Ανοιχτή Πρόσκληση για συμμετοχή στο χορωδιακό σύνολο CHÓRΕS της Ελευσίνας της Μαρίνας Σάττι

Μυστήριο_96 ΚΟΡΕΣ

Σύνθετη δράση τέχνης

Ανοιχτή Πρόσκληση για συμμετοχή στο χορωδιακό σύνολο
CHÓRΕS της Ελευσίνας
υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαρίνας Σάττι

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης καλεί τις γυναίκες της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο πολυφωνικό σχήμα.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ
έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

2023 Eleusis |  Μυστήριο 96 Chóres (jotform.com)

© Valeria Isaeva

#ChoresAtElefsina #OpenCall

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού της προγράμματος που θα κορυφωθεί το 2023, διοργανώνει το Μυστήριο_96 ΚΟΡΕΣ, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαρίνας Σάττι. Μια δράση εκπαιδευτικού και παραστατικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει τη συγκρότηση ενός χορωδιακού συνόλου με τίτλο CHÓRΕS της Ελευσίνας, τακτικές συναντήσεις και εργαστήρια με κεντρικό άξονα τη μουσική, καθώς και καλλιτεχνικές δράσεις στην πόλη της Ελευσίνας.

Για τον σκοπό αυτό, η 2023 Ελευσίς προσκαλεί τις γυναίκες της τοπικής κοινότητας της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής, να δηλώσουν συμμετοχή σε εβδομαδιαία, εντατικά, μαθήματα χορωδίας και ευρύτερης καλλιτεχνικής επιμόρφωσης, που θα λαμβάνουν χώρα στην πόλη. Εξειδικευμένοι καλλιτέχνες – εκπαιδευτές του βασικού εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς και εισηγητές συμπληρωματικών δράσεων και σεμιναρίων, θα παραδίδουν μαθήματα εστιασμένα στην υγιή χρήση της φωνής, την εξοικείωση με τον ρυθμό και την καλλιέργεια της μουσικότητας και της μουσικής αντίληψης (ear training), καθώς και μαθήματα κινησιολογίας και χορού, υποκριτικής, μουσικής του σώματος, μουσικής ανάγνωσης και θεωρίας της μουσικής, φωνητικού αυτοσχεδιασμού και ρυθμικής αγωγής. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι CHÓRΕS της Ελευσίνας θα παρουσιάσουν τους καρπούς των μαθημάτων τους σε ειδικές περφόρμανς στην Ελευσίνα και τη γύρω περιοχή.

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενεργοποίηση της τοπικής κοινότητας και η διάχυση μέρους του καλλιτεχνικού προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στον δημόσιο χώρο. Καίριας, όμως σημασίας και βασικό μέλημα της δράσης είναι η σταδιακή συγκρότηση μιας ομάδας, που θα εμπνέει στα μέλη της το πνεύμα συνεργασίας και την κοινωνικότητα, ούτως ώστε κάθε άτομο να αποκτήσει μέσα στο σύνολο την προσωπική θέση και φωνή του.

Τα μέλη της χορωδίας θα επιλεγούν κατόπιν ακρόασης από ανεξάρτητη επιτροπή, που αποτελείται από τη Μαρίνα Σάττι, καλλιτεχνική διευθύντρια του γυναικείου φωνητικού συνόλου CHÓRΕS, τη μαέστρο Σιμέλα Εμμανουηλίδου και τον κινησιολόγο Σταύρο Ίκμπαλ.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχουσών: 40 άτομα

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι
Μουσική Διεύθυνση: Σιμέλα Εμμανουηλίδου
Κινησιολογία: Σταύρος Ικμπάλ
Υποκριτική: Γιάννης Μαντζιάρης
Παραγωγή: WOMO

Προϋποθέσεις συμμετοχής

⦁ Αγάπη για το πολυφωνικό τραγούδι
⦁ Προαιρετικά ανάγνωση νοτών
⦁ Ηλικία 16 έως 56 χρονών

Όσες ενδιαφερόμενες επιθυμούν να ενταχθούν στη χορωδία CHÓRΕS της Ελευσίνας, παρακαλούνται να υποβάλουν εδώ ένα βιογραφικό 150 λέξεων έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο 2022 έως τον Ιούνιο 2023

Περισσότερες πληροφορίες για την ακρόαση θα ανακοινωθούν σύντομα.

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Website: 2023eleusis.eu
Facebook: facebook.com/2023eleusis.eu
Instagram: instagram.com/2023eleusis
YouTube: youtube.com/c/2023Eleusis
E-mail: [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες για τις CHÓRΕS

Website: chores.gr
Facebook: www.facebook.com/chores.voices/
Instagram:www.instagram.com/chores.voices/

#ChoresAtElefsina #OpenCall

Πρόσβαση στην Ελευσίνα
# 21χλμ

Μόλις 21χλμ από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό “Αγ. Μαρίνα” του μετρό και 878 από Αχαρνές)
Με προαστιακό (στάση “Μαγούλα” και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863)
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων