Το δικό μας πανηγύρι Από την Νάξο στην Ικαριά

Το δικό μας πανηγύρι
Από την Νάξο στην Ικαριά


ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΥΓΟΛΗΣ ,ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΦΑΚΑΡΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ, ΒΙΟΛΕΤΑ ΙΚΑΡΗ
Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός


ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
CT GARDEN by Christmas Theater
Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου

Η Νάξος και η Ικαρία έχουν τα περισσότερα πανηγύρια απ’ όλα τα νησιά του Αιγαίου.
Το πανηγύρι για τους ντόπιους είναι «παμπάλαιο έθιμο». Όπως λένε,  «έτσι το ‘βραμε», και νιώθουν την υποχρέωση να το μεταλαμπαδεύσουν στις νεότερες γενιές.
Το κλίμα αυτό των πανηγυριών θα ζωντανέψει στο CT Garden την Τρίτη 20 Ιουνίου, μία  συναυλία, όπου όλοι θα μπορούν να σηκωθούν και να χορέψουν.
Τρία χρυσά αιγαιοπελαγίτικα δοξάρια και τρεις αδαμάντινες φωνές,  υπόσχονται μια εμπειρία μοναδική.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΥΓOΛΗΣ
Ο κορυφαίος σήμερα βιολιστής από την Απείρανθο της Νάξου συνεχίζει με ευλάβεια το α λα παλαιά παίξιμο του αιγαιοπελαγίτικου βιολιού κατορθώνοντας να  ξεχωρίζει το «κάτι» από το «όλον», το «κρυφό» από το «φανερό» , το «σημαντικό» από το «ασήμαντο». Δοξαριές βουτηγμένες σε πρωτογενή υλικά που γεννούν δυνατά συναισθήματα.

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ
Ο Θεολόγος Μιχελής κατάγεται από την Πάτμο. Εγγονός μεγάλου βιολιστή του νησιού, πήρε τα πρώτα μαθήματα παραδοσιακού βιολιού εννέα χρονών. Το παίξιμο του, χαρακτηρίζεται από μια εσωτερικότητα αλλά και από την αμεσότητα και τη θέρμη του ρυθμού, έχοντας μια λόγια, ακαδημαϊκή φυσιογνωμία, χωρίς στιγμή να απεμπολεί την ικανότητα του ως παραδοσιακός βιολιστής.

ΝΙΚΟΣ ΦΑΚΑΡΟΣ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ράχες της Ικαρίας και ξεκίνησε να παίζει βιολί τη δεκαετία του ενενήντα, σ’ ένα χωριό όπου τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και το βράδυ. Μικρός,  στα πανηγύρια του νησιού, καθόταν δίπλα στην ορχήστρα και γοητευόταν από τον ήχο του βιολιού. Ο Νίκος Φάκαρος σήμερα είναι το πρώτο βιολί της Ικαρίας –παρόλο που ο ίδιος δεν αποδέχεται  τον χαρακτηρισμό.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΥ
Από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, η Μαρία Αναματερού όποτε ανεβαίνει στη σκηνή  μας προσκαλεί σ’ ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων. Με καταγωγή από την Απείρανθο της Νάξου θεωρεί τον εαυτό της τυχερό γιατί μεγάλωσε μέσα στη μουσική.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Η Ασπασία Στρατηγού, με καταγωγή από την Απείρανθο της Νάξου, έχοντας  από μικρή σαν πρότυπα τραγουδίστριες, όπως η  Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη ,η Άννα Καραμπεσίνη, η Μαρίκα Νίνου, η Ρόζα Εσκενάζυ, και η Ρίτα Αμπατζή έγινε αυτό που ονειρεύτηκε. Μια σπουδαία ερμηνεύτρια.

ΒΙΟΛΕΤΑ ΙΚΑΡΗ
Η γεννημένη στην Ικαρία Βιολέτα Ίκαρη είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο καταξιωμένες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Με αφετηρία το ικαριώτικο πανηγύρι είναι μια τραγουδίστρια ξεχωριστή, ακριβώς γιατί δε νοιάζεται να ξεχωρίσει. Αγαπά το τραγούδι και δίνεται ολοκληρωτικά σε αυτό. Εισπράττει την αγάπη του κόσμου και την ανταποδίδει.

Γιώργος Βενέτης: σαντούρι
Δημήτρης Εμμανουήλ: κρουστά
Ματθαίος Ζευγόλης: λαούτο, φωνή
Γιαννούλης Μαργώνης: κιθάρα
Αλέξανδρος Μορφονιός : κρουστά, φωνή
Γιάννης Πλαγιανάκος: κοντραμπάσο
Διονυσία Παπούλη: φωνή, κρουστά
Αγγελική Παρδάλη: σαντούρι, φωνή
Δημήτρης Ρέντας: λαούτο
Γιάννης Σέρβος: τσαμπούνα

Το δικό μας πανηγύρι..
ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 στις 21:00
CT GARDEN by Christmas Theater

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
VIP ΖΩΝΗ: 25 ευρώ
Α ΖΩΝΗ: 20 ευρώ
Β ΖΩΝΗ: 15 ευρώ (φοιτητικό – ανέργων 12 ευρώ)
Γ ΖΩΝΗ: ΟΡΘΙΩΝ 12 ευρώ (φοιτητικό – ανέργων 10 ευρώ)
AMEA: 15 ευρώ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701700)
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια πληροφορίες: 211 7701700

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 211 7701700, www.viva.gr & www.ct.gr

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ “RETROSPECTIVA”

ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ “RETROSPECTIVA” Half Note Jazz Club 15-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ο μοναδικός Δώρος Δημοσθένους μετά τις sold out εμφανίσεις του το Μάρτιο του 2023, επιστρέφει στη