Tylarik and Rukiye Συνέντευξη για το Full- Time.gr

Γνωρίστε δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες !

 

Tylarik και Rukiye σας καλωσορίζουμε στις σελίδες του FullTime.gr! Μόλις κυκλοφορήσατε ένα πανέμορφο νέο single με τίτλο “Yesterday”. Ποιο είναι το θέμα του τραγουδιού;
Tylarik: Ο τίτλος του τραγουδιού τα λέει όλα: αναφέρεται στη δύναμη της “Πρώτης Αγάπης” και την δυσκολία του αποχωρισμού.

Rukiye: Χθες – Παρελθόν… Δεν μπορούμε να ζούμε στο παρελθόν, αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά προς το μέλλον, αλλά το παρελθόν είναι πάντοτε σημαντικό και το φυλάμε μέσα μας κάποιες φορές σαν θησαυρό. Το χθες είναι μια μέρα πριν… καιρός να το αφήσουμε να φύγει.

Το “Yesterday” κυκλοφόρησε έναν χρόνο μετά την προηγούμενη κυκλοφορία σας το “Minneapolis Man”. Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα 2 τραγούδια;

Tylarik: Το Minneapolis Man μας αφορά σαν κοινωνία και απαιτεί την προσοχή μας πάνω σε ένα διαχρονικό πρόβλημα του συστήματος (σ.σ. το τραγούδι αναφερόταν στην δολοφονία του George Floyd), ενώ το Yesterday μας αγγίζει σε προσωπικό επίπεδο, σαν άτομα, και αποτελεί μια μαρτυρία ενός γεγονότος που όλοι έχουμε βιώσει στη ζωή μας.
Rukiye: Το Minneapolis Man κυκλοφόρησε μια πολύ συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ήταν οι φωνές του Tylarik και η δική μου που ενώνονταν για να μιλήσουν για ένα τραγικό γεγονός. Ήταν μια αντίδραση και μια ευχή να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο ποτέ. Το Yesterday είναι ένα διαφορετικό τραγούδι. Βγαίνει μέσα από τις καρδιές μας και είναι σχετικό με το παρελθόν και τον έρωτα. Είναι σχετικό με το “χθες” μας.

Πόσο συχνά ηχογραφείτε καινούργια μουσική και πότε θεωρείτε ένα τραγούδι έτοιμο;

Tylarik: Πάντα γράφω και εργάζομαι πάνω σε νέες ιδέες και νέα projects. Όταν το συναίσθημα μου αποκαλύπτεται, προσπαθώ να ανταποκριθώ. Δουλεύω το κάθε project μέχρις ότου να γνωρίζω στην καρδιά μου ότι του έχω δώσει όλον μου τον εαυτό και ότι έχω εξαντλήσει όλα τα δημιουργικά περιθώρια και δεν έχει μείνει τίποτε άλλο να δώσω.
Rukiye: Μπαίνω πολύ συχνά στο στούντιο. Δοκιμάζω καινούργια πράγματα, νέα τραγούδια. Τελευταία είμαι πολύ απασχολημένη ετοιμάζοντας το πρώτο μου άλμπουμ στα αγγλικά, ένα γερμανικό τραγούδι και ένα ελληνικό… Έτσι, απαντώντας στην ερώτησή σας, πιστεύω ότι η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από τη μουσική δημιουργία.

Αποτελούν τα “Yesterday” και “Minneapolis Man” κομμάτια μιας επερχόμενης ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς;

Tylarik: Εφόσον η Rukiye και εγώ είμαστε και οι δύο σόλο καλλιτέχνες, προτιμώ να απευθυνθώ στο κοινό και σε ό,τι επιθυμεί η αγορά. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση με μια δική μου ερώτηση: “Εσείς οι ακροατές θα θέλατε να ακούσετε ξανά Rukiye και Tylarik μελλοντικά; Πείτε μας στα social media!”
Rukiye: Οπωσδήποτε αυτά τα τραγούδια θα περιλαμβάνονται στο νέο άλμπουμ μου. Θα ήθελα πάρα πολύ να δουλέψω κι άλλο με τον Tylarik, αλλά συμφωνώ μαζί του, οι ακροατές θα πρέπει να το αποφασίσουν αυτό.

Το “Yesterday” ακούγεται σαν ένας διάλογος ανάμεσα στον Tylarik και την Rukiye. Ήταν σκόπιμο αυτό ή απλώς προέκυψε κατά τις ηχογραφήσεις του τραγουδιού στο στούντιο;

Tylarik: Θα το εκλάβω αυτό σαν ένα πολύ μεγάλο κοπλιμέντο. Εμείς, σαν καλλιτέχνες, αποκαλύπτουμε τους εαυτούς μας στους ακροατές, σπάμε τα όρια, και επιτρέπουμε στην ίδια μας την ευαισθησία να αγγίξει τα συναισθήματα των ακροατών. Αν το κάναμε αυτό να ακούγεται σαν ένας διάλογος μεταξύ δύο ανθρώπων, τότε τα καταφέραμε.

Rukiye: Είναι πραγματικά μεγάλη φιλοφρόνηση. Σκεφτείτε ότι εγώ ζω στην Γερμανία. Ο Tylarik βρίσκεται στο Houston. Και η εταιρεία μας και το στούντιο ηχογραφήσεων στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Πώς τα καταφέραμε; Η τέχνη ενώνει. Η τέχνη είναι μαγική. Όλα μπορούν να συμβούν αν αγαπάς τη μουσική.

Ο Tylarik έγραψε τη μουσική για το “Yesterday”. Το τραγούδι έχει έντονο άρωμα τόσο από blues rock, όσο και από την μαύρη μουσική. Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας και με ποιον τρόπο γράφονται οι συνθέσεις;

Tylarik: Πάντοτε εκτιμούσα και μελετούσα σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Marc Anthony, ο Lionel Richie και ο Babyface, όπως επίσης και οι Luther Vandross, Michael Jackson, Prince, George Michael, Freddy Mercury και φυσικά η Whitney Houston. Αυτοί οι καλλιτέχνες, από την αρχή ως το τέλος της καριέρας τους, τελειοποιούσαν την τέχνη τους. Ο καθένας εξ αυτών έδειξε δρόμους για νέους καλλιτέχνες σαν εμένα. Θα έλεγα ότι αυτοί οι καλλιτέχνες είναι οι επιρροές μου.

yesterday

Υπάρχει μια εσωτερική σύνδεσή σας με την Ελλάδα, μιας που οι στίχοι του “Yesterday” γράφτηκαν ξανά από τον Έλληνα ποιητή Γιώργο Χονδραλή. Πείτε μας περισσότερα γι’ αυτήν τη συνεργασία.

Tylarik: Ως συνθέτης, αισθάνομαι ο ίδιος άνετα όταν ξανοίγομαι στα βάθη του ποιητικού νου του Γιώργου Χονδραλή. Είναι ένα όμορφο μέρος για να βρίσκεται κανείς.
Rukiye: Ο Γιώργος Χονδραλής είναι ο άνθρωπος που με εμπνέει να τραγουδώ. Γράφει συνεχώς στα ποιήματά του λέξεις που θέλω να τραγουδήσω.

Η Ruliye κατάγεται από την Τουρκία και ο Tylarik από τις Η.Π.Α.! Πώς συναντηθήκατε και αποφασίσατε να φτιάξετε ένα μουσικό σχήμα;

Tylarik & Rukiye: Αυτό πιστώνεται στην Spider Music και στο όραμα της διοίκησής της. Όσο για μας, αισθανόμαστε ευλογημένοι που είμαστε μέρος αυτού του όμορφου υπερατλαντικού concept.

Ηχογραφείτε τη μουσική σας σε κάποιο τοπικό στούντιο ή χρησιμοποιείτε ψηφιακές ευκολίες και το ίντερνετ;

Tylarik & Rukiye: Λόγω την πανδημίας του κορωνοιού, είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε τοπικά στούντιο. Όμως πολλά περισσότερα πράγματα συμβαίνουν μετά τις ηχογραφήσεις, όταν η εταιρεία μας, η Spider Music, παίρνει τα φωνητικά και μουσικά δείγματα, και ένα στούντιο στην Ελλάδα αρχίζει να δουλεύει πάνω σε αυτά.

Έχετε κάποια επιπλέον βοήθεια στη μίξη και το μάστερινγκ των τραγουδιών σας;

Tylarik & Rukiye: Ναι, οι απίστευτα ταλαντούχοι παραγωγοί της Spider Music κάνουν πραγματικά εξαιρετική δουλειά στη μίξη και το μάστερινγκ των διάφορων projects μας.

Σχεδιάζετε να κάνετε καθόλου ζωντανές εμφανίσεις σύντομα, σύμφωνα βέβαια με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την Covid19;

Tylarik & Rukiye: Ναι, οπωσδήποτε! Και πιστέψτε μας, αδημονούμε!

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας και σε ποιο κοινό απευθύνεται;

Tylarik: Θεωρώ τις ταμπέλες αυτό-περιοριστικές. Τα τραγούδια μου τα αφήνω ελεύθερα στην ερμηνεία των ακροατών και των κριτικών. Προτιμώ να μην προσπαθήσω καν να χαρακτηρίσω τη δουλειά μου. Απλώς σε κάθε project δίνω όλα όσα έχω, και εκτιμώ την ανταπόκριση του κοινού. Οι άλλοι μπορούν να με χαρακτηρίσουν, εγώ δεν μπορώ.

Rukiye: Το πιστεύετε ότι είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι όταν τραγουδώ ένα τραγούδι; Πρώτα από όλα, τραγουδώ για την ψυχή μου. Συνεπώς, οι λέξεις και η μουσική πρέπει να με εμπνέουν. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε γνωρίζω πως κάπου στον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που θα με ακούσουν και θα νιώσουν ό,τι νιώθω.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Ευχόμαστε καλή τύχη σε όλα τα σχέδιά σας. Ας κλείσουμε τη συνέντευξη με τα στοιχεία επικοινωνίας σας για όσους ενδιαφέρονται για τη μουσική σας.
Tylarik & Rukiye: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω της δισκογραφικής μας εταιρείας, της Spider Music.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα