Διήμερο Workshop Ξυλουργικής| Ασκαρδμυκτί

Διήμερο Workshop Ξυλουργικής

Συνταγές ξυλουργικής…. υλικά, εργαλεία, τεχνικές

Το σεμινάριο απευθύνετεαι σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις γύρω από τις ποιότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ξύλου, να μάθουν να χειρίζονται εργαλεία χειρός και να κατανοήσουν την φιλοσοφία κατασκευής ξύλινων αντικειμένων

Τι περιλαμβάνει το Workshop

Θεωρητικό μέρος (Διάρκεια 2 ώρες)

Τεχνολογία ξύλου & άλλων υλικών: Στο θεωρητικό μέρος του προγράμματος θα μάθουμε σχετικά με τα διάφορα είδη ξυλείας, τα τεχνικά και μακροσκοπικά τους χαρακτηριστικά ώστε να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε το κατάλλη ξύλο ανάλογα την εφαρμογή. Επίσης θα μιλήσουμε για τεχνιτή ξυλεία (osb, κόντρα πλακέ, μοριοσανίδα κλπ) καθώς και για βοηθητικά υλικά όπως κόλλες, βερνίκια κοκ.

Γνωριμία με τα εργαλεία χειρός και τις μηχανές κατεργασίας ξύλου: Θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα εργαλεία χειρός που χρησιμοποιούνται στην ξυλουργική και θα γίνει παρουσίαση και επεξήγηση των μεγάλων μηγανών κατεργασίας ξύλου (κορδέλες, πλάνη, δίσκοι κοπής κλπ).

Εργαστηριακό μέρος (Διάρκεια 6 ώρες)

Μικρή ξύλινη κατασκευή με διακοσμητική μαρκετερί: Στο εργαστηριακό μέρος σκοπός είναι ο συμμετέχων να εξοικειωθεί με τη χρήση εργαλείων χειρός και τις επι μέρους βασικές τεχνικές ξυλουργικής καθώς και με τη διακοσμητική τεχνική της μακρετερί. Θα παρουσιαστεί η προετοιμασία της ξυλείας για την κατασκευή (κοπή, πλάνισμα κ.α). Θα εφαρμοστούν διαφορετικές συνδεσμολογίες (πατούρες μόρσα, αρθρώσεις) ενώ μέρος της κατασκευής θα διακοσμηθεί με την τεχνική της μαρκετερί (δημιουργία διακοσμητικών μοτίβων με τη χρήση διαφορετικού χρώματος καπλαμάδων)

Το πρόγραμμα του Workshop

Ημέρα & ώρα διεξαγωγής: Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Ιουλίου 18:00-22:00

*Απαιτείται προκράτηση θέσης

Κόστος: 80€

*το ποσό δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής από πλευράς του μαθητή.

Τι περιλαμβάνεται: Στο κόστος περιλαμβάνονται όλα τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Στους συμμετέχοντες θα σταλεί ηλεκτρονικά λίστα εργαλείων και υλικών καθώς και λίστα προμηθευτών για την περιοχή της Αττικής. Επίσης θα σταλεί ηλεκτρονικά βεβαιωση παρακολούθησης σεμιναρίου.

Στο χώρο θα υπάρχει διαθέσιμο δροσερό τσάι, καφές και κουλουράκια!!

Κλείσε τη θέση σου

Κλείσε τη θέση σου ηλεκτρονικά ή επικοινώνησε με τη γραμματεία της σχολής στο 2108819784 & [email protected]

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ* του Ανδρέα Φλουράκη

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ* Ελεύθερη διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη στο ομώνυμο έργο του William Shakespeare  Σύγχρονο Θέατρο Για 15 παραστάσεις Η ομάδα Anima και η σκηνοθέτις Ρουμπίνη