6ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ

22 – 27 Αυγούστου 2022
Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 8 μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη

 

Πρεμιέρα σήμερα, Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 8 μ.μ., για το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου.

Φέτος το Φεστιβάλ επιστρέφει στις συναυλίες με παρουσία κοινού στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και για την εναρκτήρια συναυλία του υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τον κορυφαίο Τσέχο οργανίστα  Lukáš Petřvalský (Λούκας Πέτρβαλσκυ), σε ένα ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου με έργα σημαντικών Τσέχων συνθετών, αλλά και με πρωτότυπες  δικές του συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς.

Ο Lukáš Petřvalský είναι οργανίστας της εκκλησίας του Αγίου Ιακώβου στην τσεχική πόλη Μπερούν και του Βασιλικού Κολεγιακού Οίκου της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Κάστρο Karlštejn στην Τσεχία, με διεθνή καριέρα. Επίσης, είναι δραματουργός του διεθνούς φεστιβάλ μουσικής «Talichuv Beroun». Οι συνθέσεις του βασίζονται σε παραδοσιακά στοιχεία που εντάσσονται σε νέα πλαίσια, μια μουσική γλώσσα που ανακλά σαφώς το Γρηγοριανό Μέλος, καθώς και παραδοσιακές μεθόδους και μορφές.

 

Τη συναυλία παρουσιάζει ο ραδιοφωνικός παραγωγός και Σύμβουλος  καλλιτεχνικού προγράμματός του Φεστιβάλ ΑΝΩ, Νίκος Κανελλόπουλος.

Η συναυλία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από το κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube και από τη σελίδα του ΑΝΩ στο Facebook.

 

 

Για την αποφυγή συνωστισμού αυτοκινήτων στο Επάνω Τέρμα της Άνω Σύρου, το Φεστιβάλ ΑΝΩ προτρέπει το κοινό του να χρησιμοποιήσει τη δωρεάν δημοτική συγκοινωνία. Τα βραδινά δρομολόγια του Mini Bus που ξεκινούν από την Αγορά με τελικό προορισμό το Επάνω Τέρμα της  Άνω Σύρου έχουν ως εξής:

 

19:30  ΑΓΟΡΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΜΑΡΑ – ΕΠΑΝΩ ΤΕΡΜΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΑΓΟΡΑ

20:30  ΑΓΟΡΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΜΑΡΑ – ΕΠΑΝΩ ΤΕΡΜΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΑΓΟΡΑ

21:30  ΑΓΟΡΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΜΑΡΑ – ΕΠΑΝΩ ΤΕΡΜΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΑΓΟΡΑ

22:30  ΑΓΟΡΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΜΑΡΑ – ΕΠΑΝΩ ΤΕΡΜΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΑΓΟΡΑ

 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://anofestival.gr/

 

 

 

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Καθολική Επισκοπή Σύρου

Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου

 

ΣΥΝΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δήμος Σύρου Ερμούπολης

 

ΔΩΡΗΤΗΣ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα

Τσέχικο Κέντρο Αθήνας

ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

FAST FERRIES

BLUE STAR FERRIES

SEAJETS

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Άκης Δήμου «Η νύχτα των μυστικών»

Θέατρο Μπέλλος   Άκης Δήμου «Η νύχτα των μυστικών»   Σκηνοθεσία Αικατερίνη Παπαγεωργίου Μουσική Γιάννης Χριστοδουλόπουλος Από τις 21 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο &

Ένα Σπουδαίο Γεύμα φέρνει την αλλαγή!

  Ένας σπουδαίος λόγος φέρνει στο service και την υποδοχή πελατών τον ηθοποιό Κωστή Σαββιδάκη, τον συγγραφέα Στέφανο Ξενάκη, τον τραγουδιστή Λεωνίδα Μπαλάφα, τον παρουσιαστή