Πρόγραμμα δωρεάν διαδικτυακών ομιλιών/ Πανδημία και διατροφικές συνήθειες.

Πρόγραμμα δωρεάν διαδικτυακών ομιλιών

Εισηγήτρια: Δρ. Μαρία Τσιάκα, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών/ FB: Maria Tsiaka

Θέμα: Πανδημία και διατροφικές συνήθειες. Νιώθεις κι εσύ ότι έχεις ξεχάσει όσα ήξερες για την υγιεινή διατροφή; Είσαι σε μία φάση που τσιμπολογείς χωρίς πρόγραμμα όλη τη μέρα; Και εκτός από αυτό, νιώθεις συνεχώς τύψεις που δεν ακολουθείς το διατροφικό σου πρόγραμμα;
Συντονίστρια: Ελένη Δασκαλάκη, Διευθύντρια Shape & Shape.gr, δημοσιογράφος υγείας/ FB: Eleni Daskalaki
Πότε: Δευτέρα 12 Απριλίου στις 19:00

 

Θέμα: Διατροφικές διαταραχές και εφηβεία στην εποχή της πανδημίας
Συντονιστής: Θάνος Μακρογαμβράκης, δημοσιογράφος στο Πρώτο Θέμα και το protothema.gr/ FB: Thanos Makrogamvrakis
Πότε: Δευτέρα 19 Απριλίου στις 19:00

Πού: Και οι δύο ομιλίες θα διεξαχθούν στην επίσημη σελίδα του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών στο Facebook (@ellenikokentro.diatrophikon)

Διατροφικές διαταραχές και COVID-19: Μια σχέση… εκρηκτική

Η Δρ. Μαρία Τσιάκα σημειώνει: «Θα ήθελα να σταθώ σε μια από τις λιγότερες προβεβλημένες συνέπειες της πανδημίας, η οποία όμως κάθε άλλο παρά ήσσονος σημασίας είναι. Νοιώθω χρέος μου να υπενθυμίσω την έντονη ενασχόληση του γενικού πληθυσμού με την τροφή και το σώμα, ως αντίδραση στο φόβο της πανδημίας και του lockdown. Το μέτρο της κοινωνικής απομόνωσης και απόστασης ενίσχυσε και συντέλεσε στην ραγδαία αύξηση της συμμετοχής των εφήβων σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram και το Tik–Tok. Αυτό είχε ως συνέπεια να αυξηθεί η σωματική έκθεση, οι πρακτικές ακραίου περιορισμού τροφής, έντονης άσκησης και υπερφαγικών επεισοδίων. Επιπλέον, οι βιντεοκλήσεις αντικατέστησαν την προσωπική, δια ζώσης επαφή και έτσι ο συνεχής και ενδελεχής έλεγχος του προσώπου και του σώματος εντατικοποιήθηκε. Το άγχος, ο φόβος, η ανασφάλεια και η κοινωνική αποστασιοποίηση επηρέασαν άρδην τις διατροφικές συμπεριφορές εφήβων και ενήλικων, ενώ η δυσαρέσκεια γύρω από την εικόνα σώματος χτύπησε «κόκκινο». Η επιστημονική κοινότητα έχει θορυβηθεί και «κρούει τον κώδωνα», καθώς τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η τρέχουσα πανδημία αυξάνει τον κίνδυνο να νοσήσει κάποιος από διατροφική διαταραχή ή και να επιδεινωθούν τα συμπτώματα σε ασθενείς που είναι σε ανάρρωση».

H Δρ. Μαρία Τσιάκα είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών και διδάκτωρ στο Τμήμα Ψυχολογικής Ιατρικής και Ψυχιατρικής του Institute of Psychiatry, King’s College London. Οικογενειακή θεραπεύτρια, εξειδικευμένη στις διατροφικές διαταραχές.

 

 

Βάσω Σωτηρίου – We Will
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο