Τζωρτίνα Νικάκη – Κάτι… ωραίο συμβαίνει

 

 

Κάτι Συμβαίνει; Είναι γεγονός! από την δισκογραφική σας δουλειά. Αλήθεια τι συνέβη; Πως έγινε αυτός ο δίσκος;

Κάτι συμβαίνει ναι…ένα αγαπημένο χασάπικο σε στίχους και μουσική του χαρισματικού Γιώργου Καραδήμου που κυκλοφόρησε από την εταιρία Όγδοο πριν λίγο καιρό. Είμαι χαρούμενη κι ευγνώμων γι’ αυτή την συνεργασία, η οποία προέκυψε αυθόρμητα και άμεσα. Ο Γιώργος αμέσως μετά την επικοινωνία με τον Παναγιώτη Κακαρά, τον αγαπημένο και άμεσο συνεργάτη μου από το Όγδοο, έστειλε δύο τραγούδια που αισθάνθηκα ότι μου ταίριαζαν απόλυτα και το ένα ήταν το Κάτι συμβαίνει.

 

Τι έχει συμβεί με την πανδημία; Πως το περνάτε όλο αυτό;

2.Με την πανδημία έχουν ανατραπεί οι ζωές μας, ειδικά των καλλιτεχνών. Βιώνουμε μια νέα πραγματικότητα η οποία διακρίνεται από ανασφάλεια και φόβο. Όμως η τέχνη είναι πάντα πηγή φωτός σε όλες τις σκοτεινές περιόδους της ζωής μας, οπότε συνεχίζουμε με την ελπίδα ότι σύντομα θα επανέλθουμε ακόμα πιο δυνατοί σε μια όμορφη και φωτεινή εποχή.

Εσάς σας βοήθησε, σας δυσκόλεψε,  αυτή η παύση; Τι σας έδωσε ; και τι σας πήρε;

Σίγουρα ήταν δύσκολο να αλλάξω τη ζωή μου και να την προσαρμόσω σε μια νέα πραγματικότητα. Αυτός ο εγκλεισμός και να μην μπορώ να εργαστώ όπως πριν ήταν στέρηση της ελευθερίας μου από τη μια. Όμως ήταν και εποικοδομητική περίοδος για μένα, καθώς πήρα λίγο χρόνο να σχεδιάσω τα επόμενα καλλιτεχνικά μου βήματα, άκουσα νέα πράγματα και γενικά επαναπροσδιορίστηκα και ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης. Εκτίμησα τα σημαντικά και έδιωξα τα περιττά.

Ξεκινάτε στη Σφίγγα παραστάσεις, τι θα δούμε σε αυτήν τη δουλειά;

Η μουσική παράσταση “Κάτι συμβαίνει” που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Σφίγγα την Κυριακή 21/11 περιλαμβάνει έντεχνα λαϊκά τραγούδια αγαπημένα. Ο στόχος μου είναι να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και συνοδοιπόροι σε αυτό το μουσικό ταξίδι, ώστε να διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε, να αισθανθούμε.

 

Μουσικά πως είναι τα πράγματα; Πως βλέπετε  το χώρο σας σήμερα ;

Εύκολα ή δύσκολα;

Σήμερα τα πράγματα δεν είναι τόσο ευνοϊκά για εμάς τους τραγουδιστές λόγω της δύσκολης εποχής και θέλει μια προσπάθεια σε συνολικό επίπεδο, αλλά κρατώντας πάντα ζωντανή την αισιόδοξη πλευρά μου θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν ταλαντούχοι άνθρωποι, ωραία τραγούδια και όμορφοι χώροι ώστε να παρουσιάζουμε τις δουλειές μας.

 

Θα παίρνατε μέρος σε reality show?

Προς το παρόν δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο, αλλά το ποτέ δεν συνηθίζω να το λέω.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Που  μεγαλώσατε;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, έχω καταγωγή από τα Τρίκαλα και τη Μεσσηνιακή Μάνη και έχω άλλες δύο αδερφές

Πως ήταν τα παιδικά και μαθητικά σας χρόνια;

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ όμορφα, είμαστε μεγάλη οικογένεια και έχουμε ζήσει όμορφες στιγμές με γλέντια και τραγούδια στο σπίτι. Στο σχολείο οργάνωνα πάντα τις σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις. Οι καθηγητές μου παρότι ήμουν καλή μαθήτρια γνώριζαν την αγάπη μου για το τραγούδι και ήταν σίγουροι ότι θα ασχοληθώ με αυτό, όπως και έγινε.

 

Τις πανεπιστημιακές σπουδές τις αφήσατε πίσω;

Σπούδασα στο Πάντειο πολιτική επιστήμη κ ιστορία αλλά δεν ολοκλήρωσα καθότι ήθελα να σπουδάσω περισσότερα στη μουσική που ήταν το αντικείμενο που αγαπούσα.

 

Πως ήρθε η μουσική στη ζωή σας;

Από μικρή στην ηλικία περίπου των 10 ετών ξεκίνησα να σπουδάζω πιάνο και πήγα στη χορωδία της περιοχής μου, όπου εκεί κατάλαβα και την αγάπη μου για το τραγούδι.

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή ;

Είναι πολλές οι καλές στιγμές και η κάθε μια έχει τη δική της ξεχωριστή ένταση. Οι συναυλίες όπου υπάρχει μια δυνατή επικοινωνία με το κοινό, η ηχογράφηση στο στούντιο, όπου αναμένεις με αγωνία το αποτέλεσμα μιας νέας δουλειάς, όλα έχουν κάτι το μοναδικό.

Ποιες ήταν οι συνεργασίες σταθμός;

Η κάθε συνεργασία είναι μια σημαντική εμπειρία. Μια συνεργασία που ήταν σημαντική για μένα ήταν με τον σπουδαίο μαέστρο Γιώργο Κατσαρό

Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Θα ήθελα να παρουσιάσω την παράσταση “Κάτι συμβαίνει” και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ετοιμάζω σιγά σιγά και το επόμενο τραγούδι μου πάντα σε συνεργασία με το Όγδοο.

Τι ονειρεύεστε; 

Ονειρεύομαι σε προσωπικό επίπεδο να έχω υγεία εγώ και οι αγαπημένοι μου άνθρωποι και σε καλλιτεχνικό εύχομαι να ερμηνεύσω όμορφα τραγούδια και να δώσω συναυλίες σε πολλά μέρη του κόσμου όπου υπάρχει ελληνισμός.

 

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας αφιερώσετε ένα αγαπημένο τραγούδι ή στίχο;

Ένας στίχος που μ αρέσει πολύ είναι ο εξής: “Τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχω γευτεί, αφού βρίσκεται το αύριο σε ότι έχω ονειρευτεί”

 

το νέο τραγούδι Κάτι Συμβαίνει

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Pearl Jam “Wreckage”

Pearl Jam “Wreckage”   Από το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ “Dark Matter” που κυκλοφορεί αύριο, στις 19.04.2024.     ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “WRECKAGE” ΨΗΦΙΑΚΑ https://pearljam.lnk.to/wreckagegrePR   Dark Matter

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

Farewell / Εν τόπω χλοερώ Από τους δημιουργούς του Nostalgia Generation   Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Θέατρο 104    Προπώληση εισιτηρίων στο more.com  

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA  από την WEIRDWAVE

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA στους κινηματογράφους  από την WEIRDWAVE   Μία ταινία για μάγισσες και ανεξάρτητες γυναίκες. Μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης   * ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-EBΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη Θέατρο Βεάκη 11 Μαΐου – 9 Ιουνίου Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι