Μαρία Καλούδη – Τραγουδίστρια

Σας καλωσορίζουμε στο Fulltime.gr

 

 

Νέο single «Όλα ανθίσουν ξανά»

Πως ήρθε αυτό το τραγούδι; Πόσο αισιόδοξο μέσα στις δύσκολες μέρες;

Το τραγούδι αυτό προέκυψε ως μια διέξοδος αισιοδοξίας και ελπίδας μέσα στην πρωτόγνωρα δύσκολη περίοδο που βιώσαμε όλοι μας. Ένα τραγούδι που βοήθησε πρώτα εμάς τους ίδιους και που ελπίζουμε να λειτούργησε κάπως λυτρωτικά και για τους ακροατές. Από τη σύλληψη μέχρι και τη υλοποίησή του, μας έδινε κουράγιο και τόνωνε την πίστη μας, θυμίζοντάς μας πως «Όλα θα ανθίσουν ξανά».

Έχετε μια μόνιμη συνεργασία με το Νικόλα Λειβαδιτη , πως ήρθε αυτή η γνωριμία και πως διατηρείται η σχέση τόσα χρόνια;

Με τον Νικόλα, βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη πριν από σχεδόν εννέα χρόνια. Από τότε δε σταματήσαμε ποτέ να δημιουργούμε τραγούδια και να κάνουμε live. Η αμοιβαία εκτίμηση, ο αλληλοσεβασμός και η κοινή αισθητική έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία μας. Έχουμε δημιουργήσει ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον γεμάτο ασφάλεια, χαρά και πειραματισμούς. Αυτό από μόνο του είναι ιδιαίτερα απελευθερωτικό.

Πιστεύετε ότι οι σχέσεις της ζωής μας, είναι αυτές που μας καθορίζουν;

Πιστεύω ότι συμβαίνει το αντίστροφο. Εμείς καθορίζουμε τις σχέσεις της ζωής μας!

Έχετε σπουδάσει παιδαγωγικά, και εργάζεστε κιόλας, πως είναι η δουλειά αυτή; Τι σας προσφέρει και τι η μουσική;

Με τα χρόνια έχω συνειδητοποιήσει ότι ασχολούμαι με δύο πεδία συγγενικά. Τόσο στη διδασκαλία όσο και στη μουσική, στόχος είναι να μεταδώσεις τα μηνύματα που επιθυμείς, να κερδίσεις το «κοινό» σου, να τέρψεις το «ακροατήριο». Η σχέση μου με τα παιδιά είναι φυσική, πηγαία και μου δίνει ελπίδα και ενέργεια! Από την άλλη, η μουσική καλύπτει την ανάγκη μου να επικοινωνήσω τις πιο βαθιές μου σκέψεις, να συναισθανθώ με το κοινό, να ξελαφρώσουμε τις ψυχές μας, να ξορκίσουμε όσα μας βαραίνουμε.

Ποιο είδος  μουσικής σας αρέσει πιο πολύ;

Υπάρχουν τραγούδια που αγαπώ και που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους «είδη». Τα όρια είναι δυσδιάκριτα και μάλλον περιττά, οπότε ακολουθώ τα τραγούδια όπου κι αν ανήκουν.

Ποιο είναι το ίνδαλμα σας;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο ίνδαλμα. Δεν είχα ποτέ. Αντλώ, υποσυνείδητα, έμπνευση και στοιχεία από διαφορετικούς ανθρώπους ανάλογα με το τι χρειάζομαι περισσότερο τη δεδομένη στιγμή.

Ένα αγαπημένο βιβλίο;

Αυτή τη στιγμή διαβάζω το «Η χαρά είναι για όλους» του Sadhguru.

Αγαπημένη ταινία;

Πολύ ρομαντικό και κλισέ – το ξέρω- αλλά με το «Ημερολόγιο» έχω ρίξει πολύ κλάμα!!!

Αγαπημένος τόπος;

Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, η Κέρκυρα.

Τα επόμενα σχέδια σας;

Στις 9 Σεπτεμβρίου, θα παίξουμε live στο Μουσικό Κουτί, στον Κεραμεικό και στη συνέχεια θα οργανώσουμε κάποιες εμφανίσεις σε γνωστούς και άγνωστους σταθμούς ανά την Ελλάδα. Πέραν των εμφανίσεων, έχουμε στα σκαριά διάφορα τραγούδια τα οποία θα κυκλοφορήσουμε σταδιακά.

 

 

Με εκτίμηση

 

Κατερίνα Γρυλλάκη

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   Ο Μιθριδάτης επιστρέφει ζωντανά, στη μουσική σκηνή Caja De Musica. Σας προσκαλούμε όλους, σε ένα φαντασμαγορικό Live, να γίνετε