ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ στο Θέατρο 104

ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, ένα από τα πιο δραστήρια ΔΗΠΕΘΕ της Ελλάδας, κατηφορίζει στην Αθήνα, στο Θέατρο 104 και θα παρουσιάσει από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, δύο παραστάσεις, που γνώρισαν μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

«MIA IΛIAΔA» της Λίζα Πήτερσεν σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα, με τον Νίκο Αρβανίτη, από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

«Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ» των  Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα με τους Ζαχαρία Ρόχα, Αγγελική Μιχαλοπούλου, Ιωάννη Μουμούρη, Αλεξάνδρα Παγιατάκη και Νικόλα Κατσαρό, από την Τετάρτη 12 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ θα συναντήσουν το κοινό της Αθήνας, ραντεβού που διακόπηκε βίαια με την έλευση της Πανδημίας.

Και ενώ οι πληγές από μία υγειονομική λαίλαπα, φαίνεται να κλείνουν, η αιώνια πανδημία του Πολέμου, που κατατρέχει το ανθρώπινο γένος, παραμένει αλώβητη, και δυστυχώς καθιστά το θεατρικό έργο «ΜΙΑ ΙΛΙΑΔΑ», που θα σας παρουσιάσουμε, ακόμα μια φορά τραγικά επίκαιρο.

Ο συγκλονιστικός μονόλογος της Λίζα Πήτερσεν με τον Νίκο Αρβανίτη στο ρόλο του ραψωδού – αφηγητή και ο μουσικός Νίκος Μεταλληνός επί σκηνής, θα μας αφηγηθούν με τον πιο σύγχρονο τρόπο την αδηφάγα ιστορία των Πολέμων, στην ατελείωτη λίστα των οποίων δυστυχώς, πρέπει να προστεθεί αυτή τη φορά, και το όνομα μιας ευρωπαϊκής χώρας, της Ουκρανίας.

Αλλάζοντας το τοπίο, το δεύτερο μας έργο, «Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ», θα μας υπενθυμίσει με καυστικό χιούμορ, τα χρόνια της κρίσης, των κόκκινων δανείων, των πλειστηριασμών, αλλά και των ψευδών ειδήσεων, της παγίδας του διαδικτύου και των fake news, αλλά κυρίως θα βάλει το καινούριο ερωτηματικό στην ανάγκη των ανθρώπων να διοχετεύσουν την οργή τους, απέναντι στη νέα βαρβαρότητα που επελαύνει, και αλλάζει ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε.

Με ένα επιτελείο ταλαντούχων ηθοποιών από την Κέρκυρα, της Αγγελικής Μιχαλοπούλου, της Αλεξάνδρας Παγιατάκη, του Γιάννη Μουμούρη, και του Νικόλα Κατσαρού, καθώς και την παρουσία του Ζαχαρία Ρόχα στον επώνυμο ρόλο, θέλουμε να δηλώσουμε την προσήλωση μας στους καλλιτεχνικούς στόχους που θέσαμε στο ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Νέα δραματουργία, πρωτότυπα έργα, που να συνομιλούν με τη σύγχρονη πραγματικότητα, υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό στις παραγωγές, έρευνα και σύνδεση με το περιβάλλον και την κοινωνική ζωή της Κέρκυρας.

Στις μέρες μας, που η εξοικονόμηση πόρων, ενέργειας, η ανάγκη ουσιαστικής επικοινωνίας με το σημαντικό και το χρήσιμο, διαφαίνεται κάτι περισσότερο από αναγκαία, η παρουσία της περιφέρειας στο κέντρο, αλλά και το ανάποδο, αποτελεί μονόδρομο.

Ευχόμαστε όλοι να βρεθούν οι θεσμικοί εκείνοι δρόμοι, που θα οδηγήσουν με συνέπεια και συνέχεια στη συνεργασία και παραγωγικότητα του συνόλου των καλλιτεχνικών φορέων.

Εμείς σας περιμένουμε με χαρά στο Θέατρο 104.»

Βαρβάρα Δούκα, Καλλιτεχνική Διευθύντρια

«MIA IΛIAΔA»

της Λίζα Πήτερσεν

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 21:00

Το έργο παντρεύει με τον απλούστερο τρόπο την αφήγηση της Ιλιάδας, από έναν αφηγητή – ραψωδό – μια μεταφορική παρουσία του ίδιου του Ομήρου- με το σήμερα, για να καταλήξει σε μία ατελείωτη, εντυπωσιακή ονοματολογία όλων των πολέμων που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα.

Τον συγκλονιστικό μονόλογο, συνοδεύει ένας μουσικός – ορχήστρα εν είδει «Μούσας» μεταμορφώνοντας με τη ζωντανή μουσική την αφήγηση σε ένα ζωντανό ποίημα.

