Νικόλας Χρηστίδης – Τραγουδιστής- Συνθέτης

Νικόλας Χρηστίδης
Σας καλώς ορίζουμε στο Full-time.gr

Να είσαστε καλά και εγώ σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την πρόσκληση για την σημερινή μας συνομιλία.

Ακούσαμε το πρώτο σας τραγούδι: Αγάπη με θέα… Πόσο όμορφη πρόταση μέσα στην περίοδο που διανύουμε, πείτε μας πως προέκυψε αυτό το τραγούδι

Σας ευχαριστώ για τα ωραία σας λόγια! Όντως είναι ένα ελπιδοφόρο τραγούδι που μεταδίδει αισιοδοξία και σου φέρνει όμορφες εικόνες στο μυαλό. Με άκουσαν οι συντελεστές από προηγούμενες δικές μου δημιουργίες και μου δειγμάτισαν κάποια τραγούδια που είχαν στο νου τους για εμένα. Μέσα από αυτά τα τραγούδια ήταν το Αγάπη Με Θέα και όταν το άκουσα δέθηκα άμεσα με αυτό. Με την μουσική, με τους στίχους και με το συναίσθημα που μου δημιουργούσε. Αποφάσισα λοιπόν πως το ήθελα για εμένα.

Γράφετε τραγούδια βιωματικά; ή αυθόρμητα ότι φέρει η έμπνευση;

Και με τους δύο τρόπους. Όταν κάθομαι να γράψω δεν βάζω όρια και αφήνω να με καθοδηγεί το μέσα μου

Γράψτε μας με δυο λόγια για εσάς να σας γνωρίσουμε καλύτερα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λονδίνο  από Έλληνες γονείς. Μεγαλώνοντας μου άρεσε να δημιουργώ μέσο της μουσικής, για αυτο και εξερεύνησα τους διάφορους τομείς της Μουσικής, την σύνθεση, την ποίηση, την σκηνή, το τραγούδι και την παραγωγή

Έχετε μεγαλώσει στο εξωτερικό ποιες είναι οι επιρροές που έχετε;

Έχω επηρεαστεί από αρκετούς καλλιτέχνες soul, από κλασσικά τραγούδια της δεκαετίας 80 και 90, μπαλάντες και soundtrack εκείνων τον εποχών.

Γιατί επιλέξατε την Ελλάδα για να βγει το τραγούδι; Δεν θα θέλατε να δουλέψετε στην Αγγλία;

Ειλικρινά νιώθω πως η Ελλάδα με διάλεξε εμένα και χαίρομαι ιδιαίτερα.  Η εμπειρία μου στην Αγγλία και με το αγγλόφωνο τραγούδι μου έμαθε ότι πολλές φορές στην πορεία μας απλά αφηνόμαστε στα χέρια του Θεού. Εμένα με έβγαλε εδώ και χαίρομαι επειδή αγαπώ την ελληνική μουσική πολύ! Άλλωστε το τραγούδι είναι ελληνικό και θα έπρεπε να βγει στην Ελλάδα. Το Λονδίνο ποτέ δεν το ξεχνώ, μου έδωσε τον εξοπλισμό που χρειάζομαι, και είμαι ανοιχτός να κάνω πράγματα επειδή η μουσική για μένα δεν έχει σύνορα και περιορισμούς.

Τι είναι για εσάς η μουσική;

Η μουσική ειναι αναμνήσεις σε ηχητική μορφή, είναι άυλο αγαθό που προκαλεί διάφορα συναισθήματα, ακόμα και νέα συναισθήματα.

Ποιο είναι το ίνδαλμα σας;

Δεν νομίζω πως έχω κάποιο ίνδαλμα. Πιστεύω πως όλοι κατά κάποιο ποσοστό έχουμε επηρεαστεί από τους μεγάλους καλλιτέχνες των κλασικών εποχών. Παλαιότερα μπορεί να είχα κάπιο ίνδαλμα αλλά τώρα θαυμάζω πολλούς, γιατί όσοι είναι καταξιωμένοι, είναι για κάποιον ξεχωριστό λόγο.

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες που θα μου ήταν τιμή να συνεργαστώ μαζί τους. Από εξωτερικό και Ελλάδα. Για αυτό και δεν μπορώ να σας αναφέρω ονόματα.

 

Τι ετοιμάζετε από εδώ και πέρα;

Κάθε μέρα εμπνέομαι για νέες δημιουργίες και έχω διαφορά στο μυαλό μου που θέλω να κάνω. Όλα όμως έρχονται στον χρόνο τους. Προς το παρόν βρίσκομαι στο στούντιο και ετοιμάζω τα επόμενα μου τραγούδια που θα χαρώ πολύ να τα μοιραστώ μαζί σας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να κλείστε ή ένα αγαπημένο στίχο
«Δίπλα σου μοιάζουν πιο ωραία τα βουνά στο φόντο αυτού του κόσμου, δως μου απλά μια μέρα ακόμα νέα, μια Αγάπη Με Θέα».
Γιατί η αληθινή αγάπη έχει πάντα την πιο όμορφη θέα!

 

 

Με εκτίμηση για το Full-time.gr

Κατερίνα Γρυλλάκη

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Χριστιάνα Γαλιάτσου: «Τραπουλόχαρτο»

Χριστιάνα Γαλιάτσου: «Τραπουλόχαρτο»   (Digital single & music video) Μια ξεχωριστή διασκευή της επιτυχίας του Μανώλη Χιώτη Η Χριστιάνα Γαλιάτσου επανέρχεται δισκογραφικά με μια ακόμη ιδιαίτερη πρόταση. Η προικισμένη

Λάκης Παπαδόπουλος: «Όλο κάτι μου λείπει»

Λάκης Παπαδόπουλος: «Όλο κάτι μου λείπει»   (CD Album) Ο νέος δίσκος του αγαπημένου συνθέτη, ερμηνευτή και τραγουδοποιού Ο Λάκης Παπαδόπουλος ανεξάντλητος δημιουργικά επανέρχεται με το