«Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα» Ο Άνθρωπος Ορχήστρα και ο Αλφαβητούλης

«Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα»

Ο Άνθρωπος Ορχήστρα και ο Αλφαβητούλης

σε απίθανες περιπέτειες!

Για πέντε μόνο παραστάσεις

στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Τι συμβαίνει όταν ο Λευτέρης Ελευθερίου συναντά τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο ή αλλιώς, όταν ο Αλφαβητούλης συναντά τον Άνθρωπο Ορχήστρα; Οι δύο πληθωρικοί καλλιτέχνες συναντιούνται ξανά σε μία παιδική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά από το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και για πέντε μόνο παραστάσεις στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος», αίθουσα «Ιφιγένεια».

Ο Λευτέρης Ελευθερίου, καταξιωμένος ηθοποιός, αναγνωρισμένος για το πολύπλευρο ταλέντο του και την ικανότητά του να μεταμορφώνεται, παρέα με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, γνωστό για την πορεία του ως τραγουδοποιός και την ικανότητά του να παίζει πολλά διαφορετικά όργανα, συμμετέχουν σε μια θεατρική παράσταση που έχει ως στόχο να κάνει τη μάθηση να φαίνεται παιχνίδι!

Η παράσταση βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο «Μια τρελή τρελή ΑΒ» της Ράνιας Μπουμπουρή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και συγκαταλέγεται στα καλύτερα βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας. Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και άνω.

Η υπόθεση του έργου:

Ο Αλφαβητούλης – Λευτέρης είναι ένας απίθανος χαρακτήρας που αναζητά τον πιο μελωδικό τρόπο για να μάθει τα γράμματα της Αλφαβήτας και τα μυστικά τους. Στο πλευρό του στέκεται ο Άνθρωπος Ορχήστρα – Αλκιβιάδης, ο οποίος μέσα από τραγούδια και ρυθμούς και με την πολύτιμη βοήθεια του κοινού θα βοηθήσει τον συμπαθητικό αυτό ήρωα να ανακαλύψει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα 24 γραμματάκια. Φορτώνεται τα μουσικά του όργανα και, παρέα με τον Αλφαβητούλη και τους μουσικούς που παίζουν επί σκηνής, μετατρέπουν κάθε γράμμα της Αλφαβήτας σε νότες, ιστορίες, εικόνες, τραγούδι και χορό.

Μια εκπληκτική διαδραστική παράσταση που συνδυάζει ζωντανή μουσική (βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, ακορντεόν, τρομπόνι, μπουζούκι, κρουστά), τραγούδι, χορό, θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν με ψυχαγωγικό τρόπο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Πρωταγωνιστούν: Λευτέρης Ελευθερίου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Ζωντανή Μουσική: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος

Σκηνοθεσία – Μουσική: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Κείμενο: Ράνια Μπουμπουρή, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Λευτέρης Ελευθερίου

Κούκλες – Επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών: Αντωνία Φερεντίνου

Video Art: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Δείτε βιντεάκια των τραγουδιών μας εδώ:

Το Δέλτα (τραγουδά ο Διονύσης Σαββόπουλος):

  

Το Ήτα (τραγουδά ο Μάρκος Κούμαρης από τους Locomondo):

Το Ξι (τραγουδά η Τζώρτζια από τους Μπλε):

 

Για όλα τα γράμματα μαζί:

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ — Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα — Ράνια Μπουμπουρή

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΚΑΣ FUZZ CLUB

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΚΑΣ FUZZ CLUB Παρασκευή 12 Απριλίου 21:00     Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… Ξανά! Στη σκηνή του Fuzz Club. Για μία μοναδική εμφάνιση την

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από