Μένια Μαθιουδάκη- Ηθοποιός

Καλώς ορίσατε στο full-time.gr, Καλή χρονιά!
Μετά από μια μεγάλη παύση αναζητήσαμε τους ανθρώπους που πάντα επικοινωνούσαμε και θέλουμε να μάθουμε που βρίσκονται όλη αυτήν την περίοδο.

Θα θέλαμε να μας περιγράψετε το 2020 , με μια λέξη ή με πολλές …

-Το 2020 ήταν γεμάτο εκπλήξεις θα έλεγα και θετικές και αρνητικές.

Πως νιώθετε μετά από ένα περίπου χρόνο περιορισμού;

-Η αλήθεια είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος του περιορισμού αυτού νιώθω ήρεμη και έχω βρει να κάνω πράγματα που πριν δεν είχα χρόνο, όποτε θα έλεγα είμαι αρκετά γεμάτη χωρίς να νιώθω έντονη έλλειψη για όσα δεν μπορώ να κάνω.

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση όταν έκλεισαν τα θέατρα και οι μουσικές σκηνές;

– Την  πρώτη φορά συμμετείχα σε μια παράσταση που είχε ήδη ξεκινήσει και όταν μας σταμάτησαν μου κακοφάνηκε αρκετά, τη δεύτερη φορά που έκλεισαν όλα ήμουν σε διαδικασία προβών για μια νέα παράσταση που θα ανέβαινε τον Νοέμβριο, δυστυχώς όμως αναβλήθηκε επ΄ αορίστου χρόνου κ αυτό αλλά τότε η αλήθεια είναι πως το περίμενα εν μέρη και ήμουν προετοιμασμένη.

Ποια ήταν τα πρώτα δημιουργικά βήματα που έγιναν, μετά το εγκλεισμό; Με τι καταπιαστήκατε;

– Με τη ζωγραφική αφού είναι κάτι που κάνω χρόνια και με ηρεμεί πολύ. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα ασχολούμαι πιο επαγγελματικά με αυτό, μπορείτε να δείτε και έργα μου στο ίνσταγκραμ meniamathioudaki.art

Ήταν μια νέα αρχή ; ή μια λύση για να ξεφύγετε από τον πρωτόγνωρο αυτό γεγονός;

– Η αρχή είχε γίνει απλώς δόθηκε ο χρόνος. “Αναγκάζεσαι” να πας σε εναλλακτικές επιλογές οι οποίες ήταν ίσως παραμελημένες αλλά μπορεί να χρειάζονταν τελικά μια ευκαιρία.
Μέσα σε αυτήν την περίοδο πιστεύετε ότι έγινε ένα ξεκαθάρισμα στον επαγγελματικό τομέα τόσο στο εξωτερικό περιβάλλον αλλά και στον εσωτερικό σας κόσμο;
-Ξεκαθάρισμα στον επαγγελματικό τομέα είχε ήδη γίνει από πριν, στον εσωτερικό μας κόσμο θεωρώ πως δεν σταματάει ποτέ να γίνεται ξεκαθάρισμα με τον εαυτό μας, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας.

Η πολιτεία, από ότι φαίνεται δεν ήταν επαρκής για να αντιμετωπίσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση, τι πιστεύετε ότι φταίει; Η πολιτεία μόνο, ή σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό χώρο φάνηκε μια γενικότερη ανεπάρκεια? Πως το αντιλαμβάνεστε μετά από 10 μήνες;

-θεωρώ ότι αρχικά η πολιτεία είναι αυτή που θα πρέπει να υποστηρίξει το Πολιτισμικό της πρόσωπο και τους ανθρώπους που το “υπηρετούν”, ώστε να μη χρειαστεί ο καλλιτεχνικός χώρος να διεκδικεί τα δεδομένα. Δυστυχώς όλο αυτό θα φέρει ίσως μεγαλύτερη κρίση στους ηθοποιούς και τις θεατρικές σκηνές.
Από εδώ και έπειτα τι θα θέλατε να διορθώσετε και τι να αλλάξει άρδην; (επαγγελματικά)

-Δεν έχω να διορθώσω κάτι, γιατί πάντα λειτουργούσα βάσει της διαίσθησης μου ανά στιγμή και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Πλέον με ενδιαφέρει περισσότερο η ψυχική μου ηρεμία παρά  να κάνω κάτι που θα με πιέσει και εξαντλήσει.

Για τις online παραστάσεις τι έχετε να πείτε;

-Η αλήθεια είναι πως δεν έχω παρακολουθήσει καμια μέχρι τώρα. Ενώ το σκέφτομαι να δω μόνο κ μόνο για την εμπειρια δεν το έχω κάνει ακόμα. Νομίζω πως όλο αυτό καταργεί την ουσία του Θεάτρου οπότε μπορεί να ναι ένας λόγος αυτός που με κρατάει σε απόσταση.

Πως φαντάζεστε τη νέα χρονιά;

-Όπως και κάθε νέα χρονιά που έρχεται έτσι και φέτος είμαι ανοιχτή σε ό,τι φέρει.

Τι κρατάτε από όλη αυτήν την εμπειρία; Και τι πετάτε; (γενικά όχι μόνο για τα επαγγελματικά)

-Κρατάω την ηρεμία και την εκτίμηση της ανάγκης για αγκαλιές με φίλους και οικογένεια και πετάω τη γκρίνια που επικρατεί λόγω της μη αποδοχής της κατάστασης και τις ειδήσεις στα κανάλια.

Ποιος είναι ο τίτλος (έργου ή τραγουδιού) που θα θέλατε να αφιερώσετε σήμερα;

– Αφιερώνω το “Η ζωή είναι ωραία” Ένα από τα πιο αισιόδοξα τραγούδια που έχω ακούσει και που μου ανεβάζει τη διάθεση.

Με εκτίμηση
Κατερίνα Γρυλλάκη

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο