Θεολογική και Χημική επισκόπηση της Ανάστασης του Λαζάρου και του Χριστού

Θ. Μαυρομούστακος – Σ. Δεσπότης

Θεολογική και Χημική επισκόπηση της Ανάστασης

του Λαζάρου και του Χριστού

σύμφωνα με το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο

Τιμή: 12,72 ευρώ, Σελίδες 250

Διαστάσεις: 17×24

ISBN: 978‐960‐466‐263‐0

Εκδόσεις ΕΚΠΑ

 

To βιβλίο με τίτλο «Θεολογική και Χημική επισκόπηση της Ανάστασης του Λαζάρου και του Χριστού σύμφωνα με το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο» κυκλοφορεί ήδη, παραμονές των εορτών του Πάσχα, από τις Εκδόσεις του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγγραφείς του βιβλίου είναι ο κ. Θ. Μαυρομούστακος, καθηγητής του Τμήματος Χημείας και διδάκτωρ Θεολογίας του ΕΚΠΑ, και ο κ. Σ. Δεσπότης, καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ.

Το βιβλίο επιστρατεύει την επιστήμη της Χημείας όχι για να αποδείξει αλλά για να ερμηνεύσει τα ευαγγελικά κείμενα. Η συμβολικότητα των αριθμών και το χημικό περιεχόμενο της σμύρνας και της αλόης γίνονται αφετηρία για τους συγγραφείς για να εξηγήσουν και να εμβαθύνουν τις περιγραφές των θεολογικών κειμένων. Ο Πλάτωνας, ο Πλωτίνος, ο Αριστοτέλης, ο Αγ. Αυγουστίνος, συνυπάρχουν στο κείμενο και το υφαίνουν με τον ρόλο τους δίπλα στο Γαληνό, τον Παράκελσο, αλλά και τους Μπόιλ και Λαβουαζιέ. Ένα βιβλίο γραμμένο με τρόπο εύληπτο για το ευρύτερο μη εξειδικευμένο κοινό, ένα βιβλίο για όσους πιστεύουν αλλά και για όσους δεν πιστεύουν. Αλλάζοντας τη θέση στο κόμμα στη γνωστή ρήση, το βιβλίο μας προτρέπει στο: «πίστευε και μη, ερεύνα».

Σκοπός των Εκδόσεων ΕΚΠΑ είναι να αναβαθμίσουν το ρόλο του Πανεπιστημίου, όχι μόνο ως θεσμού παραγωγής και μετάδοσης Γνώσης αλλά και ως θεσμού διάχυσης της Γνώσης, τόσο στην επιστημονική κοινότητα, όσο και στην ευρύτερη Κοινωνία. Οι Εκδόσεις ΕΚΠΑ επιδιώκουν μία σφαιρική Πολιτιστική παρέμβαση που να αγκαλιάζει ισότιμα Ανθρωπιστικές Σπουδές, Επιστήμες και Τέχνες, τόσο μέσα από το βιβλίο, όσο και με διαδικτυακές θεματικές σειρές.

Βιογραφικά

Ο Θωμάς Μαυρομούστακος είναι καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ και από το 2020 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Οργανικής Χημείας. Είναι Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής και διδάκτορας της Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας. Στη Θεολογία ερευνητικοί του στόχοι είναι να κατανοήσει τους πιθανούς συμβολισμούς των αριθμών και των ωρών στα Καινοδιαθηκικά κείμενα, οι οποίοι προάγουν την ερμηνεία και τη βαθύτερη κατανόησή τους.

 

Ο Σωτήρης Δεσπότης είναι καθηγητής του ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο την Ερμηνεία της Καινής Διαθήκης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας από το 2015 μέχρι το 2020. Είναι μέλος της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καινοδιαθηκολόγων (SNTS) και έχει δημοσιεύσει άρθρα στη γερμανική και την αγγλική γλώσσα. Είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Αριστείας «Αξιοποίηση Ορθόδοξης Κληρονομιάς και Διαθρησκειακός Διάλογος» του ΕΚΠΑ, καθώς και του Πατριαρχικού Ιδρύματος Ιεραποστολής Άπω Ανατολής.

Βρείτε το βιβλίο στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων ΕΚΠΑ: ekdoseis.eadppa.gr

Κεντρική διάθεση: Τσιγαρίδας Α.Ε

(Αθήνα: 212 2224400 Θεσσαλονίκη: 2310 968660, tsigaridasbooks.gr)

 

Προβολή – επικοινωνία ArtsPR

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΚΑΣ FUZZ CLUB

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΚΑΣ FUZZ CLUB Παρασκευή 12 Απριλίου 21:00     Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… Ξανά! Στη σκηνή του Fuzz Club. Για μία μοναδική εμφάνιση την

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές