Άγγελος Ανδριανός – Τραγουδιστής: πιστεύω πως λείπει η παιδεία από τη χώρα μας

 

 

Γνωρίστε τον Άγγελο Ανδριανό νέο τραγουδιστή , και απολαύστε την αφιέρωση του

 

καλοκαίρι 2021… και σαν κάτι να γίνεται , κάτι αλλάζει. Πως νιώθετε;

Είναι ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι μετά από τόσο καιρό που ήμασταν κλεισμένοι και δε μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με τους φίλους και την οικογένειά μας αλλά κι εμείς οι καλλιτέχνες με το κοινό μας. Μου έλειψε να τραγουδώ μπροστά σε κόσμο, να υπάρχει αυτή η μαγική ανταλλαγή ενέργειας και να κάνω τους ανθρώπους που έχουν έρθει να με ακούσουν έστω λίγο πιο χαρούμενους από ότι πριν. Νιώθω λοιπόν ευτυχισμένος που μπορώ και πάλι να κάνω αυτό που αγαπώ μέσα από live και συναυλίες.
Χαίρομαι όμως πάρα πολύ, γιατί το καινούριο τραγούδι μου “Είναι κάτι βραδιές” σε στίχους Δημήτρη Τανού και μουσική δική μου, έχει αγαπηθεί ήδη από τον κόσμο και το τραγουδάει μαζί μου σε κάθε μου παράσταση.

Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις για τη λειτουργία των ανοιχτών χώρων ακούγονται σωστοί; ή θα

θέλετε κάτι ακόμα;

Θεωρώ πως είναι σωστές, αρκεί να τηρούνται τα μέτρα από το προσωπικό και από τους παρευρισκόμενους.

Ο κόσμος πιστεύετε ότι θα είναι υπεύθυνος στους κανόνες των μέτρων;

Ο κόσμος δείχνει πως είναι υπεύθυνος, τουλάχιστον στους χώρους που κινούμαι εγώ προσωπικά. Υπάρχει η ανάγκη να είμαστε ανοιχτά, να μπορούμε να ταξιδεύουμε, να βρισκόμαστε, να αγκαλιαζόμαστε, δεν έχουμε το περιθώριο να μην συμπεριφερόμαστε λογικά.

Πιστεύετε ότι ο εμβολιασμός θα βοηθήσει να ξεφύγουμε από την πανδημία;

Έτσι δείχνει. Η αλήθεια είναι όμως πως είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε το τι ακριβώς είναι σωστό.

Τι έχετε ετοιμάσει αυτό το καλοκαίρι;

Έχω ήδη ξεκινήσει παραστάσεις – live. Η βάση μου είναι η μουσική σκηνή που έχουμε δημιουργήσει στο “Πατινάζ” στο Αιγάλεω. Εκεί θα είμαι όλο το καλοκαίρι δύο φορές την εβδομάδα. Είναι προγραμματισμένη μια συναυλία στο Άργος, εκεί όπου μεγάλωσα, στις 27 Ιουλίου, καθώς επίσης στο Καπαρέλλι Θήβας την προηγούμενη μέρα στις 26 και στο Μάτι στις 30 Ιουλίου. Και τον Αύγουστο συνεχίζουμε.

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε καλύτερα, πείτε μας για τη διαδρομή σας λίγα πράγματα, πως ξεκινήσατε;

Ξεκίνησα από δυόμισι χρόνων να παίζω αρμόνιο και να τραγουδώ. Ερωτεύτηκα τις νότες, τις μελωδίες, τα τραγούδια, τη μουσική. Άκουγα κάτι στο ραδιόφωνο και έτρεχα να το παίξω μόνος μου στο πιάνο και αργότερα στην κιθάρα, στο μπουζούκι, στο μπάσο. Συμμετείχα από μικρός σε χορωδίες, ορχήστρες, όπου υπήρχε μουσική πραγματικά ήμουν εκεί. Ξεκίνησα πιάνο στα 7, λίγο αργότερα βυζαντινή μουσική και ήξερα πάντα πως η μουσική θα με πλαισίωνε και επαγγελματικά.

Ήθελα με την πρώτη ευκαιρία να ξεκινήσω να τραγουδάω σε σκηνές. Και αυτό έγινε τελικά την πρώτη χρονιά που πήγα στη Θεσσαλονίκη για σπουδές μουσικής. Δουλεύω από τα 18 μου ασταμάτητα. Ποτέ δε με ένοιαξαν οι δυσκολίες, το ξενύχτι, τα ταξίδια που δεν έκανα γιατί τα Σαββατοκύριακα δούλευα, ενώ οι φίλοι μου πήγαιναν διακοπές. Ήθελα να μάθω από κάθε συνεργασία. Ακόμα και σε πανηγύρια έχω παίξει και τραγουδήσει για να μάθω το ρεπερτόριο. Λίγο αργότερα ήρθαν και οι πολύ καλές συνεργασίες. Καλλιτέχνες που είχα ως πρότυπα και θαύμαζα από μικρός μπήκαν στην πορεία μου. Ο λατρεμένος Γιάννης Σπανός, ο επαναστατικός Γιάννης Μαρκόπουλος, ο μοναδικός μελωδός Μίμης Πλέσσας, ο εξαιρετικός λαϊκός Τάκης Σούκας, είναι οι συνθέτες που με εμπιστεύτηκαν και νιώθω πραγματικά τόσο ευγνώμων που έχω συνεργαστεί πολλές φορές μαζί τους. Επίσης έχω την τύχη να έχω συνεργαστεί με την Αλέκα Κανελλίδου, τον Μανώλη Μητσιά, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Μπάση, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Λάκη Χαλκιά, τον Χαράλαμπο Γαργανουρακη, τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τον Γιάννη Πλούταρχο, την Έλενα Παπαρίζου, τον Νίκο Βερτη, τη Νατάσα Θεοδωρίδου και πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες.

Ποιες ήταν οι καλύτερες στιγμές ;
Πολλές!
Ήταν μοναδική στιγμή όταν ανέβηκα για πρώτη φορά και τραγούδησα στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μαρκόπουλου, μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα.

Πίσω μας ήταν περίπου εκατό μουσικοί και χορωδοί. Η ευθύνη μεγάλη και η ενέργεια τόσο έντονη. Καταπληκτική στιγμή.
Αξέχαστες θα μου μείνουν οι παραστάσεις στη Σφεντόνα με τον Γιάννη Σπανό. Πόσες ιστορίες είχε να διηγηθεί αυτός ο άνθρωπος. Και πάντα τόσο ευγενής και ταπεινός. Πόσο ωραία ένιωθα εκείνη την περίοδο που κάναμε παρέα και έπαιρνα τόση γνώση από τις εμπειρίες του.

 

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζετε; ποιο ήταν το ίνδαλμα σας;
Θα ξεκινήσω με ερμηνευτές, γιατί αυτοί με έκαναν να αγαπήσω το ελληνικό τραγούδι τόσο πολύ. Ο Γιάννης Πάριος είναι για μένα ο σπουδαιότερος Έλληνας τραγουδιστής. Οι ερμηνείες του αξεπέραστες. Ο τρόπος που προφέρει κάθε γράμμα, κάθε λέξη. Είναι μοναδικός.
Η Χαρούλα Αλεξίου είναι στο μυαλό μου ως η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια. Έχει αυτή τη μπάσα χροιά που με ταξιδεύει ό,τι κι αν έχει πει.
Ο Γιώργος Νταλάρας υπήρξε για μένα σπουδαίος δάσκαλος. Όχι μόνο για την ερμηνεία του, αλλά και για τη μουσικότητα του, τον ήχο του, τις ενορχηστρώσεις και τις διασκευές του.
Γιάννης Πουλόπουλος, τι χροιά!
Ο Τόλης Βοσκόπουλος που έφυγε αυτές τις μέρες, επί δύο χρόνια άκουγα σχεδόν μόνο Τόλη.
Αργότερα κατάλαβα πως τα τραγούδια του με χτυπούσαν στην καρδιά γιατί ήταν τα περισσότερα του Μιμή Πλέσσα, του Γιώργου Ζαμπέτα, του Άκη Πάνου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι είναι καλλιτέχνες που θαυμάζω και μελετάω.

Τι ονειρεύεστε; 

Ονειρεύομαι έναν κόσμο με υγεία, όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχική. Έχουμε δει πολλά παραδείγματα που είναι προς αποφυγή το τελευταίο διάστημα

και πραγματικά πιστεύω πως λείπει η παιδεία από τη χώρα μας. Μόνο έτσι θα εκλείψουν όλα αυτά.
Θέλω έναν κόσμο με αξιοκρατία, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Κλείνοντας αφιερώστε μας ότι εσείς θέλετε

Σας αφιερώνω το τελευταίο μου τραγούδι “Είναι κάτι βραδιές” και εύχομαι να έχετε αμέτρητες όμορφες βραδιές και στιγμές αυτό το καλοκαίρι και τη νέα σεζόν που έρχεται.

….Είναι κάτι βραδιές που δε λεν να περάσουν

γιατί θέλουν κι αυτές να τις ζήσω κοντά σου

Σε γωνιές μυστικές βαθιά στην ψυχή μου είναι αυτές οι στιγμές που είναι όλη η ζωή μου…..

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο