Εμείς και η ψυχή μας – Εκδόσεις Παπαδόπουλος

ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

 Μια συζήτηση με τον

ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Εμείς και η ψυχή μας

Όλα όσα θα θέλατε να ρωτήσετε

έναν ψυχίατρο – ψυχαναλυτή

ο βιβλίο αυτό δεν θεραπεύει – ενδέχεται, όμως, να σας πείσει να πάτε για θεραπεία.

Το Εμείς και η ψυχή μας είναι το αποτέλεσμα του γόνιμου διαλόγου ανάμεσα

στον έγκριτο ψυχίατρο-ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο και

στον γνωστό δημοσιογράφο Κώστα Γιαννακίδη.

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης. ∆εν θα σας κάνει ευτυχισμένους σε σαράντα οκτώ ώρες. ∆εν θα σας βοηθήσει να πλουτίσετε. Και ούτε πρόκειται να αυξήσει τη γοητεία σας. Επίσης, δεν έχει κάποιο μυστικό να σας αποκαλύψει, ενώ οι συγγραφείς του πιστεύουν ότι το σύμπαν είναι απολύτως αδιάφορο για όσα συμβαίνουν στις ζωές μας.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης απευθύνει στον διακεκριμένο ψυχίατρο και ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο τις ερωτήσεις που θα θέλαμε να κάνουμε όλοι μας. Και τον ρωτάει για τα πάντα. Την παιδική ηλικία και την εφηβεία. Την ενήλικη ζωή, τις σχέσεις και το σεξ. Την κατάθλιψη και το άγχος. Τις νευρώσεις και τις ψυχώσεις. Τους αθεράπευτα ναρκισσιστές και τους ψυχοπαθητικούς. Τη ζήλια και την κακία. Τα όνειρα. Την αρρώστια και τον θάνατο. Και ο γιατρός απαντά με επιστημονική επάρκεια και γλώσσα απλή και κατανοητή.

Αυτό το βιβλίο δεν θα σας βοηθήσει να λύσετε ενδεχόμενα προβλήματα, δικά σας ή των ανθρώπων σας. Τα προβλήματα λύνονται μόνο με θεραπεία. Όμως, θα σας βοηθήσει να τα κατανοήσετε, να βρείτε την πηγή τους και να δώσετε εξηγήσεις. Ταυτόχρονα, είναι και ένα εκλαϊκευμένο εγχειρίδιο ψυχιατρικής που επιτρέπει στον αναγνώστη να κατανοήσει βασικές έννοιες και να αποκτήσει μια πιο διεισδυτική ματιά στον ψυχισμό του.

Διαβάζοντας το Εμείς και η ψυχή μας θα συναντηθούμε με τον εαυτό μας και θα τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Γιατί σκοπός του βιβλίου είναι να αντιμετωπίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με περισσότερη κατανόηση.

Η κατανόηση, άλλωστε, είναι η βάση για την αγάπη.

ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Μια συζήτηση με τον

ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Εμείς και η ψυχή μας

Όλα όσα θα θέλατε να ρωτήσετε

έναν ψυχίατρο – ψυχαναλυτή

.

Οι συγγραφείς

Ο Σάββας Σαββόπουλος είναι ψυχίατρος -ψυχαναλυτής. ∆ιδάσκων ψυχαναλυτής της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και μέλος της ∆ιεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας και μέλος του Ινστιτούτου Ψυχοσωματικής του Παρισιού. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Βιβλία και άρθρα του σχετικά με την εργασία του έχουν δημοσιευτεί στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες.

Ο Κώστας Γιαννακίδης είναι δημοσιογράφος. Γράφει στις εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα, και στον ιστότοπο Protagon.gr. Επίσης κάνει ραδιοφωνική εκπομπή στον Best 92.6.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

                                     ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Από 5 Οκτωβρίου στα σινεμά Όταν ένα μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής καλείται να επιλέξει αν θα παραμείνει άνθρωπος…                   Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Βενετίας 

“Βρωμιά” του Robert Schneider

“Βρωμιά” του Robert Schneider με τον Κωνσταντίνο Φάμη  Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου από Δευτέρα 9 Οκτωβρίου teaser : https://youtu.be/JWfT6ZEQqOA Ένα συγκλονιστικό  έργο για  τον «ξένο» ανάμεσα μας, την μοναξιά, την