Γιατί πρέπει να στειρώνουμε τα κατοικίδια μας;

Γιατί πρέπει να στειρώνουμε τα κατοικίδια μας; Η κτηνίατρος Αμαλία Δόικα μας εξηγεί τη σημασία της στείρωσης για τους τετράποδους φίλους μας.  

 

Τον τελευταίο καιρό γίνεται συχνά λόγος για το πόσο αναγκαία είναι η στείρωση ως προς τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων. Τι γίνεται όμως με τα ζώα συντροφιάς που δεν είναι αδέσποτα; Είναι σωστό να στειρώνονται;

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το ένστικτο της αναπαραγωγής, μαζί με εκείνο της εύρεσης τροφής και του ύπνου, αποτελούν τα βασικά ένστικτα για την διατήρηση της ζωής. Σύμφωνα με το παραπάνω, ένα ζώο που διαμένει μαζί μας και δεν είναι στειρωμένο, στερείται της δυνατότητας αναπαραγωγής. Κάτι τέτοιο επιδρά αρνητικά και στον ψυχισμό του, κάνοντας το τις περισσότερες φορές νευρικό και δυστυχισμένο, αλλά και στην υγεία του, αυξάνοντας παρά πολύ την πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων νοσημάτων, όπως για παράδειγμα η πυομήτρα στους θηλυκούς σκύλους.

Συμπεραίνουμε λοιπόν από τα παραπάνω, ότι η στείρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ευζωία των αγαπημένων τετραπόδων φίλων μας! Είναι η επιβεβαίωση της άνευ όρων αγάπης μας προς αυτούς!

 

Η Αμαλία Δόικα είναι μια γυναίκα που έχει αφιερώσει την ζωή της αποκλειστικά στη φροντίδα των μικρών μας φίλων. Από την παιδική της ηλικία είχε μεγάλη αγάπη για τα ζώα και μάζευε από το δρόμο τα ταλαιπωρημένα ζωάκια για να τα βοηθήσει. Παρόλα αυτά δεν είχε σκεφτεί να κάνει την μεγάλη της αγάπη επάγγελμα και σπούδασε Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τελικά όμως, συνειδητοποίησε ότι το πραγματικό της όνειρο ήταν να γίνει κτηνίατρος, και δεν δίστασε να σπουδάσει ξανά στο αντικείμενο που πραγματικά επιθυμούσε.

 

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της δημιούργησε το δικό της κτηνιατρείο για να παρέχει βοήθεια σε όλα τα ζωάκια που το έχουν ανάγκη. Το κτηνιατρείο της Αμαλία Δόικα φροντίζει εδώ και 16 ολόκληρα χρόνια τους μικρούς μας φίλους και ταυτόχρονα προσφέρει χαρά στους ιδιοκτήτες που βλέπουν τα κατοικίδιά τους ξανά υγιή και ευτυχισμένα.

Το κτηνιατρείο αναλαμβάνει κάθε είδους πρόβλημα που μπορεί να εμφανίσει ένα ζωάκι καθώς περιλαμβάνει μια ευρεία ποικιλία υπηρεσιών. Συγκεκριμένα διαθέτει τα εξής τμήματα: Παθολογικό, Δερματολογικό, Γαστρεντερολογικό, Ηπατολογικό, Ακτινολογικό, Τμήμα Υπερήχων, Οδοντιατρικό, Χειρουργικό τμήμα μαλακών μορίων, Τμήμα Αλλεργιών, καθώς και Τμήμα Εξωτικών ζώων.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο