«ΑΡΤΖΕΝΤΙΝΑ» του Σταύρου Δάλκου

«ΑΡΤΖΕΝΤΙΝΑ»

του Σταύρου Δάλκου

Για 12 ακόμη παραστάσεις

Μέχρι 5 Ιανουαρίου

Έπαινος στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου 2020/21

Η θεατρική παράσταση «Αρτζεντίνα», μετά από έναν πετυχημένο κύκλο παραστάσεων την άνοιξη, συνεχίσει την πορεία της κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο Θέατρο 104.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Παντελής, ιδιοκτήτης του μπαρ «Αρτζεντίνα», ετοιμάζεται να κλείσει το μαγαζί, όταν δέχεται την απροσδόκητη επίσκεψη ενός παλιού του φίλου, του Αποστόλη. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Παντελή να τον διώξει, ο νυχτερινός αυτός επισκέπτης δεν δείχνει καμία διάθεση να αποχωρήσει. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο Αποστόλης ζητάει από τον Παντελή μία χάρη…

Λόγω της σκληρής της γλώσσας, η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

 

Είπαν για το έργο:

«Ο Σταύρος Δάλκος αξιοποιεί στο έπακρο τις δραματικές δυνατότητες ενός λαϊκού, πρωτόγονου, αφτιασίδωτου λόγου, που όμως ψυχογραφεί στην εντέλεια αυτούς που τον εκφέρουν. Πατάει βέβαια σε μια σίγουρη παράδοση που ξεκινάει από τον Ταχτσή, τον Σκούρτη, τον Κεχαΐδη και τον Μάτεσι, για να φτάσει στους διαλόγους του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη, όμως η προσωπική του ματιά είναι απόλυτα διακριτή. Στη δημιουργία δηλαδή ενός λαϊκού θεάτρου με την πιο ουσιαστική σημασία του όρου».

Μάνος Στεφανίδης,

κριτικός τέχνης και συγγραφέας

 

«Το έργο είναι μια συναισθηματική τραμπάλα, μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων, μια μονομαχία με διακύβευμα τη φιλία. Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει, και ο Παντελής δεν μπορεί να αφήσει τον Αποστόλη. Όλα είναι θολά. Οι ανατροπές πολλές: θέση, αντίθεση, σύγκρουση και ανατροπή και πάλι ανατροπή. Συχνά θέλεις να γελάσεις, όμως το θέμα είναι τραγικό και οι δύο ήρωες είναι ισοδύναμοι, αντίθετοι και συμπληρωματικοί».

Ανθούλα Δανιήλ,

διδάκτωρ Φιλολογίας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου, Μουσικής και Χορού καθώς και της Επιτροπής Βραβείων «Κάρολος Κουν»

Το θεατρικό έργο «Αρτζεντίνα» έχει αποσπάσει έπαινο στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου 2020/21, ενώ κυκλοφορεί σε κεντρικά βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Νίκας.

Κείμενο: Σταύρος Δάλκος

Ερμηνεία-Σκηνοθεσία: Γιώργος Αλεβυζάκης, Σταύρος Δάλκος

Φωτογραφίες-βίντεο παράστασης: Βάσια Παππά

Φωτισμοί: Χρήστος Τσαμπάς

Επιμέλεια μουσικής: Σταύρος Δάλκος

Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

 

Τηλ. κρατήσεων: 210 3455020 /  694 270 4613

 

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€ / Φοιτητικό, ανεργίας, ατέλειες: 8€

 

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

 

Τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=UDpQgpusfn8

 

 

Πρεμιέρα 9 Νοεμβρίου

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21:00

Στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Κεραμεικός)

Στάση Μετρό Κεραμεικός

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο