«Parla più piano» Μουσική εκδήλωση | Χώρα, Κύθνος

«Parla più piano»
Μουσική εκδήλωση

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022
Πλατεία Ανεμόμυλου, 

Η πολιτιστική πρωτοβουλία kythniale σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κύθνου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2022», παρουσιάζει υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, ένα μουσικό πρόγραμμα με μελωδίες από τον Mozart και Beethoven έως τον Nino Rota και Μάνο Χατζιδάκι.
Το νησί της Κύθνου εντάσσεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» και με αυτό τον τρόπο συνεχίζεται ο πολιτιστικός διάλογος μεταξύ ανθρώπων και πολιτισμών μέσω της τέχνης.

Το Μουσικό Τρίο “Ensemble Retro Wien”, που αποτελείται από τους εξαίρετους μουσικούς Ρόζα Πουλημένου – Μέτζο Σοπράνο, Ναταλία Στρίκου – Μαντολίνο και Αναστάσιο Στρίκο – Πιάνο, και έχει εμφανισθεί σε πολλές διεθνείς εκδηλώσεις, έρχεται στη Χώρα της Κύθνου να παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα γνωστών μουσικών έργων που αγγίζουν την ψυχή μας.
Η Μέτζο Σοπράνο Ρόζα Πουλημένου, με σπουδές στην Ελλάδα, Αγγλία και Αυστρία, έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ισραήλ, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ταϋλάνδη και Η.Π.Α. ερμηνεύοντας όπερα, ορατόριο, λιντ, μουσικό θέατρο και σύγχρονη μουσική και έχει συμπράξει ως σολίστ με γνωστά σύνολα και ορχήστρες, και έχει συνεργαστεί με διάσημους μαέστρους. Παράλληλα είναι καθηγήτρια και υπεύθυνη του Τομέα Μονωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχοντας επίσης διδάξει σε σημαντικές Μουσικές Ακαδημίες και Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Η Ναταλία Στρίκου γεννήθηκε στην Ουκρανία, όπου και σπούδασε νυκτά έγχορδα με κύριο όργανο το Ντόμρα, ενώ κατά την παραμονή της στον γερμανόφωνο χώρο εστίασε στο μαντολίνο. Έχει εμφανισθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ως σολίστ με συνοδεία πιάνου ή ορχήστρα και ως μέλος συνόλων δωματίου, συνεργάζεται τακτικά ως εξάρχουσα με σύνολα νυκτών εγχόρδων, καθώς και ως μετακαλούμενη μουσικός σε σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες, όπως η Ορχήστρα Maestri του Λονδίνου, η Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης και η κρατική Όπερα της Βιέννης σε έργα Βέρντι, Μάλερ, Ρεσπίγκι, Προκόφιεφ.

Ο Αναστάσιος Στρίκος, γεννημένος στην Αθήνα το 1972, πήρε δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Αττικό Ωδείο και πτυχίο Θεατρολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στη συνέχεια σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών στη Μουσική Ακαδημία του Würzburg. Εργάστηκε στο Θέατρο Όπερας του Würzburg ως μουσικός εκγυμναστής και διευθυντής ορχήστρας. Αργότερα εργάστηκε ως πιανίστας και διευθυντής στην διάσημη παιδική χορωδία Wiener Sängerknaben. Η συναυλιακή του δραστηριότητα συνδυάζει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, ορχηστρών, χορωδιών, αιθουσών και συνεργατών σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ έχει εμφανισθεί στους πιο σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Κίνας, της Κορέας και του Μακάο. Έχει περιοδεύσει με πάνω από εβδομήντα σχήματα ανά την Ευρώπη, μεταξύ αυτών με τις σημαντικότερες Συμφωνικές Ορχήστρες Νέων της Αμερικής. Το 2005 ίδρυσε το Ensemble Retro Wien. Διδάσκει και διευθύνει σε επτά γλώσσες και έχει κατά καιρούς καταπιαστεί με τη μετάφραση θεατρικών έργων και πονημάτων θεωρητικών της μουσικής στα ελληνικά.
kythniale είναι μια πολυσχιδής πολιτιστική πρωτοβουλία που σχεδιάζει και υλοποιεί καλλιτεχνικά δρώμενα, πολιτιστικές & μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, workshops, art residencies και εναλλακτικές δράσεις πολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα στην Κύθνο και τον κόσμο. Οι πολιτιστικές & καλλιτεχνικές αυτές εκδηλώσεις, ανοιχτές στο κοινό, διοργανώνονται στο νησί της Κύθνου, διατηρώντας τη δική τους ταυτότητα, και εντάσσονται στα «Κύθνια», το ετήσιο Φεστιβάλ του νησιού, δημιουργώντας «Γέφυρες Πολιτισμού» με τους λαούς του κόσμου.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

“Κανένα ταξίδι δε σε χώρεσε” 

“Κανένα ταξίδι δε σε χώρεσε”    Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου  Μέγαρο Μουσικής  Αίθουσα διδασκαλίας του Συλλόγου «οι  φίλοι της μουσικής»  Ώρα έναρξης 20.30      Ένας ερμηνευτής,

Ιουλία Καραπατάκη _ Σταυρός του Νότου

 Ιουλία Καραπατάκη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου Κεντρική Σκηνή – Σταυρός του Νότου Η χαμογελαστή και γεμάτη θετική ενέργεια Ιουλία, μετά τις sold εμφανίσεις της τον Νοέμβριο και τον