Ζανέλ- Τραγουδίστρια | Η ρετρό εποχή κρύβει μια “κρυστάλλινη” μαγεία

Σας καλώς ορίζουμε στο Full-time.gr

 

1.Μια τόσο νέα γυναίκα , μας μιλάει μέσα από τα τραγούδια σας

Με ρετρό στίχους και μουσική, μιλήστε μας για την επιλογή σας

Απ: Πιστεύω πως το ρεπερτόριο το οποίο διαλέγει να πρεσβεύει ένας τραγουδιστής, σχετίζεται με το συναίσθημα που του προκαλεί ένα τραγούδι και με το πώς νιώθει όταν το τραγουδά. Αυτή η εποχή κρύβει μια “κρυστάλλινη” μαγεία. Νιώθει κανείς τεράστο δέος ακούγοντας αυτές τις φωνές, αυτά τα διαμάντια. Αυτόματα νιώθεις μια γλυκιά γοητεία και ένα σκίρτημα ψυχής, μια αγνότητα, πολύ ρομαντισμό και αλήθεια. Συναισθήματα που είναι πολύ κοντά μου και τραγούδια που τα νιώθω “ρούχα μου” όσο τίποτα.

Η μουσική σήμερα , ο ήχος δεν σας αρέσει;

Απ: Μου αρέσουν διάφορα πράγματα. Το ότι επιλέγω να κινούμαι σε ένα πιο διαχρονικό ρεπερτόριο δεν σημαίνει πως δεν έχω ανοιχτές βεντάλιες. Ακούω μουσικές, τραγούδια και φωνές που μιλούν στην ψυχή μου χωρίς ρεπερτοριακό φρένο.

 

Πότε ξεκίνησε το θέμα μουσική στη ζωή σας;

Aπ: H μουσική μπήκε στη ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία, από μωρό λάτρευα να τραγουδώ. Νομίζω όμως πως μόλις ξεκίνησα το δημοτικό, η μουσική βρήκε τον δικό της χώρο στην ψυχούλα μου και τον δικό της λόγο να εκφράζεται μέσα από το τραγούδι μου.

 

Τι σημαίνει για εσάς μουσική;

Απ: Ησυχαστήριο, σπίτι, αγκαλιά.

 

Ο στίχος ; Είναι κάτι εύκολο ;

Απ: Αν εννοείτε τη γραφή του στίχου, δεν μπορώ να σας απαντήσω με σιγουριά καθώς ασχολούμαι ερασιτεχνικά με αυτό. Νομίζω όμως πως σίγουρα έχει μια δυσκολία η απόδοσή του. Αν μιλάμε για την ερμηνεία του, τότε με σιγουριά θα σας πω πως είναι αδύνατο να ερμηνεύσεις χωρίς να γίνεις μέρος της ιστορίας που διαδραματίζεται σε ένα τραγούδι. Πρέπει να μπεις σε ρόλο πρωταγωνιστή. Σαν να μιλάς για μια προσωπική ιστορία. Αυτό σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, αν σκεφτεί κανείς πως σε μία μουσική παράσταση δεν τραγουδάς ποτέ ένα τραγούδι.

 

Σήμερα πως βλέπετε τα πράγματα στη μουσική βιομηχανία;

Απ: Η μουσική βιομηχανία περνά τη δική της κρίση αρκετά χρόνια τώρα, δεκαετίες θα έλεγα. Αυτό όμως δεν έχει εμποδίσει τους καλλιτέχνες να εκφράζονται. Υπάρχουν σπουδαία ταλέντα σήμερα. Σπουδαίοι τραγουδοποιοί, τραγουδιστές. Και βέβαια, σπουδαίοι μουσικοί. Ας μην ξεχνάμε πως χωρίς αυτούς οι τραγουδιστές θα ήμασταν, κατά κάποιον τρόπο, ορφανοί.

 

Ποια είναι τα άλλα σας ενδιαφέροντα;

Απ: Eργάζομαι ως καθηγήτρια μουσικής σε μουσικό σχολείο, αλλά και σε ωδείο. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, η μουσική έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου. Λατρεύω όμως και να πηγαίνω σινεμά ή να βλέπω ταινίες στο σπίτι με φίλους.

 

Τι άλλο ετοιμάζετε;

Απ: Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου θα βρίσκομαι σε έναν γλυκύτατο χώρο στη Δάφνη, στο Βοοking Hill, με τους αγαπημένους μου συνεργάτες Γιώργο Πατσιώτη στην κιθάρα και Νίκο Βαλταδώρο στην τρομπέτα. Θα παρουσιάσουμε τραγούδια με ρετρό swing διάθεση και ηχόχρωμα, καθώς και τραγούδια της προσωπικής μου δισκογραφίας, όπως και το νέο μου single “Ρομάντζο” σε στίχους και μουσική της υπέροχης Πέννυς Μπαλτατζή.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου θα τραγουδήσω στον Πολυχώρο Πόλις που βρίσκεται στην περιοχή του Ηρακλείου στην Αθήνα. Στο πλευρό μου θα βρίσκεται ο εξαιρετικός πιανίστας Χρήστος Κουμούσης. Εκεί θα σας παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα στη χρυσή εποχή του ελαφρού τραγουδιού, συμπεριλαμβάνοντας τα σημαντικότερα διαμάντια εκείνης της εποχής.

Παράλληλα, αυτό το διάστημα βρίσκομαι στο στούντιο ετοιμάζοντας τον πρώτο προσωπικό μου δίσκο με τους αγαπημένους μου δημιουργούς και παραγωγούς Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη, που είναι και οι κύριοι συνθέτες του δίσκου.

 

Τι ονειρεύεστε επαγγελματικά;

Απ: Να τραγουδώ όσο φωνή μου δεν θα με προδώσει και όσο υπάρχουν ψυχές που “διψούν” για συναίσθημα.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα