Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά: Sianti Gallery

Έκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Παιδιά

 « Ένα μικρό δώρο, μια μεγάλη σκέψη »

στην Sianti Gallery

 

 

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, ώρα : 11.30

Τοποθεσία : Sianti Gallery  (Βασ. Αλεξάνδρου 2, πίσω από Εθνική Πινακοθήκη)

Διάρκεια Προγράμματος : 11.30-13.00

Σχεδιασμός & Εκτέλεση: Πόπη Γεωργοποπούλου (μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός)

 

Η Sianti Gallery το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στις 11:30 με αφορμή την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023 ” ξαναπιάνει το νήμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έτσι, δίνει ραντεβού με τους μικρούς της φίλους για μία νεα εικαστική περιπέτεια με τίτλο « Ένα μικρό δώρο, μία μεγάλη σκέψη». Ένας τίτλος, που αποδεικνύει για την τέχνη ότι το “μεγάλο” έργο δεν είναι απαραίτητα ζήτημα διάστασης, αλλά έκφρασης, βάθους και κυρίως, συγκίνησης.

Ήδη από το 2018 η Sianti Gallery  σε συνεργασία με την Πόπη Γεωργοπούλου (μουσειολόγο – μουσειοπαιδαγωγό) απευθύνεται σε παιδιά, έχοντας σχεδιάσει και προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για την Τέχνη με αφορμή τις εκθέσεις κάποιων από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εντάσσονται στη γενικότερη επιδίωξη της εξοικείωσης των παιδιών ως αυριανών φιλότεχνων με την γκαλερί που αποτελεί τον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στο καλλιτεχνικό εργαστήρι και το μουσείο.  Στόχος όλων των προγραμμάτων είναι η εξοικείωση και η πολυαισθητηριακή αλληλεπίδραση των παιδιών με το έργο σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Παράλληλος στόχος είναι τα παιδιά να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα του χώρου μιας γκαλερί, που αποτελεί τον δεύτερο σημαντικό χώρο για τον καλλιτέχνη, μετά το εργαστήριό του, αλλά και το διαμεσολαβητικό κρίκο ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το ευρύ κοινό.

Φέτος τα Χριστούγεννα καλούμε εκ νέου τους μικρούς μας επισκέπτες να ξαναπιάσουν το νήμα της εικαστικής δημιουργίας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον ετήσιας έκθεσης «Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023». Στην εποχή μας, με τα μεγάλα και τα φαντασμαγορικά, η Sianti Gallery μας θυμίζει ότι μια απαλή μικρή κίνηση, μια γλυκιά μικρή λέξη, ένα συμβολικό μικρό δώρο, μπορούν να προέρχονται από μια μεγάλη σκέψη, ένα μεγάλο συναίσθημα

Καλούμε λοιπόν παιδιά ηλικιών 7 – 10 ετών να συμμετέχουν σε ένα εικαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 17 Δεκεμβρίου. Μία ιστορία για «δύο χριστουγεννιάτικα δώρα που αγοράστηκαν με δυσκολία» γίνεται η αρχή για να αναζητήσουμε στα μικρά ζωγραφικά έργα γύρω μας κρυμμένες ιστορίες των καλλιτεχνών. Θα περιηγηθούμε στα έργα για να παρατηρήσουμε συμβολικές πινελιές και χρωματικές εκπλήξεις. Στη συνέχεια, θα συνθέσουμε το ατομικό μας έργο, χρησιμοποιώντας υλικά της φύσης αλλά και πολλά χρώματα.

Με εκτίμηση,

Γραφείο Τύπου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ντόρα Λεοντοπούλου

Sianti Gallery

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)

Τηλ: 210 7245432, 210 3648335

Email: [email protected]

Web : https://bit.ly/3UKnKaG

 

Ώρες λειτουργίας Sianti Gallery :

Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή  10:00-20:00

Τετάρτη 10:00-15:00

Σάββατο 10:00-16:00

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Από Κοινού Θέατρο Σάββατο 8/4/2023: ΑΚΡΟΑΣΗ

Από Κοινού Θέατρο Σάββατο 8/4/2023: ΑΚΡΟΑΣΗ για νέες ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25 ετών Το Από Κοινού Θέατρο αναζητώντας νέα ηθοποιό για την καλοκαιρινή θεατρική περίοδο,