Η Παιδική Χορωδία Μότσαρτ της Βιέννης για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής

Η Παιδική Χορωδία Μότσαρτ
της Βιέννης για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μόνο για 2 παραστάσεις

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο θέαμα
για όλη την οικογένεια!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 20:30
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 17:00
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Συμπαραγωγή
Λυκόφως ΑΜΚΕ-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι αγγελικές φωνές της Παιδικής Χορωδίας Μότσαρτ της Βιέννης έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 17 (ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.) και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (5.00 μ.μ.), για να γιορτάσουμε μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων, με τη συνοδεία του μοναδικού εκκλησιαστικού οργάνου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης!

Τα νεαρά μέλη του ιστορικού αυστριακού συνόλου θα ψάλλουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, κλασικά αριστουργήματα αλλά και τα δικά μας κάλαντα! Στη μουσική διεύθυνση, ο αυστριακός καθηγητής φωνητικής τέχνης Peter Lang [Πέτερ Λανγκ].

Από το πρόγραμμα της διάσημης βιεννέζικης χορωδίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν αποσπάσματα από κοσμαγάπητα θρησκευτικά έργα του Wolfgang Amadeus Mozart [Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ]. Θα ακουστούν επίσης, μεταξύ άλλων, δημοφιλείς και ύμνοι των Henry Purcell [Χένρυ Πέρσελ], Anton Diabelli [Άντον Ντιαμπέλλι] και César Frank [Σεζάρ Φρανκ], αλλά και γνώριμες χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη μουσική παράδοση της Αγγλίας, της Αυστρίας και της Λατινικής Αμερικής.

Η Παιδική Χορωδία Μότσαρτ της Βιέννης…
… ιδρύθηκε το 1956, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από τη γέννηση του Bόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Αποτελείται από αγόρια ηλικίας 8 έως 21 ετών. «Σήμα κατατεθέν» της είναι τα χαρακτηριστικά μπλε κοστούμια εποχής που φορούν τα νεαρά μέλη της. Στόχος του ιδρυτή της Χορωδίας Έριχ Σβάρτσμπαουερ ήταν να εξασφαλίσει σε ταλαντούχα παιδιά με εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες τη δυνατότητα να αφοσιωθούν στη χορωδιακή τέχνη ζώντας ταυτόχρονα με τις οικογένειές τους και πηγαίνοντας στο σχολείο της αρεσκείας τους (σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τα μέλη της Παιδικής Χορωδίας της Βιέννης).

Το ρεπερτόριο της Παιδικής Χορωδίας Μότσαρτ της Βιέννης είναι ευρύ. Περιλαμβάνει κλασικές χορωδιακές συνθέσεις, ενώ εμπλουτίζεται διαρκώς με έργα σύγχρονων συνθετών, τα οποία προβάλλει συστηματικά μέσα από τις συναυλίες της. Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες διεθνείς εμφανίσεις και συνεργάζεται τακτικά με φημισμένους καλλιτέχνες και σημαντικές ευρωπαϊκές ορχήστρες.

Μουσικός διευθυντής της Χορωδίας από το 1994 είναι ο Πέτερ Λανγκ. Γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ και είναι εξειδικευμένος μουσικοπαιδαγωγός με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης. Από το 1991 διδάσκει φωνητικά στο Ωδείο της Πόλης της Βιέννης (γνωστό πλέον ως Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Τεχνών). Ως ειδικός στη διδασκαλία παιδιών και παιδικών χορωδιών, προσκαλείται συχνά ως ομιλητής σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Συμπαραγωγή: Λυκόφως ΑΜΚΕ-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τιμές εισιτηρίων
9 € (εκπτωτικά) • 14 € • 22 € • 28 € • 36 € • 42 € • 50 €
Διάρκεια
70 λεπτά περίπου

Eισιτήρια
210 72 82 333, megaron.gr

Πληροφορίες

Αρχική Σελίδα


https://www.facebook.com/megaron.gr
https://www.instagram.com/megaron_athens/
https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –