Summer Camp Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  «Φτιάχνουμε το καλοκαίρι μας με έμπνευση τη φύση»

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

 

     «Φτιάχνουμε το καλοκαίρι μας με έμπνευση τη φύση»

 

Έξι πενθήμερα: 19-23/6, 26-30/6, 3-7/7, 10-14/7, 17-21/7, 24-28/7

Αγορά εισιτηρίων στο viva.gr από σήμερα

https://www.viva.gr/tickets/museum/mouseio-kykladikis-texnis/summer-camp/

 

Το φετινό summer camp του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εμπνέεται από τη φύση! Πέντε μέρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, μέσα από μύθους, παιχνίδια, έργα τέχνης, χορό, μουσική και την επαφή με την ίδια τη φύση, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τα δικά τους έργα, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν στο τέλος, σε μια ξεχωριστή γιορτή με τους γονείς τους!

 

Το φετινό Summer Camp θα πραγματοποιηθεί  σε 6 πενθήμερα: 19-23/6, 26-30/6, 3-7/7, 10-14/7, 17-21/7, 24-28/7, με το εξής πρόγραμμα:

 

 

Μέρα 1η: Γνωριμία με τη Μητέρα φύση

Η Μητέρα θεά μάς καλωσορίζει στο summer camp και μας αφηγείται ιστορίες από τη γέννηση του κόσμου. Τα κυκλαδικά ειδώλια και η τέχνη των ιθαγενών του Ειρηνικού ωκεανού μάς δίνουν έμπνευση να δημιουργήσουμε τα έργα μας με χρώματα που είχαν κάποτε τα κυκλαδικά ειδώλια.

 

Μέρα 2η: Τέχνη με υλικά της φύσης

Μια βόλτα στον κήπο του Μουσείου μάς δίνει έμπνευση να δημιουργήσουμε ένα έργο land art με φυσικά υλικά, μέσα από σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως ο Andy Goldsworthy και ο Robert Smithson, που μάς αποκαλύπτουν τα μυστικά της τέχνης τους. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο εργαστήρι μας και,  με έμπνευση από τα έργα των Αμερικανών ιθαγενών και του σύγχρονου καλλιτέχνη Brian Jungen, φτιάχνουμε τα δικά μας τοτέμ με πρωτότυπα και ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Μέρα 3η: Ζωικό βασίλειο φτιαγμένο από πηλό

Αφρικάνικοι μύθοι για τα ζώα και πήλινα ζωάκια από την Αρχαία Ελλάδα μάς εμπνέουν να φτιάξουμε τα δικά μας ζώα από πηλό. Ο Pablo Picasso μάς καλεί να παίξουμε με μια πρωτότυπη τεχνική, φτιάχνοντας ζώα της φαντασίας μας. Παρατηρούμε από κοντά αρχαία νομίσματα και δημιουργούμε τα δικά μας στολίζοντάς τα με τα αγαπημένα μας πραγματικά ή φανταστικά ζώα.

 

 

Μέρα 4η:  Ταξίδι στο κόσμο των εντόμων

Μύθοι από την Αρχαία Ελλάδα και την Αφρική μας ταξιδεύουν στο βασίλειο των εντόμων. Γνωρίζουμε τα πιο ξεχωριστά από αυτά, μαθαίνουμε για τις φωλιές και τις συνήθειες τους, και, με την τεχνική της χαρακτικής, αποτυπώνουμε στο χαρτί όσα μας έκαναν εντύπωση. Φύλλα, χώμα και κλαδιά γίνονται τα υλικά για ένα τεράστιο κολάζ!

 

Μέρα 5η: Γιορτές της φύσης

Η τελευταία μέρα του summer camp είναι γιορτή! Με έμπνευση το κίνημα του ιμπρεσιονισμού, στήνουμε καβαλέτα, καμβάδες, πινέλα και μπογιές στον κήπο και ζωγραφίζουμε ό,τι μας αρέσει. Επιστρέφουμε στο εργαστήρι για να δείξουμε τα έργα μας στους γονείς μας και να τους προσκαλέσουμε σε μια ξεχωριστή γιορτή εμπνευσμένη από μια χώρα έκπληξη!

 

 

Σας περιμένουμε, για να φτιάξουμε μαζί ένα υπέροχο καλοκαίρι γεμάτο χρώμα, έμπνευση, φύση, τέχνη και χαρά!

 

 

Το Summer Camp υλοποιείται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, Στρατηγικού Συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Raycap, Υποστηρικτή των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου.

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4

Έξι πενθήμερα: 19-23/6, 26-30/6, 3-7/7, 10-14/7, 17-21/7, 24-28/7:

Ωρες:09:00-15:00 (κάθε μέρα, με 2 διαλείμματα για ελαφριά γεύματα,
που τ
a παιδιά θα έχουν μαζί τους από το σπίτι).

Ηλικίες: 6-11 ετών

Το Summer Camp απευθύνεται σε ελληνόφωνα παιδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Συντελεστές

Δέσποινα Σακελλαρίου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

Φωτεινή Γκουντοπούλου, Παιδαγωγός

Ματίνα Μπακρατσά, Παιδαγωγός

Κόστος: 100 ευρώ το πενθήμερο

Πληροφορίες: Τ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00

Εισιτήρια στο viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/museum/mouseio-kykladikis-texnis/summer-camp/

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο