Σύγχρονο Θέατρο & η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών -Φεστιβάλ D plus.

D plus:
Εκεί που η τέχνη συναντά τη διευρυμένη κοινωνική αντίληψη

19-20-21 Μαΐου 2022
στο φιλικό και προσβάσιμο Σύγχρονο Θέατρο

 

Το Σύγχρονο Θέατρο & η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών
σας προσκαλούν στο φεστιβάλ D plus.

Το D plus είναι ένα τριήμερο καθολικά προσβάσιμο φεστιβάλ, που φιλοδοξεί να γίνει ετήσιος θεσμός με επίκεντρο τόσο την ανάδειξη της τέχνης των ανάπηρων καλλιτεχνών όσο και την δημιουργική συνάντησή τους με μη ανάπηρους καλλιτέχνες.

 

… workshops + θεματικές συζητήσεις + θέατρο + χορός + εικαστικές εκθέσεις …

 

Ταυτότητα προσβασιμότητας D plus:

Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους στα Ελληνικά με στοιχεία που συμβάλλουν παράλληλα στην κατανόηση των ηχητικών σημάτων από κωφούς/ές και βαρήκοους/ες καθώς και Ακουστική Περιγραφή στα Ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Το «Σύγχρονο θέατρο» διαθέτει ανεμπόδιστη πρόσβαση στο δομημένο περιβάλλον με την δημιουργία ράμπας εισόδου, WC για ανάπηρους/ες θεατές, εξασφάλιση μόνιμων θέσεων για χρήστες αμαξιδίου, θέσεις θεατών με κινητικές βλάβες που δεν χρησιμοποιούν αμαξίδιο, καθώς επίσης σχεδιάστηκε η ανεμπόδιστη οπτικοακουστική παρακολούθηση σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ.

Θέσεις Κωφών/βαρήκοων που χειρίζονται την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, θέσεις κωφών/βαρήκοων που χρησιμοποιούν τους Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους, θέσεις τυφλών και ανθρώπων με προβλήματα όρασης που θα χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής AD (με ή χωρίς σκύλο οδηγών τυφλών).

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ φυσικά, οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χειριστές/στριες τους.

 

H προσβασιμότητα περιεχομένου φέρει την πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

 

Επικοινωνία:

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ- 2103464380 – https://sychronotheatro.gr/ –  [email protected]

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ [email protected]

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο