9Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ / Η μοναδική χορογραφία του Μωρίς Μπεζάρ!!

BEJART BALLET LAUSANNE 
THE TOKYO BALLET
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΧΟΡΩΔΙΑ RITSUYUKAI

9Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ
Η ΩΔΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΕΡ
Η μοναδική χορογραφία του Μωρίς Μπεζάρ!!

Διεύθυνση ορχήστρας: Ζούμπιν Μέτα
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ζιλ Ρομάν

9 έως 12 Απριλίου 2021
CHRISTMAS THEATER ON LINE

«Ένα πράγμα πρέπει να έχει κανείς: Είτε μια ψυχή που είναι εκ φύσεως χαρούμενη είτε μια ψυχή που την κάνει χαρούμενη η αγάπη, η τέχνη και η γνώση».
Φρήντριχ Νίτσε
Ζήστε μια ξεχωριστή παράσταση που έμεινε στην ιστορία και έρχεται στο Christmas Theater On Line. Το μπαλέτο Μπεζάρ μαζί με το Μπαλέτο του Τόκιο παρουσιάζουν με ζωντανή ορχήστρα και χορωδία, την μοναδική χορογραφία του Μωρίς Μπεζάρ για την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν. Τους συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ υπό την διεύθυνση του σπουδαίου Ζούμπιν Μέτα και η χορωδία Ριτσουγιουκάι.
Η συναρπαστική παράσταση του Μωρίς Μπεζάρ για την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν έχει γοητεύσει το κοινό παγκοσμίως από το 1964 που την δημιούργησε ο  σπουδαίος χορογράφος του 20ου αιώνα. Η ιδέα της συμφιλίωσης των λαών παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη. Το «Όλοι οι άνθρωποι είναι αδέρφια» είναι το ισχυρό μήνυμα που μας μεταφέρει η σπουδαία αυτή παράσταση. 250 χορευτές και μουσικοί στέλνουν αυτό το μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Είναι μια  κατάθεση ψυχής με την βαθύτερη έννοια της λέξης.
«Η 9η Συμφωνία δεν είναι μόνο ένα μπαλέτο αλλά η βαθιά ανθρώπινη συμμετοχή σε ένα έργο που ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και το οποίο δείχνει την βαθιά σύνδεση κάθε ζωντανού πλάσματος με την φύση και την ζωή..», δήλωσε ο Μωρίς Μπεζάρ, μετά τις πρώτες θριαμβευτικές παραστάσεις της  9ης Συμφωνίας.

Σε αυτή την παράσταση το Μπαλέτο του Τόκιο εκτελεί το πρώτο στοιχείο (Γη), το Béjart Ballet Lausanne το δεύτερο και το τρίτο (Φωτιά και Νερό), ενώ το τέταρτο στοιχείο (Αέρας) παρουσιάζεται και από τα δύο μπαλέτα μαζί.

Ζήστε μια από τις σπουδαιότερες χορογραφίες του Μωρίς Μπεζάρ στο σπίτι σας με έναν κωδικό. Γιατί ακόμα και σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες παραμένει επίκαιρο το αίτημά μας να ζήσουμε την μαγεία της τέχνης.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ON LINE:
Παρασκευή 9 Απριλίου στις 20.00
Σάββατο 10 Απριλίου στις 16.00 και στις 20.00
Κυριακή 11 Απριλίου στις 16.00 και στις 20.00
Δευτέρα 12 Απριλίου στις 20.00

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΥ: 15 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 211 – 77 01 700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ: 211 77 01 700,
www.viva.gr www.christmastheater.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

25 ΧΡΟΝΙΑ ΌΝΑΡ – ΚΥΤΤΑΡΟ Live

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2024 25 ΧΡΟΝΙΑ ΌΝΑΡ Πόσα Lives! Πόσα τραγούδια! Πόσες επιτυχίες! Πόσες συγκινήσεις! Πόσες συνεργασίες! Πόση αγάπη και πόση ένταση μοιραστήκαμε! Πόσες στιγμές

2ο Διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας ”PHOTOSYNTHESIS:2024”

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το 2ο Διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας ”PHOTOSYNTHESIS:2024” για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους μόλις ξεκίνησαν! Το 2ο Διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας ”PHOTOSYNTHESIS:2024” για