ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ OSS 117: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΚΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ OSS 117:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΚΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

 

Ο OSS 117 ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

 

 

Δείτε το τρέιλερ ΕΔΩ

Κατεβάστε υλικά της ταινίας ΕΔΩ

 

28 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την ODEON

 

Λίγα λόγια για την ταινία

 

  1. O ΟSS 117, είναι ξανά κοντά μας. Σε αυτή την αποστολή – πιο δύσκολη, πιο επικίνδυνη και πιο καυτή από ποτέ! – βρίσκεται στην Αφρική, με σκοπό να προστατέψει έναν πρόεδρο από επαναστάτες, και αναγκάζεται για πρώτη φορά να συνεργαστεί με τον νέο και πολλά υποσχόμενο πράκτορα OSS 1001. Αντικαταστάτης, συνεργάτης ή ανταγωνιστής; Η τρίτη ταινία στις μυστικές περιπέτειες του κατασκόπου OSS 117.

 

Σχετικά με την παραγωγή

Για το σενάριο

«Λειτουργώ με εικόνες», αναφέρει ο Αλίν σχετικά με την συγγραφική του μέθοδο, για να προσθέσει αμέσως μετά, «Πρώτα, φαντάζομαι το τοπίο, τα σκηνικά, τα ρούχα. […] Από τη στιγμή που στήσω το πλαίσιο της ιστορίας, σκέφτομαι πως έφτασαν οι χαρακτήρες ως εκεί. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό βοήθησε γιατί κάθε φορά που ξεκινάω ένα σενάριο, έχω την αίσθηση πως στέκομαι απέναντι από ένα βουνό».

 

Όπως αναφέρει λίγο αργότερα, ο Αλίν νιώθει πιο άνετα όταν γράφει τους διαλόγους, ενώ η πιο απαιτητική πτυχή της συγγραφής είναι για εκείνον η σύνδεση των αφηγηματικών ιστών και η αποφυγή να μετατραπεί η ταινία μια σειρά από σκετσάκια.

Για τη σκηνοθεσία του Νικολά Μπεντός

 

Γοητευμένος από το διαρκώς βελτιωμένο σενάριο της ταινίας, ο Νικολά Μπεντός δέχτηκε να σκηνοθετήσει την τρίτη προσθήκη στη σειρά ταινιών με πρωταγωνιστή τον πράκτορα OSS 117. Το πυκνό και διακριτικά αυθάδες σενάριο, οι αναπτυγμένοι γυναικείοι χαρακτήρες και η διαγενεακή κόντρα ανάμεσα στον Hubert και τον Serg συνέβαλλαν σε αυτή του την απόφαση. Καθοριστικό ρόλο, όμως, έπαιξε και η επιθυμία του να τιμήσει το σινεμά που χάραξε την παιδική του ηλικία: της ταινίες του Ζεμέκις, του Σπίλμπεργκ, του Κρις Κολούμπους και το Φιλίπ Ντε Μπροκά που είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά.

 

Διατηρώντας αναλλοίωτα το ύφος, τους διαλόγους, το χιούμορ και τη μουσικότητα του κειμένου, ο Μπεντός πρότεινε να επιταχυνθεί η αφήγηση, ενώ εισήγαγε και μερικές φρέσκιες σκηνοθετικές ιδέες όπως κάποιες κινήσεις της κάμερας, τις μουσικές μεταβάσεις και το παράλληλο μοντάζ. Μιλώντας για τη συνεργασία του με τον Μπεντός, ο σεναριογράφος της ταινίας, Ζαν-Φρανσουά Αλίν αναφέρει, «Ήταν πολύ γόνιμη, έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. Ο Νικολά λατρεύει τον OSS 117. Ήρθε με ενθουσιασμό, ζωηρό πνεύμα και λεπτομερή μαεστρία».

 

Η παρουσία του Μπεντός προσφέρει μια νέα κατεύθυνση στην κατασκοπευτική saga του πράκτορα OSS 117, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πολλά περισσότερα στο μέλλον. Παράλληλα, «υποχρεώνει» τον Χιμπέρτ να φορέσει παντελόνια καμπάνα και ντίσκο μπλούζες. Στην πραγματικότητα όμως δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζει να πιστεύει πως είναι μέρος του ίδιου κόσμου. Λες και ο Ντε Γκολ ήταν αθάνατος.

 

 

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Νικολά Μπεντός
Σενάριο Ζαν-Φρανσουά Αλίν
Παραγωγή Ερίκ Αλτμαγιέρ, Νικολά Αλτμαγιέρ, Μάριο Ζβαν
Ηθοποιοί Ζαν Ντυζαρντέν, Πιερ Νινέ, Φατού Ν’ντιαγιέ, Βλάντιμιρ Γιορντάνοφ, Ρίκι Τριμπόρ, Πολ Ουάιτ, Καρίμ Μπαρά
Φωτογραφία Λοράν Τανζί
Μουσική Ανν Σοφί Βερνεγιέν
Διάρκεια 116’
Διανομή ΟDEON
Είδος Δράση

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΚΗΤΟΣ του Βαγγέλη Ρωμνιού

Το «Κήτος», αλλάζει στέγη και έρχεται στο ιστορικό Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης από τις 17 Μαϊου  έως τις 2 Ιουνίου και μόνο για 11 παραστάσεις.