ΣΤΗΝ KAPOPOULOS FINE ARTS ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΤΗΝ KAPOPOULOS FINE ARTS ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στη γενέτειρα του τη Θεσσαλονίκη επιστρέφει ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου, για να παρουσιάσει στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, μια σειρά έργων που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, παρουσία του καλλιτέχνη. Αυτή η ατομική έκθεση έρχεται μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της έκθεσης του Κωστή Γεωργίου ENIGMA 2, στο Κέντρο Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο του 2022, που είχε αναδρομικό χαρακτήρα και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Ο Κωστής Γεωργίου παρουσιάζει ζωγραφικά έργα της τελευταίας περιόδου δημιουργίας του, που δίνουν το στίγμα του στην τέχνη, χαρτογραφούν τη δική του αναγνωρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο εικαστική γλώσσα. Επίσης παρουσιάζει μια σειρά μικρών γλυπτών εμπνευσμένων από τις, μεγάλων διαστάσεων, γλυπτικές εγκαταστάσεις του με τους γνωστούς κόκκινους ακροβάτες-χορευτές όπως αυτοί του έργου METEORON που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλων ανάλογων γλυπτών μνημειακών διαστάσεων, εγκατεστημένων σε δημόσιους χώρους και πλατείες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα.

   

Η προηγούμενη έκθεση του Κωστή Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη είχε πραγματοποιηθεί το 2019 στο ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα του Ελληνικού προξενείου.

Να σημειώσουμε ότι 5% από τις πωλήσεις των έργων της έκθεσης θα διατεθούν για την υποστήριξη του “Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Η Αντηρίδα”.

Ο Κωστής Γεωργίου είναι ζωγράφος και γλύπτης με δράση διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας. Τα γλυπτά του, μνημειακών διαστάσεων, είναι εγκατεστημένα στο Βέλγιο (St. Elizabeth HospitalBrussels), στην Κίνα (Vanke Mall , Yia Yuan Gardens etc), στην Αθήνα (Greek riviera –Βουλιαγμένη, Βούλα, Π. Φάληρο), στην Αλεξανδρούπολη, στο Λουξεμβούργο, στον Καναδά, στο Μαϊάμι κλπ. Έργα του επίσης βρίσκονται σε μεγάλα μουσεία, ιδρύματα και Τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις (Ιαπωνία, Ιταλία, Βέλγιο κλπ).

Έργα του Κωστή Γεωργίου έχουν πλειστηριαστεί από SOTHEBYSBONHAMS – CHRISTIES στο Λονδίνο.

Εγκαίνια: 22 Νοεμβρίου 18:00 – 22:00.

Διάρκεια έκθεσης: 22 Νοεμβρίου 2022 – 3 Δεκεμβρίου 2022.

Kapopoulos Fine Arts: Μοργκεντάου 6, 54622 Θεσσαλονίκη.

Τηλ. 2310 278144.

Email: [email protected]

www.kapopoulosart.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»   Στίχοι – Μουσική: Σώτης Βολάνης   Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:  https://IliasKampakakis.lnk.to/PosoMouLipi «Πόσο

Τάμτα «Άλλο Τι Λέω»

Τάμτα – Συγκινεί με το νέο της music video «Άλλο Τι Λέω» Ακόμα ένα εντυπωσιακό βίντεο κλιπ μέσα από το album της Τάμτα “Identity Crisis” Η πρωτοπόρος της ποπ σκηνής Τάμτα, μετά