ΠΛΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ-Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

LUC DE BRABANDERE

ΠΛΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ένα ευανάγνωστο βιβλίο για τη φιλοσοφία του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη και γιατί εξακολουθούν να είναι διαχρονικές για την κατανόηση του κόσμου.

«Πλάτων και Αριστοτέλης… Είναι δύο γίγαντες, και κατά κάποιον τρόπο είμαστε όλοι παιδιά τους. Αν και έζησαν στην Αρχαιότητα, ακόμη και αν δεν τους έχουμε διαβάσει, ακόμη και αν δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτούς, εκείνοι εξακολουθούν να επηρεάζουν ακόμη και σήμερα τους καθημερινούς μας τρόπους συλλογισμού, φαντασίας, ανάλυσης ή επιχειρηματολογίας. Αυτές οι δύο αδιαφιλονίκητες όσο και διαφορετικές ευφυίες έχουν οριοθετήσει το θεμέλιο πάνω στο οποίο κάθε δυτική φιλοσοφία έχει αναπτυχθεί. Αν και διαφώνησαν εκ βαθέως, εντούτοις, οι δύο τους, έθεσαν τις βάσεις και καθιέρωσαν τους κανόνες του παιχνιδιού της σκέψης έτσι όπως το ασκούμε έκτοτε.

Όμως, γιατί να ασχολούμαστε με αυτούς τους δύο φιλοσόφους που ήταν ωστόσο το ίδιο αμφιλεγόμενοι όσο και οι υπόλοιποι λόγιοι της εποχής τους; Γιατί αυτό που πρέπει να μοιραστούμε με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, δεν είναι οι ιδέες τους, αλλά η ενδελεχής προσέγγιση με την οποία επιθυμούσαν να τις επεξεργαστούν.»

Σε αυτό το βιβλίο, ο Luc de Brabandere μας ταξιδεύει σε ένα ταξίδι φιλοσοφίας, σε μία συναρπαστική μύηση, αποδεικνύοντας ότι ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης είναι σήμερα και ήταν ανέκαθεν αναντικατάστατοι προκειμένου να αναλογιζόμαστε τα μεγάλα ερωτήματα του κόσμου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Luc de Brabandere είναι συνεργάτης και ανώτερος σύμβουλος στρατηγικής της The Boston Consulting Group στο Παρίσι, συμβάλλοντας στον στρατηγικό σχεδιασμό ενός μεγάλου εύρους εταιρειών που προετοιμάζονται δυναμικά για το μέλλον.

Διδάσκει επίσης στη Louvain School of Management και στην Ecole Centrale στο Παρίσι. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηρίου των Βρυξελλών. Αρθρογραφεί τακτικά  στη Γαλλία και στο Βέλγιο.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –