Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες του Αντώνη Ζιώγα

Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»
Παιδική Σκηνή
22 χρόνια παραστάσεις & δραστηριότητες για παιδιά

Χριστουγεννιάτικοι
Μπελάδες
του Αντώνη Ζιώγα

Από την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου
και κάθε Κυριακή έως 9 Ιανουαρίου

 

Η Χαριτωμένη, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, ζητάει απ’ τον μπαμπά της να της αγοράσει τα Χριστούγεννα, να είναι «Δικά της, δικά της και μόνον δικά της!!!». Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία ολόκληρου του κόσμου. Ζαβολιάρικα ξωτικά και παμπόνηροι καλικάντζαροι ξεχύνονται στη γη και δημιουργούν μπελάδες, τα δώρα των παιδιών εξαφανίζονται και το χωριό του Άγιου Βασίλη ερημώνει. Πως θα μπορέσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων και ο πιστός του βοηθός, ο Καλούλης, να σώσουν τα Χριστούγεννα αλλά και την μικρή Χαριτωμένη; Ελάτε μαζί μας σ’ ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πολύ μουσική, χορό, τραγούδι, φάρσες, γέλιο, χρυσόσκονη και δώρα για όλα τα παιδιά! Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική  μέθοδο (interactive) και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που από τη θέση τους βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης. Διάρκεια: 70 λεπτά

Σημείωμα του συγγραφέα
Ένα παιδί δεν παύει να είναι ένα παιδί. Κι ένα παιδί έχει ανάγκη πρωτίστως από αγάπη. Δείχνουμε όμως πάντα με σωστό τρόπο την αγάπη μας; Ή μήπως τελικά τα πολλά υλικά αγαθά που συνήθως τους προσφέρουμε, αποτελούν το άλλοθι της απουσίας μας; Κι όταν συνηθίσει ένα παιδί να ακούει πάντα «ναι», πώς θα ενταχθεί σε ένα μελλοντικό κοινωνικό σύνολο, που θα του απαντάει με ένα μόνιμο «όχι»; Μέσα από ένα σύγχρονο κείμενο, που στοχεύει με αστείες αλλά και καυστικές καταστάσεις, στην αυτοκριτική μας, αντικατοπτρίζεται μια οικογένεια του σήμερα, η οποία χάνει τον έλεγχο, όσον αφορά την ανατροφή του παιδιού της. Σαν αποτέλεσμα, η μικρή ηρωίδα οδηγείται εξαιτίας του υπέρμετρου εγωισμού της, σε μια κωμικοτραγική περιπέτεια. Καλείται, για πρώτη φορά, να ανακαλύψει έννοιες όπως φιλία, φιλοτιμία, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά.

Αντώνης Ζιώγας
Συντελεστές
Κείμενο: Αντώνης Ζιώγας
Σκηνοθεσία: Αντώνης Ζιώγας – Κοραλία Τσόγκα
Σκηνικά: Ηλίας Σαλβάνος
Κοστούμια: Μαρίνα Σταμάτη
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Καραβίτης
Χορογραφίες: Κοραλία Τσόγκα

Ηθοποιοί
Χαριτωμένη / Κακούλης: Σοφία Γεωργοπούλου
Νταντά / Πνεύμα: Ήρα Σταυροπούλου
Πατέρας / Καλούλης: Υάκινθος Μάινας

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Πληροφορίες
Έναρξη παραστάσεων: 05 Δεκεμβρίου 2021
Λήξη παραστάσεων: 09 Ιανουαρίου 2022
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 11:30 και στις 16:00
Τιμές εισιτηρίων: 10 €

Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»: Αχαρνών & Ηπείρου 39, 104 39 Αθήνα, τηλ. 210 8818326, www.prova.gr

*Η παράσταση θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων, ακροαμάτων & λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστούς χώρους και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

Η Μαίρη Ραζή είναι απόφοιτος της Γαλλικής Φιλολογίας και της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Μέλος του Σ.Ε.Η. και Ιδρύτρια του Θεάτρου Οδού Ερμού, της εταιρείας Θεάτρου Πρόβα και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Η Πρόβα». Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς αγώνες. Διδάσκει υποκριτική. Έχει πρωταγωνιστήσει σε 45 παραστάσεις και έχει τιμηθεί από το Διεθνή Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλαμίνας με το Χρυσό Μετάλλιο της Βεργίνας. Της απονεμήθηκε το βραβείο «Α’ Γυναικείας Ερμηνείας-Ελένης Χατζιαργύρη» από την Ακαδημία Κορφιάτικων Θεατρικών βραβείων. Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Ραζή για 22η χρονιά.

ΚΟΡΑΛΙΑ ΤΣΟΓΚΑ
Ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατροπαιδαγωγός
Σπουδές: Ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Μαίρης Ραζή η Πρόβα, Τμήμα Θεατρικών Τεχνών (B.A. in Theatre Arts) στο Deere
Ηθοποιός στις παραστάσεις: «Ωνάσης τα θέλω όλα» του Σ. Φασουλή (Χριστίνα
Ωνάση) σκην.: Σταμάτης Φασουλής, θέατρο Παλλάς. «Λωξάντρα» της Μ. Ιορδανίδου
διασκευή Α. Δήμου (Μαργιόγκα, Ασπασία) σκην.: Σωτήρης Χατζάκης, θέατρο Βεάκη και
καλοκαιρινή περιοδεία «Η Αναζήτηση» του Π. Μέντη (Λίτσα) σκην.: Νίκος Σακαλίδης,
θέατρο Πρόβα: «Το Τέρας κι εγώ» του Σ. Μαλέλη (Ελένη) σκην.: Σωτήρης Τσόγκας,
θέατρο Πρόβα.Η Αυλή των θαυμάτων (σκην.: Κοραής Δαμάτης) Το Ενυδρείο (σκην.: Άσπα Τομπούλη)Το τρίτο στεφάνι (σκην.: Θανάσης Παπαγεωργίου,) 7 λογικές απαντήσεις (σκην.: Νίκος Σακαλίδης,) Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών (σκην.: Καλλιόπη Ευαγγελίδου) Μήδεια του Μποστ, Επείγοντα περιστατικά, Άσμα για το Σκιάχτρο της Λουζιτανίας, Φαύστα  (σκην.: Θανάσης Παπαγεωργίου) Το τραγούδι του νεκρού αδελφού του Μ. Θεοδωράκη (σκην.: Θανάσης Παπαγεωργίου)  Αίσωπος… κάτι θέλει να μας πει(σκην.: Κ. Ρουγγέρη) Εκκλησιάζουσες σαν παραμύθι (σκην.: Κάρμεν Ρουγγέρη)Το Τέρας κι εγώ, Η νύχτα της κυρίας Λουσιέν, Μια νύχτα, μια ζωή, Πάθει Μάθος Ευριπίδη-Σοφοκλή-Αισχύλου αποσπάσματα, Η Δράκαινα, Φλαντρώ,  La Mama,  Άσκηση πέντε δακτύλων  (σκην.: Σ. Τσόγκας,) Το παραμύθι με τα 4 καπέλα (σκην.: Δ. Δεγαϊτης)Laughingthroughourtearsmusicals (σκην.: CindyTrent) Τρωάδες του Σενέκα (σκην.: Φίλιππος Σοφιανός) Θεατρικό δρώμενο αναπαράστασης της διαδρομής του αποστόλου Παύλου στην Πνύκα (σκην: Άλκης Ζερβός)
Σκηνοθέτης των παραστάσεων: Το δάσος του Αισώπου,Θες να βρούμε το όνομα μου; Η μηλιά που όλο γελά, Προς Αλεξανδρούπολη, Και ζήσαμε εμείς καλά, Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο (Θέατρο Πρόβα).
Βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις: Ομήρου Ιλιάδα, Ομήρου Οδύσσεια, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Περσέας και Ανδρομέδα, Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία, Το παραμύθι χωρίς όνομα, Οι άθλοι του Ηρακλή(σκην: Κάρμεν Ρουγγέρη)
Θεατροπαιδαγωγός και εμψυχώτρια στα θεατρικά εργαστήρια: του Κρατικού Θεάτρου βορείου Ελλάδος, του θεάτρου “Πρόβα”, της Κάρμεν Ρουγγέρη στο θέατρο Κιβωτός, στην Ιόνιο Σχολή και στο 4ο νηπιαγωγείο Χαϊδαρίου.
Τηλεόραση: Κόκκινο Δωμάτιο (σκην: Α. Ρήγας), Επτά θανάσιμες πεθερές (σκην: Γ. Πετρινιώτης), Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες (σκην: Γ. Κωνσταντίνου)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Ηθοποιός, Συγγραφέας, Σκηνοθέτης
Σπουδές:1998-2001 «ΙΑΣΜΟΣ» δραματική σχολή Βασίλη Διαμαντόπουλου
Εμπειρία: 2001-2017 Έχει συμμετάσχει σε 35 θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και σε 7 τηλεοπτικές σειρές.
Σημαντικότερα θεατρικά έργα, που έχει παίξει του Ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου:
ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟ: Ο Αλαντίν και το λυχνάρι στο ρόλο του Αλαντίν αλλά και του Τζαφάρ σε άλλη βερσιόν, Η Παναγία των Παρισίων στο ρόλο του Κουασιμόδου, Ο Μάγος του Οζ (Μάγος Οζ), Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (δίδυμος, τραπουλόχαρτο κ.α.), Το αηδόνι του Αυτοκράτορα (υπηρέτης Λη), Χίλιες και μια νύχτες (Αλή μπαμπά κ.α.), Η πριγκίπισσα και ο μαγεμένος βάτραχος (πρίγκιπας), Η περιπέτεια του μικρού Οδυσσέα (ξωτικό) κ.α.
ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟ: Αλέξης & Γιάννης, Πίσω απ’ τις Κουρτίνες, Πανσιόν, Ο Κάφκα συνομιλεί με την ΓκούντρουνΈνσλιν, Οι σοφολογιότατες, Οιδίπους Τύραννος, Υπηρέτης δύο αφεντάδων, Μικρός Ήρως, Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας, Για όλα φταίει η ρεσεψιόν, The poolboy, Θαύμα Αιώνιον, Υπέρ Αδυνάτου δυνατός, Θάλασσα και συγχρονισμός.
Γράφει και σκηνοθετεί έργα για παιδιά όπως: Στη Μαγευτική Κοραλλοχώρα, Η περιπέτεια του μικρού Οδυσσέα, Οι μαθητευόμενοι μάγοι, Το μαγικό χατίρι, Η Χιονάτη και οι επτά μικροί θεατές.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

          ΣΤΟ 24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ                                                   ΜΕ 6 ΤΑΙΝΙΕΣ     Η Weirdwave  συμμετέχει με έξι ταινίες καταξιωμένων αλλά και νέων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών,

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –