Μια γυναίκα που την έλεγαν Μαρία  ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΛΟΥΡΔΗΣ

Μια γυναίκα που την έλεγαν Μαρία 

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΛΟΥΡΔΗΣ

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Εκατόν πενήντα Γάλλοι ηθοποιοί παρουσιάζουν την ζωή και τα πάθη του Χριστού μέσα από το διάσημο θαύμα της Λούρδης

Μια παράσταση του Ρομπέρ Οσέν (Οι Άθλιοι, Η Παναγία των Παρισίων)

 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ έως 4 ΜΑΪΟΥ 2021
Christmas Theater online

 

Μια μοναδική Γαλλική θεατρική υπερπαραγωγή για την ζωή και τα πάθη του Χριστού αλλά και το διάσημο θαύμα της Λούρδης, έρχεται την Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα στο Christmas Theater on Line με ελληνικούς υπότιτλους.
Στην παράσταση συμμετέχουν διάσημοι Γάλλοι ηθοποιοί όπως ο  Ρομπέρ Οσέν (Οι Άθλιοι, Η Παναγία των Παρισίων, Ένας άνθρωπος που ονομαζόταν Ιησούς), η Μπριζίτ Φοσέ (Ο Άνδρας που Αγαπούσε τις Γυναίκες, La Boum, Σινεμά ο Παράδεισος), ο Ζακ Φράντς (Δον Ζουάν, Καρδιοκατακτητής, Ο Αστερίξ και οι Βίκινγκς), κ.α.
Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια μεγαλειώδης παράσταση αφιερωμένη στο διάσημο θαύμα της Λούρδης, μια παράσταση που θα έκανε πρεμιέρα έξω από την Βασιλική της Παναγίας του Ροδαρίου, στην Λούρδη.
Με σκηνικό την Βασιλική της Παναγίας της Λούρδης, εκατόν πενήντα ηθοποιοί με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, με χιλιάδες προβολείς και ηχεία παρουσίασαν μια υπερπαραγωγή που αποτυπώνει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την ζωή και τα πάθη του Χριστού μέσα από την εξιστόρηση του θαύματος που έγινε σε αυτή την Γαλλική πόλη το 1858.
Η Λούρδη είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στους πρόποδες των Πυρηναίων, στην Γαλλία. Ήταν γνωστή για το οχυρό κάστρο που υψώνεται στο κέντρο της.

 

Το 1858 η Λούρδη ήρθε στην επικαιρότητα στη Γαλλία και στο εξωτερικό λόγω των εμφανίσεων της Παναγίας που είδε μία δεκατετράχρονη αγρότισσα, η Μπερναντέτ Σουμπιρού, η οποία αργότερα ανακηρύχθηκε αγία. Λίγο αργότερα η πόλη με το Ιερό της Παναγίας της Λούρδης έγινε ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος και θρησκευτικού τουρισμού. Σήμερα η Λούρδη φιλοξενεί περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο από όλες τις γωνιές του κόσμου. Αυτή η συνεχής ροή προσκυνητών και τουριστών μετέτρεψε την ήρεμη Λούρδη στο δεύτερο σημαντικότερο κέντρο τουρισμού στη Γαλλία, δεύτερο μετά το Παρίσι και τρίτο σημαντικότερο χώρο διεθνούς καθολικού προσκυνήματος μετά τη Ρώμη και τους Αγίους Τόπους.
Η Παναγία εμφανίστηκε στη Μπερναντέτ Σουμπιρού δεκαοκτώ φορές, στη Λούρδη.

 

Το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 1858, μια νεαρή Ρωμαιοκαθολική κοπέλα, η Μπερναντέτ, πήγε να φέρει καυσόξυλα μαζί με την αδελφή της και μία φίλη της, όταν το όραμα μιας γυναίκας απίστευτα όμορφης της εμφανίστηκε στη σπηλιά της Μασαμπιέλ. Παρόλο που η οπτασία δεν είπε αρχικά στη Μπερναντέτ το όνομά της, της ζήτησε να επιστρέψει στο σπήλαιο. Την ίδια οπτασία την είδε άλλες δεκαεπτά φορές ενώπιον πλήθους. Στις επακόλουθες επισκέψεις, η κυρία αποκαλύφθηκε ότι είναι η «Άμωμος Σύλληψη». Αυτή ήταν μια αναφορά στο δόγμα της Άμωμης Σύλληψης που είχε οριστεί μόλις τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1854, από τον Πάπα Πίο Θ’,  δηλώνοντας ότι η ίδια η Παναγία είχε συλληφθεί χωρίς αμαρτία. Η κοπέλα, έχοντας μόνο στοιχειώδη γνώση της καθολικής πίστης, δεν κατάλαβε τι σήμαινε αυτό, αλλά το ανέφερε στον ιερέα της ενορίας. Εκείνος, αν και αρχικά ήταν πολύ επιφυλακτικός για την αφήγησή της, πείστηκε όταν άκουσε αυτό γιατί γνώριζε ότι το νεαρό κορίτσι δεν είχε γνώση του δόγματος. Η οπτασία είπε επίσης στη Μπερναντέτ να σκάψει στο έδαφος σε ένα συγκεκριμένο σημείο και να πιει από τη μικρή πηγή νερού που άρχισε να αναβλύζει. Σχεδόν αμέσως αναφέρθηκαν θεραπείες από ανθρώπους που ήπιαν από την πηγή νερό. Κι όμως, το νερό έχει αποδειχθεί μέσω επαναλαμβανόμενων δοκιμών ότι δεν έχει καμία ειδική θεραπευτική ιδιότητα. Μπροστά στην αμφισβήτηση της τοπικής διοίκησης, ο επίσκοπος την ανέκρινε και το 1862 αποφάνθηκε υπέρ της αλήθειας των εμφανίσεων της Παναγίας και επέτρεψε τη δημόσια λατρεία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Μια γυναίκα που την έλεγαν Μαρία 
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΛΟΥΡΔΗΣ
Με ελληνικούς υπότιτλους
Μια παράσταση του Ρομπέρ Οσέν βασισμένη στα κείμενα των Ευαγγελίων προσαρμοσμένα από τον ιστορικό Αλέν Ντεκό (μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας) 
Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Οσέν
Μουσική: Αντόνιο Βιβάλντι, Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι, Φραντς Λιστ, Άντον Μπρούκνερ, Εβγκένι Ντόγκα, Νικολάι Ρίμσκι – Κόρσακοφ, Γκούσταβ Μάλερ, Αντρέ Χοσεΐν 
Κοστούμια: Μαρτίν Μουλότ
Σκηνικά: Φρανσουά Αμπελανέτ
Φωτισμοί: Κριστιάν Μπρέαν – Ζακ Ρουβιρόλ
Πρωταγωνιστούν:
Μαρία: Μπριζίτ Φοσέ – Σεβερίν Μπερτελό
Μπερναντέτ: Μανόν Λε Μόαλ  
Ιησούς: Ζακ Φραντζ – Πιέρ-Λοράν Μπαρνερό
Παγκόσμια πρεμιέρα: 13 Αυγούστου 2011, Λούρδη
Διάρκεια: 90 λεπτά

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ONLINE:
Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 στις 20.00
Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021 στις 20.00
Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου στις 16.00 & στις 20.00
Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου στις 16.00 & στις 20.00
Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 16.00 & στις 20.00
Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου 2021 στις 16.00 & στις 20.00
Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου στις 16.00 & στις 20.00
Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021 στις 16.00 & στις 20.00
Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου 2021 στις 16.00 & στις 20.00

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΥ: 12 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ: 211 77 01 700,
www.christmastheater.gr & www.viva.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ

«ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ Α΄ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΔΡΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ Κυριακή 20 Ιουνίου στις 20:00 Μουσείο Χατζηγιάννη Μέξη Σπέτσες Ο

Paul Weller “Fat Pop” new album

Paul Weller “Fat Pop” Volume 1 Νέο album. Κυκλοφορεί από την Minos EMI, a Universal Music Company Το νέο album του σπουδαίου τραγουδιστή, τραγουδοποιού, band leader, Paul Weller, ηχογραφημένο κατά τη διάρκεια

ÓLAFUR ARNALDS

ÓLAFUR ARNALDS Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 Θέατρο Ηρώδου Αττικού Αθήνα Η προπώληση εισιτηρίων της συναυλίας ξεκινά ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 14 Μάϊου στις 13:00 (12:00 CET) Online