Μαρίνα Κουτσοσπύρου “The poetry of material things” • Nord gallery

Μαρίνα Κουτσοσπύρου “The poetry of material things” • Nord gallery • Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής | 24.7-6.8

 

Η γκαλερί nord. με τιμή παρουσιάζει, για πρώτη φορά, την εικαστικό Μαρίνα Κουτσοσπύρου στην ατομική της έκθεση με τίτλο: “The poetry of material things”. Μια σειρά από μεσαία, μικρά και μίνι έργα που δημιουργήθηκαν κατά το 2020-2021 και παρουσιάζουν καθημερινές στιγμές, απλές χαρές της ζωής, σχολιάζοντας την σύγχρονη κουλτούρα, την καθημερινότητα μας, μικρές προσωπικές ή δημόσιες στιγμές μας. Η παλέτα της είναι γεμάτη έντονα χρώματα και φως, με μία ανθρωποκεντρική – ρομαντική προσέγγιση ή και ακόμη και σουρεαλιστική σε κάποια από τα έργα της. Παραστατική ζωγραφική, της οποίας το αποτέλεσμα αγγίζει τις καρδιές μας και μας γεμίζει αισιοδοξία και θετική ενέργεια.

Η Ιστορικός της Τέχνης, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Ελλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη, σημειώνει αναφορικά με την έκθεση:

“Αναπτύσσοντας μία ιδιότυπη εικαστική γραφή που βρίθει από αφηγηματικότητα μεστή, κι από συναίσθημα είναι χορτάτη, η ζωγράφος, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, δικαίως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο δυναμικές, και εργατικές, γυναικείες φωνές που έχει να αναδείξει η σύγχρονη ελληνική εικαστική σκηνή.

Μελετώντας κανείς το σύνολο της εργασίας της, από τα πρώιμα της χρόνια, μέχρι και σήμερα, με ευκολία, θα διαπιστώσει, πως η Κουτσοσπύρου δεν διστάζει να εκφραστεί, να πειραματιστεί και να καταπιαστεί ελεύθερα με την θεματολογία που θα της κεντρίσει, κάθε φορά, το ενδιαφέρον, απέχοντας πολύ από το να εμμένει σε πετυχημένες στερεοτυπικές συμπεριφορές και τεχνάσματα.

 

Αντιθέτως, η εργασία της διακρίνεται από μια πλούσια, σε επίπεδο θεματολογίας, αλλά και τεχνικής απόδοσης, προσέγγιση που αγκαλιάζει και συνενώνει τον οικείο ρεαλισμό της πραγματικότητας με την αφαιρετική, και συντριπτική συχνά, εισβολή της φαντασίας και του ονείρου εντός της.

Ανθρώπινες φιγούρες, άντρες, γυναίκες, παιδιά, τοποθετημένες στα περιβάλλοντα που ανήκουν, σε αστικά ή φυσικά περιβάλλοντα, σε περιβάλλοντα φτιαγμένα από μύθο κι ιστορία, σουρεαλισμό ή και ρομαντισμό ακόμα, γίνονται οι πρωταγωνιστές ενός ευφάνταστου ζωγραφικού θιάσου που για το τέλος σου αφήνει μια αίσθηση απαλή, σαν χάδι, μιας “εποχής άλλης” που την φιλοξενούμε μέσα μας• πολύτιμη βαθιά σαν νοσταλγία”.

Τόπος: Πλατεία Ρολογιού, Σπέτσες, Τ.Κ.: 18050

Ώρα: Σάββατο 24 Ιουλίου στις 20:30

Διάρκεια έκθεσης: 24 Ιουλίου – 6 Αυγούστου

Επικοινωνία: [email protected] / 6944443534 • Γιώργος Χριστοδούλου

—————————————–

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   Ο Μιθριδάτης επιστρέφει ζωντανά, στη μουσική σκηνή Caja De Musica. Σας προσκαλούμε όλους, σε ένα φαντασμαγορικό Live, να γίνετε