ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου
Ώρα: 19.00
Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ

 

Στις 16 Δεκεμβρίου στις 7μμ. στον κινηματογράφο Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21, σας καλούμε στην εκδήλωση με κείμενα, εικόνες και τραγούδια που οργανώνει η Πρωτοβουλία Γυναικών για την Ειρήνη για να πούμε: ΝΑΙ στη ζωή, την αγάπη, την ειρήνη, ΌΧΙ στον πόλεμο:
Επειδή μας λένε ότι ο κόσμος μας απειλείται από την καταστροφή του περιβάλλοντος, την εξάντληση των πόρων, τις οικονομικές κρίσεις, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τα κύματα των προσφύγων. Αλλά ξεχνούν να μας πουν ότι στην ρίζα όλων αυτών είναι οι πόλεμοι.

Επειδή μας λένε ότι η παγκοσμιοποίηση μπορεί να καταπιέζει και να παραμορφώνει την ζωή του πλανήτη, όμως το «παγκόσμιο χωριό» εξασφαλίζει τον διάλογο των πολιτισμών και άρα την επιβίωση και την ειρήνη. Αλλά ξεχνούν να μας πουν ότι τα συμφέροντα που προωθούν αυτήν την παγκοσμιοποίηση τρέφονται κυρίως με πολέμους.
Επειδή οι Πόλεμοι αυτοί που μπορούν να φέρουν την παγκόσμια καταστροφή χτυπούν κάθε τόσο την πόρτα μας και οι γυναίκες, τα παιδιά, οι άμαχοι είναι προνομιακοί στόχοι τους.
Να γιατί εμείς, γυναίκες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αρμενία, την Σερβία, απ’ όλο τον κόσμο, ξεκινούμε μια προσπάθεια εντός και εκτός συνόρων να πούμε όχι στον πόλεμο. Αυτόν που σαρώνει σήμερα την Ουκρανία, αυτόν με τον οποίο ο πρόεδρος Ερντογάν απειλεί μονότονα την Ελλάδα, και όχι μόνον, όλους τους πολέμους που φυτρώνουν όπου γης για να δηλητηριάσουν την ζωή των λαών πριν την αφαιρέσουν.

Καλούμε όσες γυναίκες υπέγραψαν και όσες δεν υπέγραψαν το κείμενό μας, καλούμε ανθρώπους κάθε φύλου, γλώσσας και φυλής, θρησκευόμενους και άθεους, στο πλευρό όσων αγωνίζονται για ειρήνη, για δημοκρατία, για ελευθερία, στην αντιπολεμική μας εκδήλωση, ένα πρώτο βήμα στον κοινό μας αγώνα.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μάνος Αβαράκης, Νένα Βενετσάνου, Κάτια Γέρου, Βασίλης Γισδάκης, Αννίτα Δεκαβάλλα, Αρετή Κοκκίνου, Πένυ Ξενάκη, Νατάσα Παπαδοπούλου.
Το έργο της αφίσας είναι λεπτομέρεια από το Απογευματινό όνειρο στην Αθήνα (1997) του Κυριάκου Κατζουράκη
Οι μέχρι σήμερα υπογραφές είναι 100. Ο κατάλογος είναι ανοιχτός σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα που θέλει να αντισταθεί στην απειλή των πολέμων.
Links:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100087658552736
Email: [email protected]

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων