ΞΥΠΝΑ!  Κωνσταντίνα Νικολαΐδη 

Η σκηνοθέτρια Κωνσταντίνα Νικολαΐδη γράφει τους στίχους και τη μουσική του ΞΥΠΝΑ! βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στην αφύπνισή μας σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.

Το «Ξύπνα!» το φωνάζει μία μαϊμού στον ίδιο της τον εαυτό, προσπαθώντας να ξυπνήσει από τον εφιάλτη που την κρατάει φυλακισμένη πρώτα σε ένα ζωολογικό πάρκο κι έπειτα σε ένα εργαστήριο ως πειραματόζωο. Δεν μπορεί όμως να ξυπνήσει, καθώς δεν είναι εφιάλτες αυτά, αλλά η σκληρή καθημερινή πραγματικότητά της.

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

ΞΥΠΝΑ! [STOP ANIMAL CRUELTY] – YouTube

Προσοχή: Tο βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες.

 

«Το ΞΥΠΝΑ θίγει την εκμετάλλευση των ζώων από την ανθρώπινη βιομηχανία παραγωγής προϊόντων κατανάλωσης και θεαμάτων “ψυχαγωγίας”. Δε δημιουργήθηκε με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με τον χιμπατζή του Αττικού Πάρκου, συνέπεσε όμως χρονικά, θυμίζοντάς μας ξανά ότι η βαναυσότητα συμβαίνει κάθε λεπτό της ημέρας σε όλον τον κόσμο με αμέτρητα αδύναμα πλάσματα να ζουν ένα μαρτύριο το οποίο οδηγεί επώδυνα στον θάνατο. Η πραγμάτωση του πρότζεκτ ήταν μια επίπονη διαδικασία γιαεμάς, τους συντελεστές του, και ξέρω πως θα προκαλέσει πόνο και στους θεατές του. Δυστυχώς όμως, η προβολή της αποτρόπαιης αυτής πραγματικότητας και η αποτύπωσή της στις ψυχές και στις μνήμες μας είναι ίσως ο μόνος δρόμος ώστε να προσαρμόσουμε εκ νέου στις συνήθειές μας.»

Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

 

Στίχοι/Μουσική: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Ενορχήστρωση/Sound design: Γιάννης Οικονόμου

Φωνή: Έμμη Χάλαρη

Video edit: GRID FOX

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο