Ο λιποτάκτης της Σμύρνης.

Ο λιποτάκτης της Σμύρνης.

Εκδόσεις: Goldenbooks

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δυο ζωές που ενώθηκαν, όπως μόνο ο χρόνος ξέρει να κάνει…
Ο Ορέστης Παπαγεωργίου είναι δάσκαλος σε ένα δημοτικό σχολείο του Βύρωνα. Το μοναδικό μάθημα που δε θέλει να διδάξει στους μικρούς μαθητές του είναι η Ιστορία. Το παρελθόν έχει γίνει για αυτόν ένα κοφτερό μαχαίρι με την αιχμή του να καταλήγει σε μία κρυμμένη πληγή. Το παρελθόν κάποτε κατάπιε τον πατέρα του και τώρα κρατά παγιδευμένη τη μητέρα του. Το μόνο που θέλει ο Ορέστης είναι να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά με τη συγκεκριμένη διάσταση του χρόνου. Όλα όμως αλλάζουν, μόλις βρεθεί μπροστά σ’ ένα ξύλινο κουτί. Μέσα του υπάρχουν χαρτιά πυκνογραμμένα με την ιστορία του λιποτάκτη της Σμύρνης.
Πειραιάς (1880)
Ιωάννινα (1898)
Θεσσαλονίκη (1908-1912)
Αθήνα (1912-1921)
Σμύρνη (1921-1922)

Μερικούς ανθρώπους τους βάζει η Ιστορία στο σημάδι και τους αλλάζει τη ζωή με τα μεγάλα γεγονότα της. Η αρχή έγινε με το καμένο χωριό το 1898. Ένα καμένο χωριό της Θεσσαλίας από τους ίδιους τους κατοίκους του. Μια εξαμελής οικογένεια που αρνείται να ακολουθήσει την πορεία των υπολοίπων. Ένας κύκλος αίματος που ξεκινά. Το τέλος; Ένα καράβι που έπλεε στην καταχνιά κι άφηνε πίσω του τη Σμύρνη να καίγεται. Παντού φωτιά στη ζωή του Γιώργου Αλεξίου. Φωτιά και φονικά…

Συγγραφέας: Γιώργος Γιώτης
Τίτλος βιβλίου: Ο λιποτάκτης της Σμύρνης.
Εκδόσεις: Goldenbooks

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία κατόπιν παραγγελίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Γιώτης είναι εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδακτορικό Δίπλωμα στην κατεύθυνση «Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας».
Έχει εκδώσει δύο μυθιστορήματα («Το μυστήριο του κόκκινου Ford», «3 στο κόκκινο») και δύο ιστορικές μελέτες («Η ιστορία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», «1821: Υπάρχουν ήρωες εδώ»).

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ* του Ανδρέα Φλουράκη

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ* Ελεύθερη διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη στο ομώνυμο έργο του William Shakespeare  Σύγχρονο Θέατρο Για 15 παραστάσεις Η ομάδα Anima και η σκηνοθέτις Ρουμπίνη