός

Συνταγματάρχης: Τάσης Χριστογιαννόπουλος

Κορτάσης: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Μαρτής: Κωνσταντίνος Τριαντακωνσταντής

Μίμης: Σταμάτης Πακάκης

Ένας τσιγγάνος: Γιάννης Μανιατόπουλος

Ράφτης / Γκραν Κάσας: Αντώνης Δήμου

Φρίτσι: Μαρία Μαυρομμάτη

Λόλα: Δέσποινα Ρεβίθη

Ρωμανσιέρα: Ιωάννα Βρακατσέλη

Ένας τσιγγάνος βιολιστής: Γιάννης Γεωργιάδης

Χορευτές: Δήμητρα Αντωνάκη, Αντώνης Στρούζας

 

 

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», καθόλη την διάρκεια της καλοκαιρινής του παύσης, μένει μαζί με το κοινό προβάλλοντας δωρεάν για όλους στο κανάλι του στο YouTube εμβληματικές του παραστάσεις, που αγαπήθηκαν τις προηγούμενες σεζόν. Ο Βαπτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η οπερέτα σε τρεις πράξεις που παρουσιάστηκε τα περασμένα Χριστούγεννα στο Θέατρο Ολύμπια είναι πλέον διαθέσιμο για όσους αγαπούν ή θέλουν να γνωρίσουν το σπουδαίο έργο.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ – μια φάρσα γεμάτη ανδρείκελα- του Χαθίντο Μπεναβέντε ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΥΛΟΥ ΚΟΥΝ Φρυνίχου Πρεμιέρα 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Σκηνοθεσία Γιάννης Καλαβριανός Η νέα παράσταση

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

                                     ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Από 5 Οκτωβρίου στα σινεμά Όταν ένα μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής καλείται να επιλέξει αν θα παραμείνει άνθρωπος…                   Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Βενετίας