«Μελίνα στοπ καρέ – αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα». 

«Μελίνα στοπ καρέ – αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα». 

Κυριακή 27/12/2020 στις 19:00 στην ΕΡΤ2. 

 

Εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και το Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσιάζει την ταινία «Μελίνα στοπ καρέ – αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα».

Μέσα από δεκατρείς εικόνες και ισάριθμες αφηγήσεις παρελαύνουν η μικρή Μελίνα-Αμαλία, η έφηβη, η γυναίκα, η αγωνίστρια, η Μπλανς, η Στέλλα, η Ίλλυα, η Φαίδρα, η Μήδεια, η Κλυταιμνήστρα, η Υπουργός Πολιτισμού, η στωική Μελίνα του Μεμόριαλ, όλες οι όψεις της «τελευταίας Ελληνίδας θεάς».

 

Κείμενο – σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

 

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης,  οι βραβευμένες με το «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη»,  ηθοποιοί, : Λένα Παπαληγούρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Λένα Δροσάκη, Μαρία Κίτσου, Μαρίνα Ασλάνογλου, Ιωάννα Παππά, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ανθή Ευστρατιάδου, Στεφανία Γουλιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Εύη Σαουλίδου, Λουκία Μιχαλοπούλου.

 

Φιγούρα της Μελίνας: η Ζέτα Δούκα.

 

Διεύθυνση Φωτογραφίας – μοντάζ: Άγγελος Παπαδόπουλος

Κοστούμια – εικαστική επιμέλεια: Εύα Νάθενα

Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Βίντεο: Δήμητρα Τρούσα.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ «Θεοδωράκης για Βρέφη» του Τάσου Ιωαννίδη   Αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη διασκευασμένα για μικρά παιδιά Μετά το πολύ

Μένια Μαθιουδάκη- Ηθοποιός

Καλώς ορίσατε στο full-time.gr, Καλή χρονιά! Μετά από μια μεγάλη παύση αναζητήσαμε τους ανθρώπους που πάντα επικοινωνούσαμε και θέλουμε να μάθουμε που βρίσκονται όλη αυτήν