Ιούλιος Καίσαρας Αθανασίου- Μιλάει για την ταινία Rawmantic view

 

Καλωσορίζουμε τον Ιούλιο Καίσαρα Αθανασίου , έναν ηθοποιό,  ο οποίος έκανε την πρώτη ταινία με τίτλο“Rawmantic view”

 

Πως ήρθε η ιδέα της πρώτης σου ταινίας;

 

Η έμπνευση της ταινίας ήρθε στο μυαλό μου με βάση κάποια γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας. Γενικά είμαι σε μια περίοδο δημιουργική, όπου μου έρχονται συνεχώς νέες ιδέες και θέλω να τις αποτυπώσω κινηματογραφικά.

 

Θέλω ένα σχόλιο για τον τίτλο, πως προέκυψε;

Ήθελα η πρώτη μου ταινία να συμπεριλαμβάνει οπωσδήποτε τη λέξη view (θέα), μιας και η ταινία έχει ως φόντο πολλά ηλιοβασιλέματα καθώς και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας. Όσο για τη λέξη rawmantic σκέφτηκα ότι η θέα η οποία βλέπουμε είναι μεν ρομαντική αλλά παράλληλα έχει και μια πιο σκοτεινή πλευρά με βάση τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην ιστορία μας. Το λογοπαίγνιο raw το πρότεινε ένας από τους συνεργάτες μου, ο Φάνης Τζεβελέκος.

Πόσο δύσκολο ήταν να ολοκληρωθεί η ταινία;

Αρκετά δύσκολο, καθώς ακόμα και την τελευταία στιγμή έκανα τις απαραίτητες διορθώσεις για να φτάσω στο αρχικό όραμα. Είχα αναλάβει την επεξεργασία η οποία είχε ξεκινήσει ήδη από την πρώτη καραντίνα. Βήμα βήμα έκανα προσθέσεις και αφαιρέσεις υλικού ώστε το τελικό αποτέλεσμα να βγει τέλειο και επαγγελματικό.

 

Μίλησε μας για την εμπειρία αυτή, τα γυρίσματα, πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν όλο αυτό;

Η πρώτη ταινία έχει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Πολύ δύσκολο να κινηματογραφήσεις μια ταινία δράσης και να πείσεις ότι αυτό που βλέπει είναι ρεαλιστικό. Συνεπώς η πρώτη ταινία γυρίστηκε μέσα σε πέντε χρόνια.

Μοναδική εμπειρία θα έλεγα, πρωτόγνωρη. Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει η ανεμελιά και η αθωότητα των γυρισμάτων αυτών. Οι επόμενες ταινίες του franchise γυρίστηκαν σαφώς με νέες δυσκολίες αλλά πλέον ήμασταν πιο γρήγοροι και πιο συγκεκριμένοι σε αυτό που θέλαμε.

 

 

Θα θέλαμε να σε γνωρίσουμε καλύτερα, πες μας δυο λόγια για σένα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα …. στην Αθήνα.

Σπούδασα… στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Υποκριτική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή υποκριτικής τέχνης «ΙΑΣΜΟΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ», διπλωματούχος Υπουργείου Πολιτισμού.

Θα με περιέγραφα… εργασιομανή ενθουσιώδη και ευαίσθητο.

Ονειρεύομαι για τα επαγγελτικά μου… περισσότερη δημιουργία και μια όμορφη θεατρική σεζόν.

Τα επόμενα σχέδια… Eίναι ακόμα νωρίς. Η συνέχιση των ταινιών είναι άμεσα στο πρόγραμμα.

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα