Νέες Κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ

ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Επί πολλά χρόνια η Ελλάδα αποτέλεσε εύφορο έδαφος για την τρομοκρατία – εγχώρια και εισαγόμενη. Ένα από τα πρόσωπά της «φωτογραφίζει» και το αστυνομικό αυτό μυθιστόρημα του Νίκου Σίμου, μέσα στο οποίο ο αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει κάποια στοιχεία από συναφείς βίαιες δράσεις του παρελθόντος που συνέβησαν στη χώρα μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Νίκος Εμμ. Σίμος γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΣΠΑ) και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφοσιώθηκε από πολύ νωρίς στη δημοσιογραφία. Έχει συνεργαστεί με τη Ναυτεμπορική, την Καθημερινή –όπου διετέλεσε γενικός διευθυντής μέχρι το 1997–, τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το περιοδικό Ένα, την Εστία, την Απογευματινή, τον Ελεύθερο Τύπο –του οποίου διετέλεσε εκδότης μέχρι το 2007– και την εβδομαδιαία εφημερίδα Παραπολιτικά. Το 2007 ανέλαβε τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού της ελληνικής Βουλής έως και το 2009. Στη συνέχεια και μέχρι το 2012 διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής επί πολιτιστικών θεμάτων. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΤ και τον Σεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε και πάλι τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ

Μυθιστόρημα

Ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τι θα γίνει όταν θα φύγει από τον όμορφο τούτο κόσμο;

Ο Άλεξ, ένας επιτυχημένος Έλληνας που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, θα το μάθει. Θα παρακολουθήσει την πορεία της οικογένειάς του, της γυναίκας και των παιδιών του, μετά τον θάνατό του. Θα επιστρέψει στο νησί όπου γεννήθηκε, στη Λέσβο, και εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αλήθειες της ζωής του και τον πρώτο του έρωτα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Στράτος Μαρκίδης γεννήθηκε στο Κάιρο Αιγύπτου, ο πατέρας από την Κρήτη και η μητέρα απ’ την Λέσβο.

Στην τηλεόραση σαν παραγωγός συνεργάστηκε με το MEGA και γύρισε την σειρά ΑΦΡΙΚΑ στην Κένυα. Στον ΑΝΤ1 ως παραγωγός και σκηνοθέτης στην σειρά το ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ που γυρίστηκε στο Λονδίνο και στις Σπέτσες. Στην Καζαμπλάνκα στο Μαρακές και στην Μάλτα γύρισε την σειρά ΤΡΙΚΥΜΙΑ. Ξανα επιστρέφει στην Αφρική στην Σαβάνα της Κένυας και στην Μομπάσα και γυρίζει την σειρά ΜΑΥΡΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ. Στον ΑΝΤ1 επίσης την ιατρική σειρά ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ. Για τον ALPHA την σειρά ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ στην Λέσβο. Στην Κρήτη γυρίζει για τον ΑΝΤ1 την σειρά ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΑ. Το 2008 ως παραγωγός και σκηνοθέτης στον ALPHA γυρίζει την σειρά  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ.

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΟΚΤΩ ΗΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Ιστορικό μυθιστόρημα

Οι  «Οκτώ Ήχοι για τη Μαργαρίτα» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που διαπραγματεύεται το πραγματικό γεγονός της σχέσης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την μοναχή Μαργαρίτα στα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Η ιστορία ξεκινάει από το 1793, πιθανή χρονολογία γέννησης της πρωταγωνίστριας, Μαργαρίτας Βελισσαροπούλου- Κολοκοτρώνη στη Νωνάκριδα Αχαΐας, έως το θάνατό της στην Αθήνα, το 1870. Μέσα από το προσωπικό της δράμα, οι γονείς της την έκλεισαν στο μοναστήρι σε ηλικία 7 χρονών για να αποφύγουν γάμο με το γιο του Τούρκου αγά της περιοχής, ζει τη δική της ανάσταση και πορεύεται στο δρόμο της ελευθερίας, ζώντας κοντά στον μεγάλο άνδρα περίπου 2 δεκαετίες.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Αναστασία Ευσταθίου γεννήθηκε το 1966 στην Παραλία Πλατάνου Αχαΐας και ζει με την οικογένειά της στην Ακράτα.

Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης (1985-1987). Έχει μετεκπαιδευτεί στο Διδασκαλείο “Eυάγγελος Παπανούτσος”, Πανεπιστήμιο  Πατρών (1999-2001).

Έχει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο σε θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού. Γράφει και εκδίδει λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και ενήλικο κοινό.

  1. J. NEWMAN

Η ΠΤΩΣΗ

Θρίλερ

 

Μετάφραση: Ιλάειρα Διονυσοπούλου

Μόλις επιβιβαστήκατε σε μια πτήση προς Νέα Υόρκη.

Υπάρχουν άλλοι 143 επιβάτες.

Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι 30 λεπτά πριν την πτήση η οικογένεια του πιλότου έπεσε θύμα απαγωγής.

Για να ζήσει η οικογένειά του, πρέπει όλοι οι επιβάτες της πτήσης σας να πεθάνουν.

Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η οικογένειά του είναι να ακολουθήσει ο πιλότος τις εντολές και να ρίξει το αεροπλάνο.

Καλή πτήση!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η T. J. Newman, πρώην βιβλιοπώλις που έγινε αεροσυνοδός, εργάστηκε στις εταιρείες Virgin America και Alaska Airlines από το 2011 έως το 2021. Έγραψε την Πτώση κατά τη διάρκεια πολλών πτήσεων, όταν οι επιβάτες κοιμούνταν. Ζει στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

 

JOHN RODDEN

Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ

Ξένη Λογοτεχνία

 

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Χριστοδούλου

Είναι ο Τζορτζ Όργουελ ο συγγραφέας με τη μεγαλύτερη επιρροή που έζησε ποτέ; Ναι, σύμφωνα με το προκλητικό βιβλίο του John Rodden για τη μεταμόρφωση ενός άνδρα σε μύθο. Ο Ρόντεν δεν υποστηρίζει ότι ο Όργουελ ήταν ο πιο διακεκριμένος άνθρωπος των γραμμάτων του περασμένου αιώνα, ούτε καν ο κορυφαίος μυθιστοριογράφος της γενιάς του, πόσο μάλλον ο μεγαλύτερος ευφάνταστος συγγραφέας της αγγλικής πεζογραφίας. Ωστόσο, η επιρροή του από τον θάνατό του στα μέσα του αιώνα είναι ασύγκριτη. Κανένας άλλος συγγραφέας δεν έχει προκαλέσει τόση διαμάχη ή έχει συνεισφέρει τόσες πολλές ασταμάτητα λέξεις και φράσεις στο πολιτιστικό μας λεξικό, από το «Big Brother» και το «doublethink» μέχρι το «thoughtcrime» και το «Newspeak». Το Becoming George Orwell είναι μια πρωτοποριακή βιογραφία που περιγράφει το εκπληκτικό πέρασμα ενός λογοτέχνη σε έναν θρύλο.

Ο Rodden παρουσιάζει τον συγγραφέα της Φάρμας των Ζώων και του 1984 –Μεγάλος αδελφός, υπό ένα νέο πρίσμα, διερευνώντας πώς ο άνθρωπος και συγγραφέας Orwell, γεννημένος ως Eric Arthur Blair, επισκιάστηκε από τη φασματική φιγούρα που σχετίζεται με εφιαλτικά οράματα για το πιθανό μέλλον μας. Ο Ρόντεν ξεκινά με μια συζήτηση για τη ζωή και τα γράμματα, εξιστορώντας τις εκκεντρικότητες και τους συναισθηματικούς αγώνες του Όργουελ, ακολουθούμενη από μια αξιολόγηση των κύριων λογοτεχνικών του επιτευγμάτων. Το δεύτερο μισό του βιβλίου εξετάζει τον μύθο και την κληρονομιά του Όργουελ, τον οποίο ο Ρόντεν αποκαλεί «Βραβευμένο με την πεζογραφία της Αγγλίας», εξετάζοντας τα πάντα, από τον κυβερνοπόλεμο μέχρι τις «ψευδείς ειδήσεις». Τα κεφάλαια που κλείνουν αναφέρονται τόσο στη διαρκή σχέση του Όργουελ με τα φλέγοντα σύγχρονα ζητήματα όσο και στις πολλαπλές ειρωνείες της λαϊκής του φήμης, δείχνοντας πώς αυτός και το έργο του έχουν μπερδευτεί με τους ίδιους τους φόβους και τις ασθένειες που πολέμησε σε όλη του τη ζωή.

ΑΡΙΑΔΝΗ

JENNIFER SAINT

Ιστορικό μυθιστόρημα

 

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Ο αρχαίος μύθος του Θησέα και του Μινώταυρου, της Αριάδνης και της Φαίδρας.

Πριγκίπισσες της Κρήτης και κόρες του Βασιλιά Μίνωα, η Αριάδνη και η μικρή της αδερφή, Φαίδρα, μεγάλωσαν ακούγοντας τον Μινώταυρο, τον αδερφό τους, από τα βάθη του Λαβυρίνθου κάτω από το παλάτι τους. Όταν φθάνει στην Κρήτη ο Θησέας και η Αριάδνη τον ερωτεύεται και για να τον βοηθήσει θα πρέπει να πάει ενάντια στην θέληση της οικογένειάς της, και συνεπώς να έρθει αντιμέτωπη με την οργή των θεών, τότε μπαίνει στο δίλημμα πόσα θα μπορέσει να θυσιάσει για την αγάπη.

Σε ένα κόσμο όπου οι γυναίκες είναι τα πιόνια ισχυρών ανδρών, μπορεί μία μυθική ηρωίδα να βρει την πολυπόθητη ευτυχία;

Ιδανικό για όσους λάτρεψαν την «Κίρκη», το «Τραγούδι του Αχιλλέα» και το “Η Σιωπή των Κοριτσιών».

Το βιβλίο έχει πουληθεί σε 16 χώρες: Brazil (Planeta), Bulgaria (Orange), Croatia (Mozaik), Czech Republic (Dobrovsky), France (Eilean Books/Kimukku Editions), Germany (Ullstein), Greece (Kaktos), Hungary (Koyvmolykepzo), Italy (Sozogno Of Marsilio), The Netherlands (Orlando), Russia (Corpus/AST), Serbia (Vulkan),  Slovakia (Slovensky Tatran), Slovenia (Ucila), Spain (Urano) and Turkey (Epsilon).

Η Αριάδνη μπήκε στις λίστες του Sunday Times bestseller, από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, και έχει πουλήσει πάνω από 50,000 αντίτυπα στη Μεγάλη Βρετανία.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ

Πανεπιστημίου 46, 106 78 Αθήνα

210 384 0524

[email protected]

www.kaktos.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα