Η σοφία της ανασφάλειας – Alan W. Watts

Η σοφία της ανασφάλειας

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Alan W. Watts

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Φιλοσοφία

ISBN: 978-618-5724-20-7

 

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ

Ο κορυφαίος φιλόσοφος Alan Watts μάς δείχνει πώς -σε μια εποχή πρωτοφα­νούς άγχους- μπορούμε να βρούμε την ολοκλήρωση αγκαλιάζοντας το παρόν και ζώντας απόλυτα στο τώρα.

 

Ο εγκέφαλος μπορεί να υιοθετήσει σωστές συμπεριφορές μόνο όταν η συ­νείδηση κάνει αυτό για το οποίο έχει σχεδιαστεί: αντί να αγωνίζεται για να ξεφύγει από την παρούσα εμπειρία να έχει αβίαστη επίγνωση αυτής.

 

Σε αυτό το διαχρονικό και κλασικό βιβλίο, ο κορυφαίος φιλόσοφος Alan Watts αντλεί γνώση από την ανατολική σοφία και θρησκεία, και προσφέρει κατευθύνσεις για μια πιο ολοκληρωμένη ζωή. Η κεντρική του διαπίστωση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ: όταν ξοδεύουμε όλο μας το χρόνο ανησυ­χώντας για το μέλλον και θρηνώντας για το παρελθόν, δεν είμαστε σε θέση να απολαύσουμε την παρούσα στιγμή – τη μόνη που είμα­στε πραγματικά σε θέση να βιώσουμε. Ο Watts προσφέρει το απελευθερωτικό μήνυμα ότι η αληθινή βεβαιότητα και η ασφάλεια προέρχονται μόνο από την κατανόηση ότι η παροδικότητα και η ανασφάλεια αποτελούν την ουσία της ύπαρξής μας. Επισημαίνει τη ματαιότητα του ατελείωτου κυνηγιού στόχων, είτε αυτοί συνίστα­νται σε οικονομική επιτυχία είτε σε σταθερότητα είτε στην απο­φυγή του πόνου, και δείχνει ότι μόνο αν αναγνωρίσουμε αυτό που δεν ξέ­ρουμε μπορούμε να μάθουμε οτιδήποτε πραγματικά αξίζει να γνωρίζουμε.

 

Στο Η σοφία της ανασφάλειας ο Watts εξηγεί πολύπλοκες έννοιες με σαφή­νεια και απλότητα, καθιστώντας το ένα βιβλίο στο οποίο μπορείτε να επιστρέ­φετε ξανά και ξανά για στήριξη και έμπνευση σε δύσκολες στιγμές.

 

Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Alan W. Watts έχει επάξια κερ­δίσει τη φήμη ενός από τους πιο αυθεντικούς και «αδιάφθορους» φι­λοσόφους του εικοστού αιώνα. Κά­τοχος μάστερ και διδακτορικού στη θεολογία, είναι γνωστός κυρίως ως ερμηνευτής του ζεν βουδισμού, κα­θώς και της ινδικής και κινεζικής φιλοσοφίας γενικότερα, κρατώντας αποστάσεις, ωστόσο, από θρησκευτι­κούς φανατισμούς, Ο Watts συνέγραψε γύρω στα είκο­σι βιβλία για τη φιλοσοφία και την ψυχολογία της θρησκείας, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσ­σες ανά τον κόσμο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο, καθώς και για βιβλιοπαρουσιάσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κα Τώρου Ελένη στο [email protected] ή την κα Μπέσιου Ευγενία στο [email protected]

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   Ο Μιθριδάτης επιστρέφει ζωντανά, στη μουσική σκηνή Caja De Musica. Σας προσκαλούμε όλους, σε ένα φαντασμαγορικό Live, να γίνετε