10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας ολοκληρώνει τις δράσεις του με τον «Διαγωνισμό Κιθάρας Καλαμάτας», αλλά και συναυλίες και διαλέξεις το τριήμερο 1, 2 & 3 Ιουλίου 2022.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ παρουσιάζονται στο Αμφιθἐατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» και στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «ΤΕΡΨΙΣ» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή κιθάρας Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

 

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, 18:00 
Αμφιθἐατρο Θ.Αγγελόπουλος  (οδός Αριστομένους 95)     
Marco Tamayo «Διάλεξη»

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια τρίωρη διάλεξη για τα μυστικά της τεχνικής της κιθάρας από τον σπουδαίο Κουβανό δεξιοτέχνη. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον ήχο και την ερμηνεία. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι όσοι έχουν προμηθευτεί εγκαίρως το εισιτήριό τους για το ρεσιτάλ.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, 12:00
Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος

Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας
ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η  Ιανουαρίου 2009
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:  Υποχρεωτικό έργο  «Sneaky Call» του Γιώργου Νούση και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής.
Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά: 8 λεπτά
Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, 12:00
Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος

Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας
ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η  Ιανουαρίου 2009
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:  Υποχρεωτικό έργο  «Sneaky Call» του Γιώργου Νούση και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής.
Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά: 8 λεπτά
 

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, 20:30
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (οδός Αρτέμιδος 124)
«GUITAR RECITAL» 
Marco Tamayo

O Marco Tamayo θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους σπουδαιότερους σολίστ κιθάρας της γενιάς του. Η ιταλική εφημερίδα La Stampa δικαίως του έδωσε τον τίτλο «o βασιλιάς της κιθάρας»!  Μουσικοί  όπως οι John Williams, Leo Brouwer και Eliot Fisk έχουν περιγράψει  με διθυραμβικά σχόλια  την τεχνική, τη μουσική ευφυΐα και το αστείρευτο ταλέντο του Κουβανού ερμηνευτή. Ο M.Tamayo έχει αγαπηθεί όσο λίγοι από το κοινό της κλασσικής κιθάρας δίνοντας ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο.  Έχει αποσπάσει περισσότερα από 25 πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς  και έχει συμπράξει  με διάσημες ορχήστρες ως σολίστ όπως οι Philarmonic of Turin (Ιταλία), Philarmonic of St. Petersburg (Ρωσία), Philarmonic of Culiacán (Μεξικό), Philarmonic of Havanna (Κούβα) κ.ά. Είναι καθηγητής  στο  University of Arts (UDK) Berlin, στο Mozarteum University of Arts in Salzburg και στο Gustav Mahler P. University in Klagenfurt (www.marcotamayoedition.com).
Στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ του θα μας παρουσιάσει έργα υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα, ενώ στο δεύτερο μέρος το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να ακούσει το πιο ακριβοπληρωμένο κονσέρτο του κόσμου, το Concierto de Aranjuez του Joaquín Rodrigo.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Λουκάς Γεώργας.

Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Γενική Είσοδος 10 ευρώ.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, 12:00
Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95)
Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Χωρίς υποχρεωτικό έργο. Ένα ή περισσότερα έργα ελεύθερης επιλογής.

Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά: 15 λεπτά


Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 ώρα 16:00
Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95)
«Ρεσιτάλ Κιθάρας» με τον Βασίλειο Πούλιο

Το  Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών φιλοξενεί τον  Βασίλειο Πούλιο, που απέσπασε το Ά Βραβείο του περσινού Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας. Θα μας παρουσιάσει έργα, των J. Rodrigo, M.Llobet ,  D.Aguado, K.Vassiliev,  J.Hetu. Θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των βραβείων και των αναμνηστικών διπλωμάτων από την επιτροπή του Διαγωνισμού!

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

          ΣΤΟ 24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ                                                   ΜΕ 6 ΤΑΙΝΙΕΣ     Η Weirdwave  συμμετέχει με έξι ταινίες καταξιωμένων αλλά και νέων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών,

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –