Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας παρουσιάζει τον Ολλανδό κιθαριστή Martin van Hees!

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας παρουσιάζει

τον Ολλανδό κιθαριστή Martin van Hees!

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας πραγματοποιεί ένα ξεχωριστό Masterclass και Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Martin van Hees (Μάρτιν φαν ΧέΪς), έναν από τους κορυφαίους κιθαριστές της νέας γενιάς. Το Μasterclass θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 7 & Δευτέρα 8 Αυγούστου, ενώ το Ρεσιτάλ κιθάρας θα λάβει χώρα την Τρίτη 9 Αυγούστου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Ο Martin van Hees (Μάρτιν φαν ΧέΪς) θα μας ταξιδέψει σε ένα «μουσικό προσκύνημα» με αφετηρία την Ολλανδία και μέσω Βελγίου και Γαλλίας, με τελικό προορισμό την Ισπανία και το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει διασκευές ολλανδικών και βελγικών τραγουδιών, αλλά και γαλλικών chansons και ισπανικών κλασικών επιτυχιών στην κλασική κιθάρα, καθώς και δικές του συνθέσεις.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Martin van Hees (Μάρτιν φαν ΧέΪς), εκπρόσωπος της νεας γενιάς κιθαριστών, είναι παράλληλα και αυτοδίδακτος συνθέτης και διασκευαστής μουσικής που διακρίνεται κυρίως για την εξαιρετική του μουσική έκφραση και ερμηνεία.Το 2014, και κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης του μεταπτυχιακού του από το Βασιλικό Ωδείο της Χάγης στην Ολλανδία (τάξη του Zoran Dukiç), ο Μάρτιν έλαβε βραβείο με επαίνους για τη συμβολή του στη σύγχρονη μουσική. Την ίδια χρονιά περιόδευσε στην Ινδία, με το “Classical Guitar Project” παρουσιάζοντας έργα του J.S. Bach, F. Tarrega και H. Villa Lobos σε ένα ευρύτερο κοινό και έδωσε σεμινάρια σε όλη τη χώρα. Το 2015, ηχογράφησε και δημοσίευσε το πρώτο του σόλο άλμπουμ “Cadence” με μουσική από Δυτικοευρωπαϊκούς και Νοτιοαμερικανούς συνθέτες. Το 2016, έκανε περιοδεία στην Ελλάδα με highlights τις εμφανίσεις του στα Φεστιβάλ Κλασσικής Κιθάρας της Πάτρας και του Ηρακλείου.

Ο Μάρτιν συνεργάζεται με διάφορα σύνολα και ορχήστρες, όπως το σύνολο Asko Schonberg και De Ereprijs. Μαζί με τον Aktas Erdogan και τον Nello Biasini, σχημάτισε το CCO3 group, με το οποίο έκανε περιοδεία στην Ινδία το 2017 με δικές τους συνθέσεις. Το 2018 συνεργάστηκε με Ολλανδούς συνθέτες, όπως ο θρυλικός Louis Andriessen, Jan- Peter De Graaf, Aart Strootman κ.α. Ο Μάρτιν έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας και έχει δώσει συναυλίες στην Ινδία, την Ταϊλάνδη, την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2018, ο Μάρτιν είναι συνιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιδρύματος «The Hague Guitar Society», το οποίο οργανώνει ενεργά συναυλίες, εργαστήρια και σεμινάρια στη Χάγη και τα περίχωρα. Είναι, επίσης, πολύ παθιασμένος δάσκαλος κιθάρας και μουσικοπαιδαγωγός, παραδίδοντας μαθήματα και σε δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο του έργου «Hello Music» («Γεια σου μουσική»).

Η παρουσία του τιμά το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Πρόγραμμα Ρεσιτάλ

Ολλανδία

“Parels van Oranje” – “Τα διαμάντια της Ολλανδίας”

’t Hoogelaand, Ede Staal

Aan de Amsterdamse Grachten, Pieter Goemans

Zeg ’t maar, Tante Leen

Diep in mijn hart, Tante Leen

Omarm, Bløf

Duifies, Harry Bannink

Sammy, Ramses Shaffy

Βέλγιο

  • La Chanson des Vieux Amants, Jacques Brel

Γαλλία

  • l’Hymne a l’Amour, Edith Piaf

Ισπανία

Capricho Arabe, Francisco Tarrega

Asturias Isaac Albeniz

Ikariotikoyunbabarrange, Martin van Hees

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μasterclass Κιθάρας

Κυριακή 7 & Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Κόστος συμμετοχής: 20€

Ρεσιτάλ Κιθάρας 9 Αυγούστου 2022

Ώρα: 20:30

Εισιτήριο συναυλίας: 5€

Τόπος συνάντησης: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Masterclass: Κιν. +30 6977629389

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα