ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΛΑΪΝΑΚΗ Έτσι έφυγε μυθιστόρημα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΛΑΪΝΑΚΗ

Έτσι έφυγε

μυθιστόρημα

 

«Έλεγε πως οι κοκκινομάλλες γυναίκες είναι όμορφες γιατί συνδυάζουν τη ζεστασιά της φωτιάς στο κεφάλι τους και την ήρεμη δύναμη της γης με τη χρυσαφένια τους επιδερμίδα. Θυμίζουν, έλεγε, το φθινόπωρο που ετοιμάζει τον σπόρο για την ανοιξιάτικη ανθοφορία. Τι να πω; Ήταν ποιητής ο καλός μου. Αφού έβλεπε όλα αυτά, εγώ γιατί να έχω αντίρρηση; Έλεγε κι άλλα πολλά, τόσο γλυκά, που με ξάφνιαζε, γιατί δεν ήμουν μαθημένη από τον Ορέστη σε τέτοιες εκδηλώσεις αγάπης και θαυμασμού».

Έτσι έφυγε. Ένα μυθιστόρημα όπου η αφηγήτρια με διεισδυτικό τρόπο, με ιδιαίτερη ψυχραιμία, άλλοτε με τρυφερότητα και άλλοτε με οργή ή σαρκασμό, αφηγείται και κρίνει τα δρώμενα. Η ηρωίδα Ελένη αντιμετωπίζει δυναμικά τις δυσκολίες του διορισμού της ως δασκάλας στην επαρχία και έρχεται σε ρήξη με τον άντρα της Ορέστη γι’ αυτόν τον διορισμό αλλά και για το ποια στάση πρέπει να κρατήσουν απέναντι στην ασθενή αδελφή της.

Ένα βιβλίο βαθιά ανθρώπινο, που διαπραγματεύεται θέματα που ταλανίζουν την οικογένεια και συγκινούν την κοινωνία.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Κυριακή Πλαϊνάκη γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά. Σπούδασε ιστορία και λογοτεχνία σε ιδιωτικό κέντρο σπουδών στην Αθήνα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και παρακολούθησε σεμινάρια σε οικονομικά και τεχνικά θέματα. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά.

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Νίκος Ζιώγαλας: «Άλλες φωνές»

Νίκος Ζιώγαλας: «Άλλες φωνές»   Ο αγαπημένος τραγουδοποιός κυκλοφορεί το νέο του album με τίτλο «Άλλες φωνές» O δίσκος περιέχει παλαιότερα, λιγότερο γνωστά τραγούδια του

«Ο Φιλάργυρος»

                «Ο Φιλάργυρος» Η θεατρική σκηνή «Ονειροπόληση»   στο θέατρο   ΚΑΤΙΑ  ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ     τηλ.   210 6046926 &  6981017808  email : [email protected]   H θεατρική σκηνή

Η WEIRDWAVE ΣΤΙΣ 29ες ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ 5 ΤΑΙΝΙΕΣ

                 Η WEIRDWAVE ΣΤΙΣ 29ες ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ                                                   ΜΕ 5 ΤΑΙΝΙΕΣ   Η Weirdwave  συμμετέχει με πέντε ταινίες καταξιωμένων αλλά και νέων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών,