Μάκης Νταφόπουλος Treepines

Μια συνέντευξη για το Fulltime.gr  

 

Θα θέλαμε να μας περιγράψετε το 2021, με μια λέξη ή με πολλές …

Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά το 2021 με πολλά ανεβοκατεβάσματα στην ψυχολογία όλων των ανθρώπων και το αποτέλεσμα αυτής, όπως φαίνεται να αντικατοπτρίζεται στο τώρα, ένα συνολικό ταρακούνημα σε όλα τα επίπεδα και κοινωνικά και ψυχολογικά και ιδεολογικά. Όσον αναφορά την μουσική στην εποχή που διανύουμε και μετά  την παγκόσμια πανδημία,  έχει πολλές αλλαγές, νέα ακούσματα, πολλές νέες τάσεις μουσικές με πολλά διάφορα στυλ να κυκλοφορούν. Πολλές αλλαγές σε όλο τον πλανήτη, νέους καλλιτέχνες να πειραματίζονται σε νέους ήχους και νέες μουσικές τάσεις.

Πολλοί καλλιτέχνες  – έχοντας μιλήσει με διάφορους -από τον χώρο της Electronic Music και όχι μόνο, επαναπροσδιορίζουν και πειραματίζονται με την μουσική τους δοκιμάζοντας νέα πράγματα. Έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι το Treepines Project είναι ένα project αφιερωμένο στην Lounge, Chillout, Downtempo, Electronic Ethnic Music και είναι και θα έχει πολλά νέα πειράματα μουσικά και ήχους στη νέα σύγχρονη γρήγορη εποχή την οποία ζούμε και διανύουμε.

 

Πως νιώθετε μετά από δύο καραντίνες;

Φαντάζομαι όπως όλοι αλλαγμένος. Κάποιους ανθρώπους τους βοήθησε σε κάποιο επίπεδο εξέλιξης και σε άλλους έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα. Ανήκω στην πρώτη κατηγορία – είχα πολύ ουσιαστικό χρόνο να κάνω πράγματά τα οποία ανέβαλα διαρκώς ένα από αυτά είναι η άθληση που μπήκε ενεργά πλέον στην καθημερινότητα μου καθώς και να κάνω μερικά online σεμινάρια τα οποία ανέβαλα χρόνια λόγω έλλειψης  χρόνου.

 

 

 

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση όταν έκλεισαν τα θέατρα και οι μουσικές σκηνές;

Ήταν κάτι πρωτόγνωρο σαν συναίσθημα πολύ περιοριστικό. Θέλω να πιστεύω όμως ότι κάποια τέτοια περιστατικά βοηθούν να αναπτύξεις μια νέα κατάσταση και δόμηση στον τρόπο σκέψης και να δεις τι μπορείς να κάνεις ώστε να βρεις λύση στο πρόβλημα. Ευτυχώς η εποχή που διανύουμε λόγω της τεχνολογίας βρεθήκαν τρόποι για δημιουργία και καινοτομίες μέσω streaming YouTube …    Σε βάζει σε μια διαδικασία να δουλέψεις για να πας παρακάτω. Πιστεύω κάθε πρόβλημα έχει την λύση του, αρκεί να έχεις την πρόθεση να πας παρακάτω.

 

 

Ποια ήταν τα πρώτα δημιουργικά βήματα που έγιναν, μετά το εγκλεισμό; Με τι καταπιαστήκατε;

Σε αυτό το διάστημα δούλεψα ένα χρόνο μελετώντας πολύ τους ήχους, τις συνθέσεις και τα masters των τραγουδιών. Έτσι  γεννήθηκε το UP DOWN. Σε αυτό το άλμπουμ που περιέχει 10 κομμάτια με λίγο διαφορετικό ήχο από ό,τι ίσως στα προηγούμενα άλμπουμ. Καθώς οι ήχοι αλλάζουν, οι εποχές τρέχουν απίστευτα γρήγορα, προσπάθησα να κρατήσω το ύφος σταθερό αλλά με νέους ήχους και νέα ακούσματα και λίγο διαφορετικά από ό,τι στα προηγούμενα .

Παράλληλα έκανα και ένα μεταπτυχιακό πάνω σε ΙΤ για cyber security καθώς στο παρελθόν με αυτό το αντικείμενο ασχολιόμουνα .

 

 

Ήταν μια νέα αρχή ; ή μια λύση για να ξεφύγετε από το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός;

Θεωρώ ότι η μουσική είναι από μονή της θεραπεία, σίγουρα είναι σημαντικό να έχεις στόχους  για το μέλλον. Αυτό έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου. Εμένα προσωπικά όλο αυτό το γεγονός με εξέλειψε πολύ εσωτερικά. Άλλωστε όταν δεν γνωρίζεις τον χρόνο μπροστά σου σε μια κατάσταση όπως αυτή που βιώσαμε, χρειάζεται να κάνεις κάτι δημιουργικό. Αυτό είναι υποκειμενικό και προσωπικό,  τι εξελίσσει τον καθένα .

 

Μιλήστε μας για το νέο σας project.

Τα κομμάτια αναφέρονται στα γεγονότα της καθημερινότητας προσπαθώντας στον κάθε τίτλο να ενσωματώνεται αυτό το συναίσθημα που περιέχει ο τίτλος. Εύχομαι να αρέσει στον κόσμο.  Για την ώρα έχουμε πολύ θετικά σχόλια.

Στον χρόνο αυτό δούλευα παράλληλα στα 2 Remixes που κυκλοφορούν. Το ένα είναι και από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες Nacho Sotomayor για τα 20 χρόνια του Eternal.  Ένα κομμάτι το οποίο ήταν στις favorite list μου πάντα και το άλλο ένα ριζίτικο κρητικό το οποίο μπήκε στην συλλογή του 2021 από την Fm Records. Η χρονιά ήταν πολύ δημιουργική το 2021 και συνεχίζουμε …..’Keep your attitude’

 

 

Ποια ήταν η έμπνευση;

Η έμπνευση …..το λέει και ο τίτλος του album. Η διάθεση όλης αυτής της εποχής, με τα πάνω και τα κάτω.  Η λεγομένη ψυχολογία ‘ασανσέρ’. Προσπαθώ πάντα σε έναν τίτλο κομματιού να περιέχεται μέσα και το ανάλογο συναίσθημα. Πιστεύω να το έχω καταφέρει… θα ακούσετε και θα μου πείτε…

 

Ποιος είναι ο τίτλος (έργου ή τραγουδιού) που θα θέλατε να αφιερώσετε σήμερα;

Το κομμάτι είναι το και το πρώτο του album.

Raw – ό,τι λέει ο τίτλος, ακατέργαστο όπως βγαίνει η πρώτη σκέψη …

’Keep your attitude’

www.treepines.com

 

 

 

Με εκτίμηση

Κατερίνα Γρυλλάκη

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα