Αριστοφάνης – Ηρώνδας Contra tempo

Αριστοφάνης – Ηρώνδας
Contra tempo

Δημιουργική σύνθεση κειμένων: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις  21:00

Η μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ «Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo», σε δημιουργική σύνθεση κειμένων  Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημά της στη Θεσσαλονίκη και την επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, έρχεται στην Αττική, για μία και μοναδική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 21.00.

Η παράσταση που στηρίχτηκε σε μια ιδέα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Αστέριου Πελτέκη και συγκέντρωσε εγκωμιαστικές κριτικές, όπου και αν παρουσιάστηκε,  αποτελεί μια συναρπαστική σκηνική «μάχη» και ταυτόχρονα έναν «πόλεμο» ανάμεσα στα δύο φύλα, με μοναδικά όπλα την τολμηρή και ανελέητη σάτιρα. Το χιούμορ, το πνεύμα και η αιχμηρή γλώσσα του Αριστοφάνη συναντιούνται με τους ακόλαστους, κωμικούς μιμίαμβους του Ηρώνδα, σε μια καυστική «αντιδικία» γεμάτη ενέργεια και ρυθμό.

Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτότυπης «διαμάχης» ανάμεσα στους δύο ποιητές είναι μια παράσταση διασκεδαστική, αιχμηρή αλλά και με στιγμές συγκίνησης, που κερδίζει το αβίαστο γέλιο των θεατών ενώ συγχρόνως γίνεται η αφορμή να ταξιδέψουμε σε τρεις εποχές κάνοντας τον παραλληλισμό του Τότε με το Τώρα.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα