Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας από τη  bijoux de kant

Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας
μια inbetween παράσταση από τη  bijoux de kant

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 | ώρες προβολών: 20:00, 20:30, 21:00, 21:30, 22:00 | είσοδος ελεύθερη
Συστήνεται η κράτηση θέσεων: [email protected] & Τ. 213 00 40 496

Η bijoux de kant παρουσιάζει τη Δευτέρα 23 Μαΐου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων την προβολή της in-between παράστασης Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας στο πλαίσιο των δράσεων «Πολιτισμός στις  Γειτονιές» που διοργανώνει και υλοποιεί ο  Δήμος Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net, από τις 12 έως και τις 29 Μαΐου, στην Κυψέλη.
H ιδέα της in-between παράστασης γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των αυστηρών lock down και το πάγωμα των θεατρικών παραστάσεων. Διερευνώντας την έννοια της παροντικότητας και της επιτελεστικότητας, αναζητώντας τρόπους με τους οποίους το θέατρο δύναται να υπάρξει σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, η bijoux de kant παρουσιάζει το έργο Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας ως το αποτέλεσμα του διαλόγου ανάμεσα στην οπτικοακουστική δημιουργία και τις ζωντανές τέχνες. Επαναγοητεύεται από την έμμετρη μυθιστορία  του Βιτσέντζου Κορνάρου και παραδίδει τη δική της ψηφιακή εκδοχή, το δικό της αστικό παραμύθι. Ο Ερωτόκριτος κι η Αρετούσα, νέοι, όμορφοι  και αγαθοί προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από τον έρωτά τους. Εγκλωβισμένοι  σ’ ένα αστικό τοπίο σαν εξορία και φυλακή αντιστέκονται με τη γλώσσα τους στη βαρβαρότητα ενός κοινωνικοπολιτικού τοπίου υπό κατάρρευση. Σ’ αυτόν τον άξενο μη-τόπο θα ζήσουν το δικό τους  έσχατο μιούζικαλ.

 

Το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων με το πρόγραμμα «Πολιτισμός στις Γειτονιές» φέρνει τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας, φέρνει τον πολιτισμό στον πολίτη και στον επισκέπτη, σε συνεργασία με τα μέλη του και τους συνεργαζόμενους φορείς,  με μια σειρά δράσεων που δυναμώνουν τον κοινωνικό ιστό, αναδεικνύουν τις δημιουργικές δυνάμεις αλλά και τον δημόσιο χώρο, ως πεδίο έκφρασης, γνωριμίας και διαλόγου. Μουσική, φωτογραφικός διαγωνισμός, θεατρικά δρώμενα, προβολές, περιήγηση στα εικαστικά και καλλιτεχνικά στέκια της Κυψέλης, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις.

 

Συντελεστές
Κείμενο: Βιτσέντζος Κορνάρος, Γλυκερία Μπασδέκη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Μουσική: Πάνος Ηλιόπουλος
Κινηματογράφηση – Μοντάζ: Γιώργος Αποστολόπουλος
Set design – κοστούμια: bijoux de kant
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παπασωτηρόπουλος
Δραματολόγος: Γιώργος Παπαδάκης
Οργάνωση παραγωγής: Ασημένια Ευθυμίου

Παίζουν:
Δέσποινα Σαραφείδου, Δημήτρης Καραμπέτσης. Τραγουδά η Ελεάννα Κωνσταντά

To έργο «Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας» δημιουργήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11364 Κυψέλη, Αθήνα
Ημερομηνία προβολών: Δευτέρα 23 Μαΐου
Ώρες προβολών: 20:00, 20:30, 21:00, 21:30, 22:00
Είσοδος ελεύθερη – συστήνεται η κράτηση θέσεων
Κρατήσεις: 00 30 213 00 40 496, [email protected]

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Χριστιάνα Γαλιάτσου: «Τραπουλόχαρτο»

Χριστιάνα Γαλιάτσου: «Τραπουλόχαρτο»   (Digital single & music video) Μια ξεχωριστή διασκευή της επιτυχίας του Μανώλη Χιώτη Η Χριστιάνα Γαλιάτσου επανέρχεται δισκογραφικά με μια ακόμη ιδιαίτερη πρόταση. Η προικισμένη

Λάκης Παπαδόπουλος: «Όλο κάτι μου λείπει»

Λάκης Παπαδόπουλος: «Όλο κάτι μου λείπει»   (CD Album) Ο νέος δίσκος του αγαπημένου συνθέτη, ερμηνευτή και τραγουδοποιού Ο Λάκης Παπαδόπουλος ανεξάντλητος δημιουργικά επανέρχεται με το