Η Weirdwave επιστρέφει από τις Κάννες με τρία βραβεία και επτά ταινίες που θα συζητηθούν!

Η Weirdwave επιστρέφει από τις Κάννες
με τρία βραβεία και επτά ταινίες που θα συζητηθούν!

Με τρία βραβεία και επτά «δυνατούς» τίτλους στις αποσκευές της επιστρέφει η Weirdwave από το 74ο Φεστιβάλ των Καννών.
Το Annette του Λεός Καράξ με τους Άνταμ Ντράιβερ και Μαριόν Κοτιγιάρ, το πολυσυζητημένο μιούζικαλ που άνοιξε το φετινό φεστιβάλ των Καννών, έφυγε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας, ενώ το Ahed’s Knee του ισραηλινού Ναντάβ Λαπίντ (δημιουργού των “Συνωνύμων”) απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής.

*Στο Annette, ο Λεός Καράξ, δημιουργεί ένα παραμυθένιο σύμπαν ρομαντικών παθών. Ένας αντισυμβατικός stand-up κωμικός και μια σοπράνο ζουν έναν παθιασμένο έρωτα, αποκτούν ένα κοριτσάκι, την Ανέτ, αλλά η σχέση τους αρχίζει να καταρρέει όταν η καριέρα του πρώτου παίρνει την κάτω βόλτα. Την μουσική της ταινίας υπογράφουν οι Sparks.
*Στο Ahed’s Knee ο Ναντάβ Λαπίντ διηγείται την ιστορία ενός επιτυχημένου σαραντάρη ισραηλινού σκηνοθέτη ο οποίος ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να παρουσιάσει την ταινία του, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με δύο (εκ των προτέρων χαμένες) μάχες: τον θάνατο της ελευθερίας στην πατρίδα του, και τον θάνατο της μητέρας του.

*Βραβείο όμως απέσπασε και η ταινία Lamb του Βαλντιμάρ Γιοχάνσον (Ισλανδία), με τη Νούμι Ραπάς: The Prize of Originality (Βραβείο Πρωτοτυπίας) στο τμήμα “Un certain regard” του Φεστιβάλ. Ένα ζευγάρι ισλανδών βοσκών ζουν με το κοπάδι τους σε μια απομακρυσμένη φάρμα. Όταν ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες νεογέννητο αρνάκι στην γη τους, αποφασίζουν να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν σαν δικό τους. Η απρόσμενη αυτή άφιξη στην οικογένεια θα τους φέρει χαρά αλλά στην πορεία θα τους καταστρέψει…

Η Weirdwave θα διανείμει στην Ελλάδα τέσσερις ακόμα ταινίες που μετείχαν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών:
*France του Μπρουνό Ντιμόν, με την περιζήτητη Λεά Σεϊντού στον ρόλο μιας δημοφιλούς γαλλίδας τηλεπαρουσιάστριας ειδήσεων, της France de Meurs για την οποία όλα αλλάζουν όταν ξαφνικά γίνεται η ίδια η είδηση της ημέρας. Μια καυστική ακτινογραφία των γαλλικών ΜΜΕ αλλά και της ίδιας της χώρας.

*Bergman Island της Μια Χάνσεν Λαβ με τον Τιμ Ροθ, τη Βίκι Κριπς και τη Μία Γουασικόφσκα.
Στην αυτοβιογραφική αυτή ταινία της γαλλίδας Χάνσεν Λαβ, ένα ζευγάρι αμερικανών σκηνοθετών, ταξιδεύουν στο νησάκι Φόρε της Σουηδίας, εκεί όπου ο Μπέργκμαν έζησε για χρόνια και γύρισε τις περισσότερες ταινίες του. Οι δυο τους σκοπεύουν να περάσουν εκεί το καλοκαίρι και να δουλέψουν στα σενάρια των επόμενων ταινιών τους. Όμως στην πορεία το νησί μοιάζει να λειτουργεί καταλυτικά και στους δυο τους…

*La Fracture της Κατρίν Κορσινί με τους Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Πίο Μαρμάϊ και Μαρίνα Φόϊς
Ο Ραφ και η Ζουλί, ένα ζευγάρι στα πρόθυρα του χωρισμού, δοκιμάζουν τα όριά τους στα Επείγοντα ενός νοσοκομείου που γεμίζει ασφυκτικά το βράδυ μιας μεγάλης διαδήλωσης στο Παρίσι. Το εξουθενωμένο προσωπικό και οι εξοργισμένοι και τραυματισμένοι διαδηλωτές θα κάμψουν τις βεβαιότητες και τις προκαταλήψεις του ζευγαριού. Καθώς η ένταση, έξω, κορυφώνεται, το νοσοκομείο βρίσκεται σε πολιορκία. Η νύχτα θα είναι μεγάλη.

*Petrov’s Flu του Κίριλ Σεμπρένικοφ (Ρωσία)
Αν και την ιδέα εμπνεύστηκε προ κορωνοϊού, ο Κίριλ Σεμπρένικοφ διηγείται μια ιστορία για τον αγώνα μιας οικογένειας να επιβιώσει από το χάος μιας επιδημίας γρίπης. Πρωταγωνιστεί ένας σχεδιαστής κόμικ στην μετασοβιετική Ρωσία ο οποίος νοσεί και κινείται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. H ταινία έκανε πρεμιέρα στις Κάνες εν απουσία του σκηνοθέτη στον οποίο απαγορεύεται να ταξιδέψει εκτός Ρωσίας μετά από πολύμηνο κατ΄ οίκον περιορισμό.

INFO
http://www.weirdwave.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCF9Dj8Vq2W1QIqbTS80SanQ
https://www.facebook.com/WEIRDWAVE.GR
https://www.instagram.com/weirdwavegr/

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο