ΥΓΡΗ ΓΗ / (Wetland)

                                                            ΥΓΡΗ ΓΗ

                                         Από 21 Ιουλίου στα θερινά

                «Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί στο νερό…»       

Σκοτεινό και υποβλητικό θρίλερ που συνδέει την προστασία του περιβάλλοντος με την εχθρότητα που δείχνουν οι μικρές, τοπικές κοινωνίες σε ό, τι διαφορετικό.

Η Weirdwave,  στις 21 Ιουλίου, παρουσιάζει το ατμοσφαιρικό νέο-νουάρ Υγρή Γη (Wetland) του Ινιάκι Σάντσεθ Αρριέτα με τους Ραούλ Αρεβάλο και Παθ Βέγα.  Ένας διακεκριμένος ισπανός βιολόγος επιστρέφει στην πατρίδα των παιδικών του χρόνων για να προστατεύσει τη λιμνοθάλασσα της περιοχής, την οποία εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως με παράνομους τρόπους οι ντόπιοι. Όμως θα αντιμετωπίσει σθεναρή αντίσταση.

Εδώ θα βρείτε το τρέιλερ:

 

 

Υπόθεση

Ένας ισπανός βιολόγος, μετά από χρόνια ενεργού περιβαλλοντικής δράσης,  επιστρέφει με την οικογένειά του στην γενέτειρά του, όπου υπάρχει μια πανέμορφη λιμνοθάλασσα (Laguna Blanca), της οποίας όμως η στάθμη πέφτει, καθώς οι ντόπιοι την εκμεταλλεύονται στυγνά. Καθώς η ξηρασία ανακόπτει την  αλόγιστη επέκταση των ορυζώνων στην Ανατολική Ισπανία, η περιοχή χαρακτηρίζεται προστατευόμενος βιότοπος.

Ο επιστήμονας  δεν μπορεί να επιτρέψει παλιομοδίτικες πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας και έρχεται σε σύγκρουση με τους μισαλλόδοξους χωρικούς, οι ο οποίοι καθόλου δεν καλοδέχονται έναν ξένο που θα τους πει πώς να διαχειριστούν τον υγροβιότοπό τους. Ένας πόλεμος  απειλών και πιέσεων ξεκινά εναντίον του.

Ποιος θα κερδίσει αυτή τη μάχη;

Τοποθετημένο σε ένα τοπίο άγριας ομορφιάς που απειλείται με ερημοποίηση, με τον ήρωα του αντιμέτωπο με μια εχθρική τοπική κοινότητα, το περιβαλλοντικό αυτό θρίλερ αναδεικνύει την σύγκρουση μεταξύ απαρχαιωμένων παραδόσεων και μοντέρνων ευαισθησιών.

«Ήθελα να αναδείξω αυτό που συμβαίνει σε κάθε περίπτωση προστατευόμενου βιότοπου», σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Από τη μία έχεις αυτούς που υποστηρίζουν τη φύση, και από την άλλη έχεις αυτούς που  βγάζουν το ψωμί τους από αυτόν τον τόπο. Επιπλέον υπάρχει πάντα αυτή η δυσπιστία όταν ένας νεοφερμένος καταφτάνει σε έναν ξένο τόπο. Οι ντόπιοι τον αντιμετωπίζουν συνήθως με καχυποψία και φόβο».

Η ταινία, ένα ατμοσφαιρικό νεο-νουάρ με στοιχεία ενός μοντέρνου γουέστερν, γυρίστηκε στη λιμνοθάλασσα της Albufera, κοντά στην Βαλένθια, που άλλαξε όνομα για τις ανάγκες της ταινίας. Ο Ραούλ Αρεβάλο είναι εξαιρετικός στον ρόλο ενός άντρα παγιδευμένου σε έναν ιστό συνωμοσίας και αδικίας.

 

(Laguna Blanca)

Υγρή γη («Wetland», Ισπανία, 2022, 111’)

Σκηνοθεσία: Ινιάκι Σάντσεθ Αρριέτα

Σενάριο: Ινιάκι Σάντσεθ Αρριέτα

Ηθοποιοί: Ραούλ Αρεβάλο, Παθ Βέγα

 

INFO

http://www.weirdwave.gr/

https://www.youtube.com/channel/UCF9Dj8Vq2W1QIqbTS80SanQ

https://www.facebook.com/WEIRDWAVE.GR

https://www.instagram.com/weirdwavegr/

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

          ΣΤΟ 24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ                                                   ΜΕ 6 ΤΑΙΝΙΕΣ     Η Weirdwave  συμμετέχει με έξι ταινίες καταξιωμένων αλλά και νέων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών,

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –