Τίνα Αλεξοπούλου – με νέο τραγούδι έτοιμη για το καλοκαίρι

Πλησιάζει η μεγάλη συναυλία με την Κωσταντίνα στις 9 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου. Πως νιώθετε για την συνεργασία αυτή;

Ενθουσιασμένη! Η Κωνσταντίνα ήταν και είναι από τις αγαπημένες μου τραγουδίστριες. Τους στίχους των τραγουδιών της τους ήξερα απέξω και πριν την συνεργασία μας καθώς τα άκουγα από μικρή. ‘Στους πέντε άνεμους΄ ήταν και είναι από τα πιο αγαπημένα μου ελληνικά τραγουδια και τώρα η χαρά μου είναι διπλή καθώς θα τραγουδήσουμε αυτό το ντούετο μαζί. Ανυπομονώ!

 

Τι άλλο να περιμένουμε την βραδιά αυτή;

Πολλές εκπλήξεις. Η Κωνσταντίνα μαζί με τον διευθυντή ορχήστρας τον υπέροχο Γιώργο Παγιάτη έχουν δημιουργήσει ένα φοβερό πρόγραμμα. Εκτός από τα αξέχαστα τραγούδια της Κωνσταντίνας επιλέξανε γνωστά και αγαπημένα και άλλων μεγάλων ελλήνων δημιουργών. Μάλιστα θα γίνει και ένα μινι αφιέρωμα στον Ζαμπέτα!

Πολύ ενδιαφέρον

Ναι, και δεν μπορώ να τα αποκαλύψω όλα… Πάντως τα τραγούδια μπλέκονται γλυκά το ένα με το άλλο και δημιουργούνται περίτεχνες διφωνίες και τριφωνίες. Μαζί μας είναι και ένας νέος ταλαντούχος τραγουδιστής, ο Γιώργος Χουβαρδάς. Ετσι, με τις τρεις φωνές, η κάθε φωνή συμπληρώνει η μία την άλλη.

 

Εσύ Τίνα ξεκίνησες από τον χώρο του Θεάτρου, σωστά;

Ναι, σπούδασα στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Τμήμα Θεατρικών του Σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ συνέχισα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Αγγλία, Master in Performing Arts. Με την μουσική ασχολούμαι από μικρή, παίζω πιάνο και παρακολούθησα ιδιαίτερα μαθήματα φωνητικής με την Χαρά Κεφαλά και πρόσφατα με την Σοφία Βόσσου! Μάλιστα μου έκανε την τιμή να τραγουδήσει μαζί μου στο πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησα σε στίχους και μουσική δικούς μου:

‘Τα ίδια λάθη’

https://www.youtube.com/watch?v=9vCl_6JeCcI

 

Ώστε γράφεις στίχους και μουσική η ίδια;

Ναι, είναι μια πολύ δημιουργική διαδικασία η οποία δίνει διέξοδο στις σκέψεις μου. Παλαιότερα έγραφα πιο συχνά αλλά τα τελευταία χρόνια είχα πάρα πολλά συνεχόμενα live και projects στην Ελλάδα και το εξωτερικό που δεν μου έδιναν χρόνο να συγκεντρωθώ.  Στην περίοδο της πρώτης καραντίνας και μόλις είχαμε γυρίσει από live στην Μόσχα και ετοιμαζόμασταν για περιοδεία, πάγωσαν όλα. Έτσι, εγκλωβισμένοι όλοι σε ένα μετέωρο χρόνο που δεν ξέραμε τι, που, πως, βρήκα φωλιά στην συγγραφή. Και εκεί βγήκαν πάνω από 20 τραγούδια. Τα 6 από αυτά έχουν ήδη ηχογραφηθεί σε μουσική του Gautier Βελισσάρη, ο οποίος εκτός από εξαιρετικός συνθέτης διαθέτει μια μοναδική χροιά και μου έκανε την τιμή να ερμηνεύσει ένα από τα κομμάτια. ‘Εχει ήδη ολοκληρωθεί και γυριστεί και το βιντεοκλίπ σε σενάριο και οργάνωση παραγωγής δική μου και πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη. Λέγεται ‘ Τα Μάτια σου Εδώ’ και μιλάει για την αποξένωση που δημιουργεί η υπερβολική χρήση των κινητών και για το πως (δυστυχώς) είμαστε σχεδόν όλοι απορροφημένοι μπροστά από μια οθόνη.

Πολύ ενδιαφέρον ανυπομονώ να το ακούσω. Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα σου τα projects.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας περιμένω την Παρασκευή!

https://www.youtube.com/watch?v=yilRKXfYMgo

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα