ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2022–ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2022–ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Έναρξη Κυριακή 28 Αυγούστου

έως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

 

Πρόγραμμα Θεατρικών Παραστάσεων, Συναυλιών

& Κινηματογραφικών Προβολών (εβδομάδα 28/8 – 3/9)

 

Με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές αλλά και με την εντυπωσιακή in situ γλυπτική εγκατάσταση του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα καλλιτέχνη Κωστή Βελώνη «Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα» στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου, ξεκινάει την Κυριακή 28 Αυγούστου το  Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022, στην πόλη της Ελευσίνας.

Όλες οι θεατρικές παραστάσεις και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου.

Ακολουθεί το συνοπτικό πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου το Φεστιβάλ  κάνει πρεμιέρα! Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου και ο  βιρτουόζος σολίστ  κιθάρας και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης ανοίγουν τα Αισχύλεια με τραγούδια για τον έρωτα και την αφύπνιση της ψυχής, θέλοντας έτσι να περάσουν το μήνυμα πως «Μαζί» μπορούν οι άνθρωποι να αλλάξουν τον κόσμο! Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.            

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου ανοίγει ο Θερινός Κινηματογράφος στην παραλία της Ελευσίνας με την ταινία «Μήλα» που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του τμήματος Orizzonti, του 77ου φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας. Σκηνοθέτης ο Χρήστος Νίκου που έγραψε μαζί με τον Σταύρο Ράπτη και το σενάριο. Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου, Αργύρης Μπακιρτζής.

Διάρκεια : 90 λεπτά           Ώρα έναρξης: 21.15       Γενική είσοδος  5€

Την Τρίτη 30 Αυγούστου πάμε πάλι στο Θερινό Κινηματογράφο για να δούμε την πολυσυζητημένη ταινία «Λούγκερ», σε σκηνοθεσία του Κώστα Χαραλάμπους. Το σενάριο έγραψαν ο ίδιος ο σκηνοθέτης και η Πένυ Φυλακτάκη. Πρωταγωνιστούν : Τάσος Νούσιας, Γιωργής Τσουρής, Στεφανία Γουλιώτη, Ερρίκος Λίτσης, Μαίρη Σταυρακέλλη, Κυριακή Γάσπαρη, Νίκος Χίλιος.

Διάρκεια :  127 λεπτά             Ώρα έναρξης: 21.15       Γενική είσοδος  5€

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου το θέατρο Στοά παρουσιάζει την παράσταση «Ακούω ήχον κώδωνος» για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του με μία  συρραφή αποσπασμάτων από έργα του Μποστ. Η  μουσική είναι του Βασίλη Δημητρίου και του Διονύση Τσακνή, πάντα πάνω σε στίχους του Μποστ. Παίζουν: Θανάσης Παπαγεωργίου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Αργύρης Παυλίδης, Γιώργος Ζιόβας, Ευδοκία Σουβατζή, Άννα Μονογιού, Εύα Καμινάρη, Άρης Τρουπάκης, Μαρία Νίκα κ.α.

 

Η παράσταση είναι χορηγία της Περιφέρειας Αττικής και η είσοδος είναι ελεύθερη, αποκλειστικά με δελτία εισόδου.

 

Η Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη σε όλη την οικογένεια!
Το εκπληκτικό μιούζικαλ «Μαδαγασκάρη» με τα αξιολάτρευτα ζωάκια να το σκάνε από το ζωολογικό κήπο για να επιστρέψουν στην άγρια φύση,  θα ξεσηκώσουν τους μικρούς θεατές! Η σκηνοθεσία και η απόδοση του κειμένου είναι της Θέμιδας Μαρσέλλου. Ο Ίαν Στρατής είναι ο Αλεξ το αναποφάσιστο λιοντάρι, ο Αλέξης Νίκολας είναι ο Μάρτυ η αστεία ζέβρα, η Έμιλυ Λυμπεροπούλου είναι η πληθωρική Γκλόρια, η ιπποπόταμος, ο Αρσένιος Γαβριηλίδης είναι ο Μέλμαν, η φοβική καμηλοπάρδαλη και ο Γιάννης Ζαραγκάλης, ο λατρεμένος βασιλιάς Τζούλιαν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αποκλειστικά με δελτία εισόδου.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, έρχονται οι «Θεσμοφοριάζουσες»   του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. Τη μετάφραση υπογράφει ο Κ.Χ. Μύρης (Κ. Γεωργουσόπουλος). Παίζουν : Γιάννης Μπέζος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Παναγιώτης Κατσώλης, Αλέξης Βιδαλάκης, Σταύρος Μαρκάλας και 9μελής χορός.

Πρωτότυπη μουσική – σύνθεση: Φοίβος Δεληβοριάς.

Γενική είσοδος 15€ -Μειωμένο 8€

 

Προπώληση

Διαδικτυακά:

Aisxylia.gr & ticketsplus.gr

Φυσικά σημεία προπώλησης

*Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας

Πεζόδρομος Νικολαϊδου & Β. Λάσκου

Τρίτη.-Σάβ. 11.00-14.00 & 17.00-22.00

*Παλαιό Ελαιουργείο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, 19.00-22.00.

*Σημεία PRESS POINT στην Αττική

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΘΕΑΤΡΟ-ΜΟΥΣΙΚΗ) Ώρα έναρξης: 20.30, Γενική Είσοδος: 15€ , μειωμένο: 8€

 

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Στις θεατρικές παραστάσεις δεν πραγματοποιείται διάλειμμα. Μετά την έναρξη απαγορεύεται η είσοδος σε θεατές- κατόχους εισιτηρίων. Απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 6 ετών.

 

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Ώρα  Έναρξης: 21.15 Γενική είσοδος: 5€

Χώρος: Θερινός Κινηματογράφος, Παραλία Ελευσίνας

Η έναρξη προπώλησης εισιτηρίων θα ανακοινωθεί στο site aisxylia.gr

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ

Η πρόσβαση στο χώρο μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς:

Προαστιακός: Αποβίβαση Σταθμός Μαγούλας και μετά επιβίβαση στα λεωφορεία Αρ. Γραμμής 879 ή 863 (Θριάσιο Νοσοκομείο – Ελευσίνα).

Σταθμός Μετρό “Αγία Μαρίνα”: αποβίβαση στο Σταθμό “Αγία Μαρίνα” και μετά επιβίβαση στο λεωφορείο της γραμμής 876 (Σταθμός Μετρό Αγία Μαρίνα – Ελευσίνα).

 

Λεωφορεία:

ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Μέγαρα- Αθήνα επιβίβαση από Θησείο

881 Ελευσίνα – Ασπρόπυργος – Ρουπάκι Μάνδρα – Ελευσίνα

845 Πειραιάς – Ελευσίνα (μέσω Θηβών)

871 Πειραιάς – Ελευσίνα (μέσω Λ. Σχιστού)

876 Σταθμός Μετρό Αγίας Μαρίνας – Ελευσίνα

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης Μουσική: Δημήτρης Γαλίτης Στίχοι: Μαρία Παπαδάκη   Δίπλα σου νιώθω δυνατός, ένας μικρός δημιουργός Καρδιά μου βγες και παραδώσου, έχεις

Pearl Jam “Wreckage”

Pearl Jam “Wreckage”   Από το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ “Dark Matter” που κυκλοφορεί αύριο, στις 19.04.2024.     ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “WRECKAGE” ΨΗΦΙΑΚΑ https://pearljam.lnk.to/wreckagegrePR   Dark Matter

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

Farewell / Εν τόπω χλοερώ Από τους δημιουργούς του Nostalgia Generation   Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Θέατρο 104    Προπώληση εισιτηρίων στο more.com  

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA  από την WEIRDWAVE

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA στους κινηματογράφους  από την WEIRDWAVE   Μία ταινία για μάγισσες και ανεξάρτητες γυναίκες. Μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης   * ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-EBΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