Dark Vanilla Jungle – του Philip Ridley – θέατρο Φούρνος

Dark Vanilla Jungle

του Philip Ridley

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βαρβαρέσος

Στο θέατρο Φούρνος

Από το Σάββατο 25 Μαρτίου για 8 παραστάσεις

 

Μετά την επιτυχία των πρώτων παραστάσεων, η ιστορία της Άντρεα παίρνει παράταση και επιστρέφει στο Θέατρο Φούρνος για 8 παραστάσεις.

Το Dark Vanilla Jungle αφηγείται το ταξίδι της Άντρεα στο ρημαγμένο, από μνήμες της παιδικής και εφηβικής της ηλικίας, σπίτι της. Στην καταβύθιση αυτή στον κόσμο του παρελθόντος παίρνει μαζί της και τους θεατές σε μια «συνωμοσία» που φτάνει στο σήμερα της ηρωίδας.

Το έργο του παγκοσμίως βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Philip Ridley, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Pleasance Courtyard στο Εδιμβούργο το 2013, φέρνει στο προσκήνιο την κακοποίηση και τη βία που δέχεται ένα κορίτσι από το περιβάλλον του. Η κακοποίηση αυτή οδηγεί την ηρωίδα σε οριακές καταστάσεις, όπου πραγματικότητα και φαντασία συγχέονται, καθιστώντας θολό το τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο, τι είναι οικείο και τι ανοίκειο, τι είναι υποφερτό και τι ανυπόφορο. Ο συγγραφέας κινείται μεταξύ ρεαλισμού και ονείρου, αδυσώπητης αλήθειας και φαντασίας, με ύφος ταυτόχρονα ωμό, παιγνιώδες, σκληρό αλλά και παραμυθικό. Άλλωστε, όπως λέει και η Άντρεα: «Ποια είναι η λέξη; Καμουφλάζ! Πρέπει να καμουφλάρεις λίγο τα πράγματα, γιατί αλλιώς… ε, όλα θα ήταν  ανυπόφορα».

Το έργο παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη σε μετάφραση του Γιάννη Βαρβαρέσου.

Ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 16.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Philip Ridley
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Βαρβαρέσος
Δραματουργός-Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Λιούτσια
Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Μαρίνα Κωνσταντινίδου
Μουσική-Ήχος: Yellow Garden
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεωργία Τζο Τσελεπή
Φωτογραφίες παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή
Μητέρα Άντρεα (Τραγούδι): Μαριάννα Παπαθανασίου

Ερμηνεύει η Παναγιώτα Μπιμπλή

 

INFO
Θέατρο «Φούρνος»
Μαυρομιχάλη 168

Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο και Κυριακή 25-26 Μαρτίου, 01-02 & 29-30 Απριλίου, 06*-07 Μαΐου

Ώρα παράστασης: 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (Γενική Είσοδος), 10 ευρώ (Ανέργων, Φοιτητικό, Ατέλεια, ΑΜΕΑ.)

Προπώληση: viva.gr

*Η παράσταση του Σαββάτου 06/05 θα ξεκινήσει στις 20.00, καθώς μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με ζητήματα βίας και κακοποίησης ανηλίκων, την οποία θα συντονίσει η κ. Αντωνία Τσιριγώτη, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Ευχαριστούμε για την αμέριστη βοήθεια που μας προσέφεραν, τους/τις: Ντοντό Σαντοριναίου, Μυρτώ Καμβύση, Αμαλία Κοντογιάννη (επιμέλεια μετάφρασης), Κώστα Χατζηκαλλινικίδη, Τάσο Τσίγκα (sound design μονολόγου), Marcelle Fivaz, Δώρα Καμπόσου, Ευτυχία Νικολοπούλου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας.

 

Η άδεια για την από σκηνής θεάτρου παρουσίαση του έργου χορηγήθηκε από

την Ελληνική εταιρία THE ARTBASSADOR / Performing Arts Management

(www.theartbassador.gr) για λογαριασμό του συγγραφέα PHILIP RIDLEY και

του ατζέντη αυτού ΚΝΙGHT HALL AGENCY (www.knighthallagency.co.uk)

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Callas Gastro Bar

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ NEOY “CALLAS GASTRO BAR” Το Callas Gastro Bar, δημιουργία του επιτυχημένου επιχειρηματία στον χώρο της εστίασης Τζίμη Σταθοκωστόπουλου, υπόσχεται μοναδικές γεύσεις

Delta Restaurant

Το Delta Restaurant συνεχίζει το υπέροχο ταξίδι του στη βιώσιμη υψηλή γαστρονομία καλωσορίζοντας την ομάδα του Line Athens.   Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου το Delta