Το έργο διαχειρίζεται με τον πιο σύγχρονο τρόπο το μεγαλείο της αρχετυπικής αφήγησης του Ομήρου, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του πολέμου και του πόνου που προξενεί ανά τους αιώνες.

Ερμηνευτής: Νίκος Αρβανίτης
Μουσικός επί σκηνής:
Νίκος Μεταλληνός
Σκηνοθεσία:
Βαρβάρα Δούκα
Μουσική Σύνθεση :
Γιώργος Βασιλαντωνακης
Σκηνικό περιβάλλον- κοστούμια:
Άκης Χειρδάρης
Μετάφραση:
Μαριτα Αρβανίτη


Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/theater/mia-iliada-tis-liza-pitersen/

*Έναρξη προπώλησης 14 Σεπτεμβρίου

Τrailer παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=QwRjHcIwfdA

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ

των  Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου έως Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 21:00

Μία τρελή κωμωδία γύρω από την οικονομική κρίση που βίωσαν τα τελευταία χρόνια οι χώρες του Νότου της Ευρώπης και μέσα σ’ αυτές και εμείς…

Μία πικρή κοινωνική σάτιρα για τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Μάργα και ο Μπαρτ, ένα νεαρό ζευγάρι που νιώθει στο πετσί του την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, αποφασίζει να απαγάγει τον μεγαλύτερο τραπεζίτη της Ισπανίας, τον Εουσέμπιο Ρομπλέδο, με σκοπό να απαιτήσει ελαφρύνσεις από τις τράπεζες, και απελευθέρωση των κόκκινων δανείων.

Τον κρύβουν σε ένα μυστικό δωματιάκι του διαμερίσματός τους, καταφύγιο του παππού της οικογενείας, τον καιρό του πραξικοπήματος, και τον παρουσιάζουν στο διαδίκτυο μαζί με τα αιτήματα της απαγωγής. Τίποτε όμως δεν πάει καλά, και ένα σωρό ευτράπελα τους περιμένουν, που οδηγούν την απαγωγή, σε μία σειρά αναπάντεχες ανατροπές.

Στο καταιγιστικό αυτό έργο, που αλλάζει συνεχώς ύφος, κάνοντας την πλοκή να μοιάζει πότε με την πιο απίθανη σαπουνόπερα της τηλεόρασης, πότε με το πιο μαύρο κόμικ θυμίζοντας το σουρεαλισμό και τον πολύχρωμο κόσμο των ταινιών του Αλμοδόβαρ, μπλέκονται συμφέροντα, επανάσταση, συνδικαλισμός και απάτη.

Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα;

Πού τελειώνει η κωμωδία και πού αρχίζει το δράμα;

Ποια είναι η ψευδαίσθηση και ποια η πραγματικότητα;

Παραμονές Χριστουγέννων και λίγο πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα πράγματα περιπλέκονται τόσο πολύ, που τίποτα δε μπορεί να γυρίσει στη θέση του.

Άραγε είναι μοιραίο πάντα να νικάει ο καπιταλισμός;

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δούκα

Σκηνικά: Άκης Χειρδάρης

Κουστούμια -Φροντιστήριο: Πηνελόπη Μαμάλου

Μουσική Επιμέλεια: Ξενοφών Ραράκος

Φωτισμοί: Αντώνης Χονδρογιάννης

Visuals : Μαριάνα Γιαννείου

Studio: Λυχνία Κλεομένης Ευαγγελόπουλος

Κατασκευή σκηνικών: Χρήστος Πιστόγιας

Κατασκευή κουστουμιών: Πιπίνα Μέριανου

Γραφικά: Γιάννης Κοκαλάκης

Εκτυπώσεις: Τυποεκδοτική

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντζελίνα Φιλιππίδου

Φωτογραφίες: Μιχάλης Καπετανίδης

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Εουσέμπιο Ρομπλέδο ( Τραπεζίτης): ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΡΟΧΑΣ

Μάργα: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μπαρτολομέο: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ

Γιασμίν: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ

Φέλιξ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Εμφανίζονται επίσης:

Βιολέτα Ρομπλέδο: Άννυ Ταπάσκου

Φραντσέσκα Ρομπλέδο: Μαρία Ταπάσκου

Πιλάρ Ρομπλέδο: Ολυμπία Δούλη

Τζέσσυ: Μανουέλα Ντε Μάρκο

Σύζυγος Φραντσέσκας: Σπύρος Σκλαβούνος

Βελάσκο: Βαγγέλης Ζήκος

Εκφωνήτρια ειδήσεων: Αντζελίνα Φιλιππίδου

Στο ρόλο του σωσία Μανόλο, ο Ζαχαρίας Ρόχας

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/theater/o-trapezitis-1/ 

*Έναρξη προπώλησης 14 Σεπτεμβρίου

Τrailer παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=3ttazYBFunE

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: [email protected] και [email protected]

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο