«Βρέχει Απόψε» Η Βάλια Τσιργιώτη ερμηνεύει Γιώργο Σταυριανό

Η FM Records

παρουσιάζει τη νέα της κυκλοφορία

 

«Βρέχει Απόψε»

Η Βάλια Τσιργιώτη

ερμηνεύει Γιώργο Σταυριανό

 

Ακούτε όλο το δίσκο εδώ:

https://youtu.be/uCzwt20I8hY

 

 

«Βρέχει Απόψε» είναι ο νέος δίσκος της FM Records στον οποίο η Βάλια Τσιργιώτη ερμηνεύει Γιώργο Σταυριανό.

Πρόκειται για έναν κύκλο με 8 τραγούδια, νέα και επανεκτελέσεις. Είναι μελωδίες αγαπημένες που πήραν ξανά ζωή μέσα από τους στίχους του Γιώργου Σταυριανού, Γιώργου Πολυμενάκου, Νίκου Καλλίνη και της Μαργαρίτας Ράμπια.

Ένας χρόνος πέρασε από τον πρώτο δίσκο της Βάλιας Τσιργιώτη «Νύχτα Μαγικιά», ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Μίκη Θεοδωράκη, που σφράγισε την αγάπη της για τη μουσική. Συνεχίζοντας το μουσικό της ταξίδι η Βάλια συναντάει τον αγαπημένο συνθέτη Γιώργο Σταυριανό και μαζί παρουσιάζουν τον δίσκο «Βρέχει Απόψε».

Όπως αναφέρει κι ο ίδιος ο συνθέτης Γιώργος Σταυριανός:

«Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, παρουσιάζω έναν νέο κύκλο τραγουδιών με τίτλο «Βρέχει απόψε» τα οποία ερμηνεύει η Βάλια Τσιργιώτη. Η δημιουργία των τραγουδιών έγινε μέσα από μια διαδικασία μυστηριακή και ανερμήνευτη που συνήθως τοποθετείται εκτός τόπου και χρόνου. Απλά κάποια στιγμή υπακούμε σε μια απαίτηση για δημιουργία που είναι ισχυρότερη από οποιοδήποτε κύμα ανάσχεσης. Δημιουργείται έτσι ένας ζωτικός χώρος καλλιτεχνικής ή άλλης έκφρασης η οποία ωριμάζει στην πορεία. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε ο νέος  δίσκος και επιλέχθηκαν με αγάπη τα 8 τραγούδια μας. Σε όλα υπογράφω εγώ τη μουσική και σε 3 τους στίχους.

Ευχαριστώ πολύ τη Βάλια Τσιργιώτη για την αγάπη της στην ερμηνεία των τραγουδιών. Πιστεύω πολύ στη φωνή της και της εύχομαι να έχει μια σπουδαία καριέρα γιατί το αξίζει».

Η ερμηνεύτρια δηλώνει για το νέο της δίσκο:

«Ήταν στα εφηβικά μου χρόνια που άκουσα το τραγούδι του Γιώργου Σταυριανού «Δρόμοι που αγάπησα» με τη φωνή της Ελένης Βιτάλη και το ερωτεύτηκα αμέσως. Το δεύτερο ολοκληρωμένο album μου περιέχει 5 πρωτότυπα τραγούδια και 3 επανεκτελέσεις (Δρόμοι που αγάπησα, Πέρασες, Μαύρο αστέρι). Στην αρχή της δημιουργίας του δίσκου, ο στίχος αγκάλιασε τις μελωδίες. Η μουσική  βασίστηκε στο πιάνο και σε ακόμα ένα μουσικό όργανο για κάθε τραγούδι. Έπειτα η σκέψη μου  επικεντρώθηκε στον τρόπο που θα ερμηνεύσω τα τραγούδια. Δεν θα ξεχάσω τις στιγμές της ηχογράφησης που ήταν πλημμυρισμένες με συγκίνηση και μαγεία. Πιστεύω πως η συνάντησή μου με τον Γιώργο Σταυριανό και τον νέο δίσκο «Βρέχει Απόψε» είναι η καλύτερη συνέχεια στη μουσική μου πορεία με όμορφα τραγούδια που εύχομαι να αγαπήσει ο κόσμος όσο και εγώ».

Τα τραγούδια του δίσκου «Βρέχει Απόψε» είναι:

  1. Να ρθείς
  2. Βρέχει απόψε στη Μαδρίτη
  3. Το δικό σου φιλί
  4. Δρόμοι που αγάπησα
  5. Πέρασες
  6. Ματωμένο όνειρο
  7. Άσε με
  8. Μαύρο μου αστέρι

 

Η Βάλια Τσιργιώτη ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική επηρεασμένη από διαφορετικές πηγές: παραδοσιακή μουσική, Βυζαντινή, λαϊκά ακούσματα, Σμυρνέικα και Ρεμπέτικα. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της η μουσική υπήρχε στη ζωή της πάντα σαν μια  εσωτερική ανάγκη.

 

Το album «Βρέχει Απόψε» είναι ο δεύτερος δίσκος της και κυκλοφορεί από την FM Records.

https://youtu.be/uCzwt20I8hY

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Callas Gastro Bar

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ NEOY “CALLAS GASTRO BAR” Το Callas Gastro Bar, δημιουργία του επιτυχημένου επιχειρηματία στον χώρο της εστίασης Τζίμη Σταθοκωστόπουλου, υπόσχεται μοναδικές γεύσεις

Delta Restaurant

Το Delta Restaurant συνεχίζει το υπέροχο ταξίδι του στη βιώσιμη υψηλή γαστρονομία καλωσορίζοντας την ομάδα του Line Athens.   Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου το Delta